Ako zastaviť padanie vlasov a zlepšiť ich rast?
Ahojte, enormne mi padajú vlasy a trvá to už skoro dva roky. Mám o polovicu menej vlasov ako som mala. Podstúpila som už všetko - od výživových doplnkov, na predpis aj voľnopredajných, vlasových sér - voľnopredajných a na predpis Alpicort f, teraz som bola na mezoterapii vlasov, ale to už nechcem opakovať, lebo mi to spustilo migrénu.
Pridala som do stravy keratín, kolagén, popri tom, čo beriem, plus zase som pri Welleda rozmarínovom sére. Začala som jesť stravu bohatú na biellkoviny. Kedy by som mohla vidieť nejaké výsledky? O 3m napríklad?
Neviete prosím o nejakej klinike v Košiciach, kde by vám vedeli preskúmať vlas, prípade zobrať vzorku/biopsiu a prísť na to, čo je problém?
Na trihologickom vyšetrení som bola 2x, nevideli žiadny problém. Všetky minerály a železo mám v poriadku. ŠZ v substitučnej liečbe t.č. vhodne kompenzovaná,
@anonym_autor ja by som videla príčinu v ŠŽ, napriek tomu, že máš liečbu. Bohužiaľ 🤷♀️ Prešla som si všetkým čo píšeš, už som obzerala parochne. Ja mávam také epizódy, za 2 roky sa to dá ako tak dokopy a.potom znova. A to mám "len" protilátky ŠŽ + perimenopauza.
@anonym_autor ja by som videla príčinu v ŠŽ, napriek tomu, že máš liečbu. Bohužiaľ 🤷♀️ Prešla som si všetkým čo píšeš, už som obzerala parochne. Ja mávam také epizódy, za 2 roky sa to dá ako tak dokopy a.potom znova. A to mám "len" protilátky ŠŽ + perimenopauza.
@jamimo veru, ja detto.

Z mojich skusenosti, ked nic nezaberalo, mi vzdy pomohli len hormony, tj bolo to hormonalneho povodu. Ked som mala 20r.a zacali problemy s rapidnym padanim vlasov, pomohla po 2r.len HAK Diane35, ako zazrakom, ucinok uz po 2tyzdnoch. Druhy krat sa mi spustilo podobne rapidne padanje vlasov ked sa mi objavil autoimun.zapal stitnej zlazy a rozhojdalo mi to opat hormony. T.č.hormony na ŠZ neberiem, nakolko mi lekarka tvrdi, ze ich mam v norme, avsak zrejme pre moje vlasy su nedostacujuce a preto padaju. Vlasove korienky su extremne citlive na akekolvej hormonalne zmeny, najma u zien a najma jemne vlasy. Som sama toho prikladom. Mne uz 2 roky opat padaju, kym nezacnem uzivat hormony, nepomoze nic....