Ako získať odbornú pomoc pri úzkostiach a depresiách?
Ahojte, dlhodobo citim ze mam uzkosti, depresie, pocit sklucenia a neviem sa nadychnut, pocity beznadeje a smutku. Viem ze k tomu dopomaha aj manzelstvo ktore je v rozpadajucom sa stave , pritom sa staram o 3 rocne dieta. Nezvladam to uz, bola som u pediatra a hovorila som mu o tom a chcela som nech mi da ziadanku ku psychologovi alebo psychiatrovi…neviem postupy ako sa to riesi, no nedal mi a povedal ze to si mam sama najst nejakeho psychologa. To naozaj takto funguje? Netreba mi ziadanku? lebo neviem sa k tomu nejak dopracovat a za sukromneho psychologa vyhadzovat peniaze nato nemam, raz som si to zaplatila a to len ja som rozpravala a ona nic. Ake mate skusenosti? Dakujem 🙏🏻
@anonym_autor Výmenný lístok nepotrebuješ. Len si musíš nájsť odborníka, ktorý ma zmluvu s tvojou poisťovňou, ak nechceš platiť za sedenia.
Pediater ti nemôže dať výmenný lístok, nie si jeho pacient
@anonym_autor netreba ti ku psychiatrovi žiadnu žiadanku, odporučenie, nič. Práve som s podobnými pocitmi u psychiatra tento týždeň, zadarmo, lebo mal zmluvu s mojou poisťovňou, stihla som už aj 2 terapie u psychológa, zohnala som tiež zadarmo, takisto nechcel žiadne odporúčania. Nedaj sa odradiť a never ani tomu že sú všade dlhé čakačky, ja som našla novootvorenú psychiatr. ambulanciu a termín bol o 2 týždne, psychológ detto. Skús sa anonymne popýtať na FB v regionálnych skupinách, alebo vo FB skupinách o úzkosti, depresii, je tam aj skupina kde hľadajú psycho., mne odporučili práve v nich, sama som hľadala už veľmi dlho a nič, neporadili ani na poisťovni. Držím veľmi palce, je úžasné že máš odhodlanie a silu s tým niečo robiť, nevzdaj to.

@anonym_autor Ahoj chcem sa opítat máš aj takéto čudné pocíti na hrudi sťažené dýchanie točenie hlavy vertygo pocit strachu trasenie rúk vnútorný nepokoj slabosť v končatinách strach keď niekde ideš že odpadneš že dostanem infarkt budem rád za každú odpoveď prosím ďakujem.pekne 🙄
@anonym_autor Ahoj chcem sa opítat máš aj takéto čudné pocíti na hrudi sťažené dýchanie točenie hlavy vertygo pocit strachu trasenie rúk vnútorný nepokoj slabosť v končatinách strach keď niekde ideš že odpadneš že dostanem infarkt budem rád za každú odpoveď prosím ďakujem.pekne 🙄
@slavomirtokar57 mam take ze ked mam niekde ist tak tlak na hrudi, zyvam, neviem sa nadychnut, bolesti hlavy a chut sa niekde zasit, vadi mi svetlo, miesta kde je vela ludi….ked mam niekde ist dva tyzdne rozmyslam ako to zrusit lebo sa na to psychicky necitim.
@slavomirtokar57 mam take ze ked mam niekde ist tak tlak na hrudi, zyvam, neviem sa nadychnut, bolesti hlavy a chut sa niekde zasit, vadi mi svetlo, miesta kde je vela ludi….ked mam niekde ist dva tyzdne rozmyslam ako to zrusit lebo sa na to psychicky necitim.
@anonym_autor presne mám to isté ma to trápi strašne bojím.sa že keď niekde idem tak môzem dostať infarkt tiež mám to isté 🙄
Ja to teraz riesim.obvodna mi dala vymenny k psychologovi.ona urobila vysetrenie a odporucila psychiatra a terapie u psychologa.k psychiatrovi vymenny netreba.problem je niekoho zohnat.ta psychologicka ma az do jesene plno.psychiatrovi som este nevolala,ale ze cakanie na termin je mesiac a viac.vie ti pomoct aj obvodak a predpisat niektore antidepresiva.kym zozenes psychologa vrdia ti pomoct napr online alebo ja teraz chodim di ipcka.pozri nanete su online aj offline.je to krizova pomoc ,nedaju ti terapie,ale vedia ti bezplatne pomoct dat dake sedenia,poradit na koho sa obratit co sa tyka psychologov s psychiatrov.mozes im aj kedykolvek napisat.je to anonimne.ako prva pomocalebo na tencas kymbudes mat terminu odbornika to je dobra vec
Ja to teraz riesim.obvodna mi dala vymenny k psychologovi.ona urobila vysetrenie a odporucila psychiatra a terapie u psychologa.k psychiatrovi vymenny netreba.problem je niekoho zohnat.ta psychologicka ma az do jesene plno.psychiatrovi som este nevolala,ale ze cakanie na termin je mesiac a viac.vie ti pomoct aj obvodak a predpisat niektore antidepresiva.kym zozenes psychologa vrdia ti pomoct napr online alebo ja teraz chodim di ipcka.pozri nanete su online aj offline.je to krizova pomoc ,nedaju ti terapie,ale vedia ti bezplatne pomoct dat dake sedenia,poradit na koho sa obratit co sa tyka psychologov s psychiatrov.mozes im aj kedykolvek napisat.je to anonimne.ako prva pomocalebo na tencas kymbudes mat terminu odbornika to je dobra vec
@anonym_1bf069 platy sa to ?.

Žiadanku ku psychiatrovi ti nedáva pediater, ale tvoj praktický lekár. Pokiaľ viem, ku psychiatrovi nepotrebuješ výmenný lístok. Nájdeš si lekára, objednáš sa. Sú dlhé čakanie doby, čiže treba vydržať. Dovtedy skús nejaké psychoterapie, aspoň cez portál hedepy alebo mojra. Praktický lekár ti vie dať výmenný lístok ku psychológovi, ale budeš potrebovať nájsť takého, čo má zmluvu s poisťovňou a je berie pacientov.