icon

Ako získať opateru pre predávkovanú mamu?

15. jún 2024

Ahojte,
Pisala som tu včera.
Potrebujem logicky poradiť.
Moja mama, žťp 50% sa včera predavkovala liekmi.
Stredne ťažká depresiavk tomu.
Mám ju domaz vychodu v BA, v mojej domácnosti s manželom.
Min.tyzden prišla z Hagov, že má ,"metastázy" na pľúcach, tak ju dr vyplašil že hneď do depresii padla hlbších. Nie že pomaly umiera ale ešte toto, že si ma dať prsník vyšetriť. Kym som ju obj.na mamografiu to na mňa doľahlo.
Vyhodili ma z práce, čerstvo potratila, beriem antidepresíva Alventu na úzkosti a ja som vybuchla na mamu...furt si svoje opakovala...a po konflikte že ju nezvládam, že musí ísť preč, večer zjedla 28x 3mg lexaurin.
Prišla sanitka, dali protiliek, posedel s ňou psychiater a o 4 rano sme boli doma. Mama celý deň spi, na wc ju zoberiem, dám napiť vody... nohy ju neposlúchajú.
Nervy má v kybli. Chudák mama, ja tiež výčitky...
Rozmýšľam ako postupovať, potrebujem nejaku opateru, dohľad nech nieje sama. Pojdem za jej dr, aj psychiatrom so spravami.
Kebyže som vedela ako je natom...tak už 24 h opateru vybaviť a paliativnu opateru. Ona žiť nechce....je na kyslíku, ktorý hospic ju zoberie?
Tak som rozmýšľala že ten mesiac budem mať pomoc s opaterou a dovtedy obvolam celé Slovensko.
Prosím o rady.
Prosím o konštruktívne rád

Strana
z2
cacianka
15. jún 2024

Tak to máme nejako vysvetlite, že to sa dr. nejako pomýlila, že to nemá v papieroch áno potvrdené. Aj keby si ju tak trochu oklamala, ak teda nepozná medicínsku hantyrku, alebo to nemá napísané v správe/náleze že prečíta. Ju treba v 1. rade ukľudniť, nech sa pozbiera, s tými dg.opatrne dávkovať, aj to len kvôli ad. Kľudne jej povedz, že nemá nádor, tak nemá ani metastázy.

autor
15. jún 2024

@anna777115 ach to ma mrzí, obdivujem ťa, tvoje nasadenie. Ďakujem za spätnú väzbu a orajem veľa síl v živote.

sara07
15. jún 2024

@doriiis viem že to takto je
lenže neviem či si ten čo podpisuje reverz uvedomuje čo čaká väčšinou dieta , čo sa bude diat, na toto nie je asi nik pripaveny a nie všade je podpora aká by mohla byt

barbora854
15. jún 2024

@anna777115 svata pravda

anna777115
15. jún 2024

Drž, sa aj ty autorka, prajem ti, aby si našla silu, aj keď ju vytiahneš z paty, ako sa vraví, aj sama pre seba, aj pre maminku, aby sa nevzdavala.Verim, že toto zlé obdobie prekonáš a už bude lepšie, nikdy nič netrvá večne a život prináša bohužiaĺ, aj taketo horšie obdobia, musiš sa tak nastaviť, že teraž musiš byť silná sama pre seba a tým budeš dchopná, byť oporou aj pre svojich najblizsich...❤

ktochytavzite
16. jún 2024

@mimka1402 ok,ale to nie je syrrarya dietata,porrar je neprijemna vcec ale nestyrarioa zive dietya estye sa jej podari vynosir zdravce diera,aspon vie ze moze orehonieyr ro je dokezite.Mamu ma len jednu a ke v zlom srave a hospic jej nepomoze nie je dobre zbavir sa cloveka len preto ze si myrali ze ro nezvclasne je ro bohuzial sebecke hlvcne ked ma muza krory jej pomaha a jej mama nie je prenho oyravou ro ma vyhodu.Je zbabele sa neposrarayr o rodica cv ryakomro srave a vyhovarary sa na porrar oracu a pod vysledok je ze mama sa skoro zabila,-myslis ze ren hospic je vyhra?Vobec nie ludia pred smrtou chuumriery doma a nie s cudzimi ludmi.

mimka1402
16. jún 2024

@ktochytavzite Prepáč ale to co si napísala fakt nie je čitateľné... A názor absolútne sa nezhodujeme, teda ak som dobre porozumela cez tú spleť pismen poprehadzovanych.

ktochytavzite
16. jún 2024

@mimka1402 ok,mam pokazenu klavesu,nemusis so mnou suhlasit,ale moj nazor je taky ze mame reba pomoct a neodkladat ju do hospicov.A yo jej aj pisem neh sa na to pozera aj z ineho uhla nie len svojho a may pociy ze ona je ta obet.Obet je skor mama.

autor
23. júl 2024

Ahojte, mamka je u nás stále. Bohužiaľ, má rakovinu prsníka k tomu, metastázy...vo štvrtok ideme na biopsiu v Boroch, v BA. Mamina sa pozbierala... už neplače, prijala to... bojí sa bolesti, ale aj v to verím že sa to bude vedieť korigovať.

cacianka
23. júl 2024

To mi je ľúto, ale bojujte.
Nechceli ste mamu riešiť v Nou Klenová?
ak by bolo treba, majú paliativne oddelenie aj ambulanciu a tiež mobilný hospic. Paliativka ešte neznamená, že zomiera, môže ešte kus života prežiť, keď poriesite primárne aj sekundárne diagnózy.
Sú tu aj super psychologičky a psychiatrička, mohli by to pomôcť vám obom.

krasolienka1
31. okt 2024

@sara07 môj otec sa nevedel hýbať nemohli sme sa ho ani dotknúť mal taký silný zápal v tele
A doktorka sa opýtala či je to stav aby ho hospitalizovali

Strana
z2