Ako získať potvrdenie o prekonaní Covidu-19?
Prosim ako je to teraz v auguste? Co mam robit aby som ziskala porvrdenie??
bezplatne len ak máš výmenný lístok od Dr. a tie sa už vydávajú len pred hospitalizáciou resp. vyšetrením kde je PCR test vyžadovaný - čiže len zo zdr. dôvodov. Pokiaľ chceš získať certifikát pre komerčné účely - cestovanie, kvôli práci a pod. - už len ako samoplatca. Platí to od mája 2022.
@panelacikova bude jej to možno na cestovanie, sú krajiny, kde neočkovaní môžu pricestovať jedine s potvrdením o prekonaní, bez očkovania a prekonania nie.
@melanta áno, to mi po odoslaní príspevku potom napadlo, že toto môže byť jediný dôvod, lebo kvôli zamestnaniu, či škole, škôlke, to nepotrebuje a ani nepredpokladám, že v blízkej budúcnosti sa niečo také plánuje...
Potvrdenie o prekonaní dostaneš len ak si bola na PCR teste. Ako už niekto spomínal bezplatne len na výmenný lístok, ktorý ti dajú len ak máš vážne dôvody. (Ani práca sa nepočíta, dnes tu bol jeden taký príspevok)
Alebo si vypytaj od svojho obvodneho lekara 😀 aj takych je. Ale dufam, ze toto neni ten pripad
@panelacikova akoze sorry premudrete hlavy co si dovolujete takto sudit ludi a co si dovolujete take vypisovat vobec...no coment
Čo ti také strašné napísala? Áno majú pravdu môžeš si dať spraviť platený pcr ak chces doklad

a na čo ti to bude? podľa mňa už budú nesmerodajné, pretože covid je vo fáze, kedy sa môžeš do mesiaca nakaziť znovu. nepredpokladám (a dúfam, že sa nemýlim), že by sa vrátil k podobe, v akej tu vyčíňal v 2021-2022/jar