Ako zlepšiť spánok a zbaviť sa zlozvyku?
Uz som z toho zufala. Asi 2 roky ze pred kramami spavam horsie, casto sa budim a kvalita spanku nic moc. Ale to co aa deje asi posledne 3 mesiace je hroza. To nie ze len pred kramami ale cely cas. Zaspat sice zaspim ale som hore kazdu hodku. A potom tazko zaspavam spat. Akoze spia so mnou deti aj psik, ale uz si ich zobral aj muz do detskej izby na tyzden a spala som rovnako zle. Pocas tehotenstva pred 3ma rokmi som mala tiez extremne problemy so spankom a zvykla som si pocas toho obdobia mat stale cez sluchatka pustene serialy. Nepozeram ich len pocuvam. Nastavim automaticke vypnutie o pol hodku. Ale pocas noci zakazdym ked sa zobudim zapinam spat. Som uz hrozne vycerpana budim sa unavena dobita nemam energiu. Skusala som zaspavat bez pusteneho serialu, odlozit telefon ale to aom vobec nevedela zaspat. Skusila som si miesto serialu pustit meditacie tak len ma zo znervoznovalo. Mam 39 a uz naozaj toho mam plne zuby.. neviete ako zlepsit ten spanok a odvyknut si od pustania serialov? Dakujem
Jednoznacne odstranit zo spalne telku- ta tam nema co robit. A hned za nou mobil. Bude to par dni trvat ale ak vydrzis naucis sa spat. A samozrejme spankova hygiena- spat a vstavat v rovnakom case, ziadne tazke jedlo tesne pred spanim, obmadzit svetlo- nie len to modre. Skus si vecer uvarit caj, a daj si magnezium.
Skúšala si melatonín? Na večer k tomu magnosolv? Ak to nepomôže, daj si predpísať lieky na spanie a tým nemyslím hypnotiká - sú aj iné lieky.
@anonym_1d6927 z magnesolvu mam hnacky ale beriem ine magnezko pred spanim
Jednoznacne odstranit zo spalne telku- ta tam nema co robit. A hned za nou mobil. Bude to par dni trvat ale ak vydrzis naucis sa spat. A samozrejme spankova hygiena- spat a vstavat v rovnakom case, ziadne tazke jedlo tesne pred spanim, obmadzit svetlo- nie len to modre. Skus si vecer uvarit caj, a daj si magnezium.
@zuzinka888 telku sice v spalni mame ale hodku pred spanim vypinam, potom si este citam. Chodievam spat cca v rovnakom case a aj sa sama od seba budim okolo 5tej
@zuzinka888 telku sice v spalni mame ale hodku pred spanim vypinam, potom si este citam. Chodievam spat cca v rovnakom case a aj sa sama od seba budim okolo 5tej
@anonym_autor ja sa budím v noci 6-11x podľa hodiniek. Viem asi o 2 zobudeniach.
Mne v takomto období celkom pomohlo upraviť si večerný rituál (žiaden mobil aspoň hodinu pred spaním a bylinkový čaj), ale keď bolo najhoršie a už som fakt mlela z posledného, siahla som po Hevi Natural Sleep Elixir a úprimne, zachránilo mi to vtedy zdravý rozum. Je to na prírodnej báze, takže som sa ráno necitila taká "oblbnutá", ale konečne som sa normálne vyspala a telo si oddýchlo. Skús možno na začiatok aj magnézium pred spaním, to vie tiež pekne uvoľniť svaly. Držím ti palce, spánková deprivácia je fakt boj!
Mne v takomto období celkom pomohlo upraviť si večerný rituál (žiaden mobil aspoň hodinu pred spaním a bylinkový čaj), ale keď bolo najhoršie a už som fakt mlela z posledného, siahla som po Hevi Natural Sleep Elixir a úprimne, zachránilo mi to vtedy zdravý rozum. Je to na prírodnej báze, takže som sa ráno necitila taká "oblbnutá", ale konečne som sa normálne vyspala a telo si oddýchlo. Skús možno na začiatok aj magnézium pred spaním, to vie tiež pekne uvoľniť svaly. Držím ti palce, spánková deprivácia je fakt boj!
@urshullita6541 prosím ťa, objednávaš to priamo od výrobcu? Alebo je i predaj v kamennom obchode?
Nemam to az tak zle ako to mas ty, ale tiez je moj spanok dost blby. Ked si napisala, ze pred menzesom, tak hned mi napadla perimenopauza. Tiez som sa tu raz na to pytala a baby ma naviedli tymto smerom. Aktualne si robim zaznamy, ktoru noc spim zle a chcem to vyhodnotit, co to fakt suvisi s cyklom. Skus aj ty mozno aj tento smer pozriet
Nenavodzujes/nenavodila si si postupne spankovu uzkost? Dnes sa vsade hovori o spankovom ritualy, co robit a co nerobit atd. Mne to vsak sposobilo iba to, ze som sa na to zacala extremne sustredit, vsetko splnat (telka prec, mobil nie, chladna miestnost, nejest pred spanim, citanie pred spanim a do aleluja dalsie naroky) a vysledok bol este horsi-nespala som skoro vobec, stres a uzkost na zobudili aj ked som od vycerpania na chvilu zaspala. Skus si pogoglit nieco o naucenej nespavosti. Velka cast nespavosti je spobena psychogenne, vlastne skoro vsetky. Mne pomohlo prijat to, ze zle spim, ze nato neumriem a ze mi ritualy nepomozu, tak ako mi nepomoze ze sa nebudem kukat do mobilu a je to len v mojej hlave, ktoru potrebujem upokojit. Spanok di nijako nenanutis. Cuduj sa svete teraz spim super a to mam za sebou aj epizodku asi dvoch tyzdnov bez spania. A urcite nepomahaju ziadne bylinkove preparaty. Detto melatonin - ten ti pomoze jedine ak mas poruchu jeho tvorby alebo jetlag co zrejme nemas. Ak niekomu pomaha tak vacsinou ma placebo efekt
A ano je pravda, ze pred menstruaciou spi zena horsie, ide o nieco ohladom hormonov a teploty tela :(
Skor ako serial si pust audioknihy, tam je menej rusivych zvukov. To sa odnaucat nemusis, to ti na spanok zas tak neskodi.
Spankove cykly su hormonalne riadene, preto ma vela zien problem, aj okolo menzesu, aj v peri a menopauze :-/
Skus cvicit aj hormonalnu jogu, ukludnit sa pred spanim, a ako pisala zena vyssie, nestresovat sa ked nespis, prijat to ako fakt.
Melatonin absolutne nie, a vonkoncom nie dlhodobo.
Deti este nemozes dat do vlastnych posteli? Ze by si aspon tento jeden rusivy prvok odstranila.

Skúšala si melatonín? Na večer k tomu magnosolv? Ak to nepomôže, daj si predpísať lieky na spanie a tým nemyslím hypnotiká - sú aj iné lieky.