icon

Ako zlepšiť zdravie obličiek pri problémoch?

21. nov 2025

Ahojte. Tie ktoré máte problémy s obličkami čo vám pomáha? Čo robíte aby výsledky boli čo najlepšie ?
Mám vysoký odpad bielkovín,atď..
Viem čo radi lekár, ale zaujímajú ma aj skúsenosti ...

stellarstar
21. nov 2025

Mojej mame dala dr tabletky a nasadila dietu a výsledky sa jej chvála bohu upravili

motylik2559
21. nov 2025

@anonym_autor Ahoj, mamina nema nahodou cukrovku, pripadne vysoky tlak? Lebo ked je vysoky obsah bielkovin v oblickach, tak velmi zavisi aj od toho, co to sposobuje. Lebo ak je to napr. tou cukrovkou ci vysokym tlakom, tak primarne by mala zlepsit tieto hodnoty, aby sa aj mnozstvo bielkovin v oblickach zlepsilo, ale ak je to len vyslovene to primarne v oblickach, tak treba dietny rezim na obmedzenie bielkovin v strave na uplne minimum, aby sa to zlepsilo v oblickach. Inak pri poskodeniach obliciek sa neodporuca ani brat vitamin C v tabletkach, prijimat C-cko vyslovene z ovocia a zeleniny, pretoze telo to nemusi dobre vstrebat a opät to skonci ako odpad v oblickach, co je pre ne zataz. C-cko v tabletkach len vtedy, ked na maminu bude liezt choroba (max 1 denne) alebo ked je ozaj chora (chora myslim ked je kombinacia teploty, kasel, sopel). Drzim mamine palce nech sa jej polepsi🍀

anonym_1e8623
21. nov 2025
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj, mamina nema nahodou cukrovku, pripadne vysoky tlak? Lebo ked je vysoky obsah bielkovin v oblickach, tak velmi zavisi aj od toho, co to sposobuje. Lebo ak je to napr. tou cukrovkou ci vysokym tlakom, tak primarne by mala zlepsit tieto hodnoty, aby sa aj mnozstvo bielkovin v oblickach zlepsilo, ale ak je to len vyslovene to primarne v oblickach, tak treba dietny rezim na obmedzenie bielkovin v strave na uplne minimum, aby sa to zlepsilo v oblickach. Inak pri poskodeniach obliciek sa neodporuca ani brat vitamin C v tabletkach, prijimat C-cko vyslovene z ovocia a zeleniny, pretoze telo to nemusi dobre vstrebat a opät to skonci ako odpad v oblickach, co je pre ne zataz. C-cko v tabletkach len vtedy, ked na maminu bude liezt choroba (max 1 denne) alebo ked je ozaj chora (chora myslim ked je kombinacia teploty, kasel, sopel). Drzim mamine palce nech sa jej polepsi🍀

@motylik2559 ale autorka nikde nepíše o svojej mame

motylik2559
21. nov 2025
@anonym_1e8623

@motylik2559 ale autorka nikde nepíše o svojej mame

@anonym_1e8623 Jaj fakt🤦‍♀️😄 Mne sa to prelinulo s tym prvym komentom, kde pise o mame stellarstar🙈 Ale ved to je jedno, pointa o oblickach co som tam napisala ci uz na autorku alebo na koho potrebuje je smerodatna🙂

autor
22. nov 2025
@motylik2559

@motylik2559 toto sú moje výsledky. Liečim sa už od 13r, potom sa tu zlepšilo porodila som a posledné výsledky sú takéto. Takéto vôbec neviem v akom stave sú lebo mi ich pošlú len mailom🫣

motylik2559
22. nov 2025
@anonym_autor

@motylik2559 toto sú moje výsledky. Liečim sa už od 13r, potom sa tu zlepšilo porodila som a posledné výsledky sú takéto. Takéto vôbec neviem v akom stave sú lebo mi ich pošlú len mailom🫣

@anonym_autor Ja niesom zdravotacka, aby som ti vedela povedat ohladom tych hodnot, co si mi sem poslala. predtym som ti odpisala to co viem-lebo tiez som odmalinka sledovana v nefrolog.ambulancii kvoli oblicke (mam len jednu). Tie hodnoty co mas hrubym ciernym na druhom obrazku mas len jemne nad alebo pod hranicou, ale tie odpadove sa mi nezdaju. Pocuj, pecen mas v poriadku? Lebo ta filtruje skodliviny primarne skor ako sa dostanu este cez oblicky. Nevidim na obr.vysledky z pecene. Ako sa stravujes a kolko vody prip. caju denne vypijes? Nemyslim sladene vody a kavu. Mas aj nejake ine ochorenie okrem liecenia sa na oblicky? Lekarka ti co povedala k vysledkom?-lebo ja chodim kvoli vysledkom normalne k nej do ambulancie ma vzdy objedna o tyzden od odberov a vsetko mi povysvetluje a povie co dalej, co dodrziavat atd.