icon

Ako zmierniť bolesť chrbta po prebudení?

29. apr 2026

Ahojte. Vždy keď sa ráno zobudím ma bolí chrbát. Skúšala som obe strany a z oboch ma bolí chrbát. Nejaké odporúčania? Mám tento matrac https://raj-matracov.sk/matrace-benab/1548-tast.... Ďakujem

biba_18
29. apr 2026

máš tvrdý matrac. tuhosť 3/4 je už stredne tvrdý až tvrdý ... buď nový matrac - alebo skús nejaký mäkší topper na to ...
alebo to môže byť aj vo vankúši - pokiaľ nemáš bežne s chrbticou či klbami problémy ...
takže záleží ...
spíš na boku alebo na chrbte? aký máš vankúš? a chrbát ťa bolí na ktorých miestach?

romino
29. apr 2026

boli chrbat - to je strasne siroky pojem.
co , kde, ako ...
cvicit, cvicit .. a este raz cvicit ... a "pocuvat svoje telo"

katkaseiner
29. apr 2026

ak sa rano zobudzas s bolestou, to je dost pruser. Praveze v noci by ti mal chrbat zregenerovat a rano byt fajn. Moze byt na vine vankus (prilis nizky, prilis vysoky) alebo tvrdost matraca, pripadne poloha v akej spis.
Dalsia vec ma napadla... ja som napr. mala problem s platnickami a sice z toho ma nebolel chrbat, ale bolela ma noha...
Kazdopadne odporucam cvicit - bolo by asi fajn sa ukazat neurologovi. Mozno zisti nieco co este nevies a moze ta poslat na rehabilitacie, kde ti pomozu hlavne s cvikmi.

anonym_9fa94f
29. apr 2026

@anonym_autor ja mam tiez matrac benab tusim fyzio plus alebo take cosi. Prezentovane ako super matrac pre ludi s problemami chrbta a neviem co a zony ze ma vseliake.... Ale ten matrac stoji za velke... Skusal som obidve strany a proste je to tvrde neni tam ziadna makka pena aspon par cm, do ktorej by sa clovek "ponoril". Rano som sa zobudil akoby som spal na lavici. Z obidcvoch stran ma rano bolel chrbat, kolena, lakte... Riesil som to vrchným matracom z jysku z tej gold kategorie ked bola akcia. 140x200cm ma vysiel 100e.