icon

Ako zmierniť bolesť prsníkov po ovulácii?

17. aug 2026

Ženy už asi 4. mesiac ma od ovulácie začínaju bolieť prsia až po menštruaciu. Naleju sa mi zväčšia sa dvojnásobne a až do MS su citlivé ledva sa ich môžem dotknúť. U gyn som bola tá mi len strúhla antiku, ktorú sa priznám som ani nevybrala, mam s ňou veľa neprijemnych skusenosti. Neviem ako si poradiť čo zmeniť prípadne ako si uľaviť, nemôžem niekedy ani spať na boku ake to je neprijemne. Nie nie som ani tehotná určite a nikdy som až takyto problem nemala. Prosím vás poradte mi čokoľvek, budem vďačná. Mám 25, nikdy som toto neriešila a som z toho zufala. Pripadne použivala ste niektora Vellenu na cyklus a pomohla?

zuzka1.
18. aug 2026

@anonym_autor mne lekar povedal, aj dr na sone, ze vo vynimocnom prípade ak to neviem vydrzat tak natriet ibalginovou mastou, nerobim to, snazim sa vzdy vydrzat

autor
18. aug 2026
@zuzka1.

@anonym_autor mne lekar povedal, aj dr na sone, ze vo vynimocnom prípade ak to neviem vydrzat tak natriet ibalginovou mastou, nerobim to, snazim sa vzdy vydrzat

@zuzka1. že je to bežne ano? lebo ja už mam v hlave scenare že je niečo veľmi zle a bojim sa

zuzka1.
18. aug 2026
@anonym_autor

@zuzka1. že je to bežne ano? lebo ja už mam v hlave scenare že je niečo veľmi zle a bojim sa

@anonym_autor ano, mam 40 a prsia ma extrem bolia po ovu odjakziva, myslela som, ze to po porode prejde a prd. Zvykla som si

simca06022011
18. aug 2026

tak toto moze mat viac dovodov, hormonalny (prolaktin, stitna zlaza, fibrocysticke prsniky aj estrogen), ak nemas doveru k svojej gynekologicke, dala ti bez vysetreni, odberov antiku = tak ju mozes vymenit. Na sono si bola? Za mna treba co to vylucit a potom riesit ako von z bolesti ak su "len z cyklu".
Alebo ist ako samoplatca na konzult. inde a uvidis. Pomahat na to moze kadeco , napr vitex jahnaci (agnucaston), zmena ziv. stylu atd.. myslim, ze aj nejaky olej ale nepamatam si nazov.
a k veci ano mala som tento problem, v urcitom obdobi som nevedela ani ruky zdvihnut ako ma to bolelo, prelso to, nechcela by som si veru na toto zvykat, mam dost inych starosti ako pol mesiaca riesit bolesti.

zuzka1.
18. aug 2026

ešte doplnim, antiku neberiem a vitex mi krasne upravil cyklus ale bolest bola vzdy.