Ako zmierniť seboreu a periorálnu dermatitídu?
Ahojte. Potrebovala by som vedieť či sa niekto nebori s týmto problémom. Nikde inde na tele nemám ale ta tvar a uz i krk je hrôza. A najhoršie je aktuálne svrbenie na krku. Uz som skúšala všetko možné a samozrejme i dr. Rada si prečítam a rady a skúsenosti ci odporucania ako ulavit problemu.dakujem
Skus sampuch od ponio. Od detstva som mala seboreu aj na tvari. V dospelosti to preslo. No vzdy po nachladnuti alebo chripke sa mi to zhorsi a vrati aj na tvari. Natierala som aj tvar a krk, obocie samponom a rychlo to zmizlo. Mne ta spominana zelena rada od Vichy nesadla, a vobec nepomohla
Skus sampuch od ponio. Od detstva som mala seboreu aj na tvari. V dospelosti to preslo. No vzdy po nachladnuti alebo chripke sa mi to zhorsi a vrati aj na tvari. Natierala som aj tvar a krk, obocie samponom a rychlo to zmizlo. Mne ta spominana zelena rada od Vichy nesadla, a vobec nepomohla
@anonym_d6e276 a kde psom kupuješ a konkrétne ktorý?
Vichy mi nerobilo dobre ani ostatné komerčné značky.la roche sa ako tak da ale všetko má štípe.akykolvek krém.aj teraz mi namietali dr krém a teda štipka takisto
Pri periorálnej dermatitíde všetko vysaď. Krémy, make-up, SPF, proste všetko aspoň na pár mesiacov. Koža je preťažená z toľkej chémie.
@anonym_d6e276 a kde psom kupuješ a konkrétne ktorý?
Vichy mi nerobilo dobre ani ostatné komerčné značky.la roche sa ako tak da ale všetko má štípe.akykolvek krém.aj teraz mi namietali dr krém a teda štipka takisto
@jajka78 pouzivam tento.
Pri periorálnej dermatitíde všetko vysaď. Krémy, make-up, SPF, proste všetko aspoň na pár mesiacov. Koža je preťažená z toľkej chémie.
@qrstxyz sak.ja uz dlhodobo nic nedávam. Maľovanie ani nehovorim..ozaj som len trocha ked tak.od dr ale to len na miesto nech vyskúšam a la roche to iste. Ani farba na vlasy
kortikoidy od kožného lekára
Ešte mi napadlo, žuvačky alebo zubné pasty s obsahom floridu nepoužívaš? Aj tie zvyknú zhoršiť periorálku

@jajka78 Ahoj, na seboreu na krku a vo vlasoch maju dobre skusenosti so samponom od Vichy Dercos anti-dandruff zelena rada. Kamoska si to pochvalovala velmi jej to dobre zabralo. Ale na tvar ti asi neporadim.