icon

Ako zmierniť seboreu a periorálnu dermatitídu?

jajka78
22. aug 2026

Ahojte. Potrebovala by som vedieť či sa niekto nebori s týmto problémom. Nikde inde na tele nemám ale ta tvar a uz i krk je hrôza. A najhoršie je aktuálne svrbenie na krku. Uz som skúšala všetko možné a samozrejme i dr. Rada si prečítam a rady a skúsenosti ci odporucania ako ulavit problemu.dakujem

motylik2559
22. aug 2026

@jajka78 Ahoj, na seboreu na krku a vo vlasoch maju dobre skusenosti so samponom od Vichy Dercos anti-dandruff zelena rada. Kamoska si to pochvalovala velmi jej to dobre zabralo. Ale na tvar ti asi neporadim.

anonym_d6e276
22. aug 2026

Skus sampuch od ponio. Od detstva som mala seboreu aj na tvari. V dospelosti to preslo. No vzdy po nachladnuti alebo chripke sa mi to zhorsi a vrati aj na tvari. Natierala som aj tvar a krk, obocie samponom a rychlo to zmizlo. Mne ta spominana zelena rada od Vichy nesadla, a vobec nepomohla

jajka78
autor
23. aug 2026
@anonym_d6e276

Skus sampuch od ponio. Od detstva som mala seboreu aj na tvari. V dospelosti to preslo. No vzdy po nachladnuti alebo chripke sa mi to zhorsi a vrati aj na tvari. Natierala som aj tvar a krk, obocie samponom a rychlo to zmizlo. Mne ta spominana zelena rada od Vichy nesadla, a vobec nepomohla

@anonym_d6e276 a kde psom kupuješ a konkrétne ktorý?
Vichy mi nerobilo dobre ani ostatné komerčné značky.la roche sa ako tak da ale všetko má štípe.akykolvek krém.aj teraz mi namietali dr krém a teda štipka takisto

qrstxyz
23. aug 2026

Pri periorálnej dermatitíde všetko vysaď. Krémy, make-up, SPF, proste všetko aspoň na pár mesiacov. Koža je preťažená z toľkej chémie.

anonym_d6e276
23. aug 2026
@jajka78

@anonym_d6e276 a kde psom kupuješ a konkrétne ktorý?
Vichy mi nerobilo dobre ani ostatné komerčné značky.la roche sa ako tak da ale všetko má štípe.akykolvek krém.aj teraz mi namietali dr krém a teda štipka takisto

@jajka78 pouzivam tento.

jajka78
autor
23. aug 2026
@qrstxyz

Pri periorálnej dermatitíde všetko vysaď. Krémy, make-up, SPF, proste všetko aspoň na pár mesiacov. Koža je preťažená z toľkej chémie.

@qrstxyz sak.ja uz dlhodobo nic nedávam. Maľovanie ani nehovorim..ozaj som len trocha ked tak.od dr ale to len na miesto nech vyskúšam a la roche to iste. Ani farba na vlasy

evkamotka
23. aug 2026

Najlepšie kúpanie v mori. Este by si to stihla tuto sezonu

jajka78
autor
23. aug 2026
@evkamotka

Najlepšie kúpanie v mori. Este by si to stihla tuto sezonu

Práveže nic.ziadna zmena.skor rozdrazdilo
@evkamotka

qrstxyz
24. aug 2026
@jajka78

@qrstxyz sak.ja uz dlhodobo nic nedávam. Maľovanie ani nehovorim..ozaj som len trocha ked tak.od dr ale to len na miesto nech vyskúšam a la roche to iste. Ani farba na vlasy

@jajka78 a čím si pleť čistíš? Lebo ideálne by bolo používať len vodu, žiadne čistiace séra ani micerálky.

anonym_5abd97
24. aug 2026

kortikoidy od kožného lekára

jajka78
autor
24. aug 2026
@anonym_5abd97

kortikoidy od kožného lekára

@qrstxyz ničím necístim.len voda a jemne vysusim
@anonym_5abd97 to určite nie. Nasadí sa a potom keď sa zlepší 2x sa zhorší. Tomu sa chcem vyhnúť určite.kortikoidy neskutočne zničia plet

qrstxyz
25. aug 2026

Ešte mi napadlo, žuvačky alebo zubné pasty s obsahom floridu nepoužívaš? Aj tie zvyknú zhoršiť periorálku

jajka78
autor
25. aug 2026
@qrstxyz

Ešte mi napadlo, žuvačky alebo zubné pasty s obsahom floridu nepoužívaš? Aj tie zvyknú zhoršiť periorálku

@qrstxyz prave dnes som si kúpila alverde. Uvidíme. Teraz mam pokoj. sa supem. Som sucha na tvari a krku a nesvrbi.len ono sa akoby zosupe a znova začne kolobeh.