icon

Ako zmierniť vypadávanie vlasov počas chemoterapie?

24. dec 2025

Nemáte nejaké tipy že čo môže aspoň trošku odkedzit vypadávanie ? Mam krátku liečbu tak by mi bolo ľúto kebyže kvoli tomu prídem na dva roky o vlasy…. Vlasy mam pomerne husté takze preriedenie si dovoliť môžem…. Čo pripadne pomáha potom ak by došlo k extrémnemu preriedeniu? Nejaké olejčeky, zahusťovanie vitamíny… všetky rady a skúsenosti hocijakého tipu uvítam…

anonym_ac2376
24. dec 2025

@anonym_autor stačí aj zinok orechy forcapil tablety

petkavka
24. dec 2025

Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni

veselo_neveselo
24. dec 2025

Mozes skusit chladiacu ciapku, ale je to na dlho, je to neprijemne a vysledok nie je zaruceny.
Inak z vitaminov a doplnkov ti nepomoze nic, a hlavne sa porad s doktorom predtym, nez zacnes nejake doplnky brat, lebo niektore by ti mohli uskodit.

anonym_50c114
24. dec 2025

Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.

autor
24. dec 2025
@petkavka

Chladiaca ciapka alebo zamrazenie korienkov ...niekde som to citala...mrkni

chladiacu čiapku majú len v Nitre som sa dočitala
@petkavka

sara07
24. dec 2025

akekolvek vitaminy alebo podobne konzultuj s onkologom
uprimne podstatne je aby to bolo v poriadku, vlasy je to to najmenej

aurelia2000
24. dec 2025
@anonym_50c114

Nechaj si predpisat dermatologom cisty metionin, dopln to este biotinom. Moze ti prepisat potom Alpicort F vodicku par krat do tyzdna. A nezabudni na zinok, pupalkovy olej, vitamin D a E. Plus kolagen, ale nekupuj tie drahe veci, Kup si kolafit, ten postacuje.

@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄

autor
24. dec 2025
@aurelia2000

@anonym_50c114 žiadny pricetny dermatológ jej nič nebude predpisovať v čase chemoterapie, a uz vôbec nie biotin=B7. Jediné, čo ako tak funguje, je tá chladiaca čiapka v Nitre (50%), keď sa bude táak dobre cítiť, že znesie ďalšie útrapy 🙄

@aurelia2000 dobre a nemáte potom skôr nejaké tipy čo keď už si vlasy buď veľmi zrednute alebo keď už sa ostriham? čosi aby som nechodila nesebavedomo v čiapke

maranta_leuconeura
24. dec 2025

Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.

maranta_leuconeura
24. dec 2025

A ked uz budes bez vlasov, skus turbany pre onko pacientky. Podla mna to vyzera celkom elegantne 🙂

maranta_leuconeura
24. dec 2025
autor
24. dec 2025
@maranta_leuconeura

Si to predstavujes trochu nespravne, to nie je, ze sa ti vlasy pravidelne preriedia a bude to vyzerat ako predtym, len menej huste. Skor sa ti spravia mensie ci vacsie plesiny, lebo vlasy budu padat v trsoch, takze oholenie bude ,,menej divne".
Inak hej, chladiaca ciapka mozno, ale vysledok nie je zaruceny.

@maranta_leuconeura pri mojej liečbe práveže povedali že môže len take preriedenie byť… mam krátku a nie veľmi agresívnu liečbu práve preto ma celkom trápi že by som kvôli pár mesiacom liečby mala prísť na dlhu dobu o vlasy

aurelia2000
24. dec 2025
@anonym_autor

@maranta_leuconeura pri mojej liečbe práveže povedali že môže len take preriedenie byť… mam krátku a nie veľmi agresívnu liečbu práve preto ma celkom trápi že by som kvôli pár mesiacom liečby mala prísť na dlhu dobu o vlasy

@anonym_autor Počkaj si čo bude, nevieš, ako tvoj organizmus zareaguje. Poznala som ženy, čo im počas chemoterapie vôbec nevypadali vlasy, aj keď chodili pol roka na chemo. Kolegyňa mala také zrednute, ale riešila problémy s implantátmi, tak tie vlasy boli popritom druhoradé. Vlasy jej už zhustli, mne narástli nové, všetko je to jedno, hlavne že žijeme. Ty máš asi len zabezpečovaciu chemo, však?
Keby ti začali padať, tak to bude fakt vo veľkých chumacoch, budú všade, plná posteľ, sama to budeš chcieť oholiť. No a potom behnes do obchodu, vyberieš si krásnu parochňu, a je po probléme. Netráp sa nad blbostami, buď rada, že sa ti dostane liečba.

autor
24. dec 2025
@aurelia2000

@anonym_autor Počkaj si čo bude, nevieš, ako tvoj organizmus zareaguje. Poznala som ženy, čo im počas chemoterapie vôbec nevypadali vlasy, aj keď chodili pol roka na chemo. Kolegyňa mala také zrednute, ale riešila problémy s implantátmi, tak tie vlasy boli popritom druhoradé. Vlasy jej už zhustli, mne narástli nové, všetko je to jedno, hlavne že žijeme. Ty máš asi len zabezpečovaciu chemo, však?
Keby ti začali padať, tak to bude fakt vo veľkých chumacoch, budú všade, plná posteľ, sama to budeš chcieť oholiť. No a potom behnes do obchodu, vyberieš si krásnu parochňu, a je po probléme. Netráp sa nad blbostami, buď rada, že sa ti dostane liečba.

@aurelia2000 nie, normálnu chemo mam normálnu len som to mala objavené skoro tak mam len minimum cyklov, a zatiaľ mam pocit že to nieus obrovské chumáče ale je toho celkom dosť…. ale tak vraj by to malo vramci toho cyklu trvať len pár dni a potom zas nachvíľu ustúpiť som sa dočítala. a vy ste nosili parochne ? a to viete aj tak nosiť že ani nieje vidno že to niesu vaše vlasy ?

aurelia2000
24. dec 2025
@anonym_autor

@aurelia2000 nie, normálnu chemo mam normálnu len som to mala objavené skoro tak mam len minimum cyklov, a zatiaľ mam pocit že to nieus obrovské chumáče ale je toho celkom dosť…. ale tak vraj by to malo vramci toho cyklu trvať len pár dni a potom zas nachvíľu ustúpiť som sa dočítala. a vy ste nosili parochne ? a to viete aj tak nosiť že ani nieje vidno že to niesu vaše vlasy ?

Môžeš si kúpiť aj drahú parochňu z pravých vlasov, keď nemáš iné starosti. Len si k nej musíš nájsť kaderníctvo, kde ju vedia vyčistiť. Obočie si môžeš dať vytetovať, mihalnice prilepiť 💃
Zo ❤️ ti prajem, aby vlasy boli tvoj jediný problém🙏

taktotedanie
24. dec 2025
@anonym_ac2376

@anonym_autor stačí aj zinok orechy forcapil tablety

@anonym_ac2376 nesmie nic brat pokial nema odobrene onkologom aby sa neovplyvnovala liecba! Zla rada, autorka toto nerob

marcellka32
24. dec 2025

Rozmarinovy olej z dm je topka, od botanica slavica

anonym_0a89ab
24. dec 2025
@anonym_50c114

@anonym_50c114
Ty si sa zblaznila takto radit, onkolog by ta kopol do zadku

autor
24. dec 2025
@marcellka32

Rozmarinovy olej z dm je topka, od botanica slavica

@marcellka32 heej ? To som si už dávnejšie kúpila že začnem používať aj tonikum aj šampón z tej edície … naozaj pomáha ?

rozculena
24. dec 2025

kamoška nosila parochňu.
Vitamíny konzultovať výhradne s onkológom.
podľa mňa žiadny olejček na toto nezaberie.
kolagén sú vyhodené peniaze

sara07
24. dec 2025
@anonym_autor

@marcellka32 heej ? To som si už dávnejšie kúpila že začnem používať aj tonikum aj šampón z tej edície … naozaj pomáha ?

@anonym_autor nie , jednoducho musi prebehnut nejaky proces aby vlasy začali rast, alebo prestali padat
sú to len vlasy ..

sara07
24. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor by si sa čudovala kolko spevačok a herečiek ma parochne
rihana, naomi cambell pozri si tie fotky
teraz su fakt krásne aj bez ofiny , taka sietka čo ti prilne, budeš stat pozerat ake krasne pestovane vlasy a to bude parochna
treba ist do študia a vybrat si čo ti sadne ..
alebo su len poloparochne, klipy na zahustenie , teraz je kopu možnosti
skutočne je dôležite aby onkolog vedel čo aké doplnky čokolvek uživaš

anonym_67e435
24. dec 2025

Znama dostala taku chemo, ze jej vlasy nevypadali vobec

autor
24. dec 2025
@anonym_67e435

Znama dostala taku chemo, ze jej vlasy nevypadali vobec

@anonym_67e435 hej hej to viem že sa stava tiež, pri mojej ale padať majú a už aj rednúce teda

guudy
24. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_67e435 hej hej to viem že sa stava tiež, pri mojej ale padať majú a už aj rednúce teda

@anonym_autor hlavne nekupuj ziadne vitaminy a doplnky bez konzultacie s onkologom. Mozes si uskodit.
Tiez ti prajem, aby zrednute vlasy boli to jedine, co ta popri liecbe trapi…

coco1
24. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano pomaha. Zamiesam sa do diskusie 🙂 ricinovy alebo rozmarinovy. Treba natierat pokozku 2-3 x do tyzdna pravidelne. Dat si na hlavu foliu, na to ciapku aspon na 2 hodinky a zmyt. Rastu nove vlasy pekne.len je to beh na dlhu trat. Prajem Ti rychle uzdravenie 💚

autor
24. dec 2025
@coco1

@anonym_autor ano pomaha. Zamiesam sa do diskusie 🙂 ricinovy alebo rozmarinovy. Treba natierat pokozku 2-3 x do tyzdna pravidelne. Dat si na hlavu foliu, na to ciapku aspon na 2 hodinky a zmyt. Rastu nove vlasy pekne.len je to beh na dlhu trat. Prajem Ti rychle uzdravenie 💚

@coco1 ďakujeem

prosimopomoc
24. dec 2025

@anonym_autor mne žiaľ odišli všetky vlásky, ale...čo prišlo potom, tak to bol dar z nebies, ja to volám ,,bolestné''. Také nádherné vlasy mi narástli, o akých som kedysi len snívala. Neboj, ak aj vypadnú, uvidíš potom a neuveríš vlastným očiam. Veľa zdravia prajem 😊