icon

Ako zvládať domácnosť s vyskočenými platničkami?

betus1111
2. jan 2025

Ahojte žienky, idem si ku vám o dáke rady a triky ako zvládate domácnosti tie ktoré máte problém s chrbticou .. hlavne by ma zaujímalo varenie máte dáke Barové stoličky
Alebo iné vychytávky ?

Prosím reagovať len ženy čo s tým majú reálne skúsenosti tie ktoré skončili až v nemocnici

rozculena
2. jan 2025

nemôže variť niekto iný? Ja som vyťahovala z mrazničky,prípadne hotové jedlá...
Chvíľu som sa pomotala po kuchyni a išla som do postele....
Ak som niečo robila,tak opretá jednou rukou o linku

dorotka62
2. jan 2025

Keď som bola v akútnom štádiu, tak som sa pri varení opierala o linku. Ale keby ti mala barová stolička pomôcť, tak si ju zadováž. Spala som po sediačky v kresle alebo na bruchu, to boli polohy, ktoré mne vyhovovali. Samozrejme také, že nákupy a podobne nehrozilo. No a dodržiavať školu chrbta. Žiadne rotácie nesmieš.

mamina7070
2. jan 2025

mam takuto stolicku https://www.fortel-katalog.sk/viacucelova-stoli...

pripravne prace (cistenie krajanie ) robim po sediacky za stolom
a varim jednoduche jedla

pink_lady
2. jan 2025

mam 8 ks vysunutych platniciek, som dostatocne vhodna na odpoved? :D Je to krute ale mne pomohlo vidiet MRI brata a kamosku ktora ma platnicky az zaseknute v mieche. A funguje, musi fungovat, inak to nejde. Tak som sa nejak naucila fungovat ja. su dni kedy nie som schopna nic a vyuzivam zmrazene a polotovary a potom su dni kedy si do tej mraznicky veci pripravim...A dolezita je disciplina co sa týka skoly chrbta, pravidelne cvicit, spravne drzanie tela aj pri beznych ukonoch ...

kacena4
2. jan 2025

no ja som uz po operacii ale teda varim mi nikdy nerobilo problem pri tom stojim prestupujem z nohy na nohu, pri sporaku nestojim dlho ani pri drese, naviac mi probilo problem zohybat sa alebo napr. vysavat to robi aj dnes mangel

madielilly
Autor odpoveď zmazal
taktotedanie
3. jan 2025

@betus1111 specialny gumovy pas predpisany ortopedom a varit na viac dni