icon

Ako zvládať hypotenziu, hypoglykémiu a anémiu?

Dnes o 11:17

Ahojte, som štandardne hypotonická, môj naozaj dobrý tlak je 110/70, to už je mega dobrý tlak. Štandardne mávam 90/60, už som mala aj menej. Pri tomto tlaku sa mi točí hlava, mám zahmlené videnie a je mi veľmi zle, na odpadnutie. Niekedy sa mi k tomu pridruží aj pokles cukru. Mám sklony, že mi padá cukor, preto si dávam pozor na jedlo a snažím sa nejesť jednoduché cukry. Takže ráno som si dala cottage chceese a dva plátky šunky plus celozrnný chlieb, vypila som dosť čaju bez cukru. Išla som do obchodu a tam koniec sveta. Dunenie v hlave, pocit na odpadnutie, všetko sa so mnou točilo, rozmazané videnie, pocit na vracanie. Dala som si hneď hroznový cukor, ale zlepšilo sa to iba trochu. Ako si môžem pomôcť? Som aj anemická, ale beriem železo pravidelne, inak by to bolo veľmi zlé. Aktuálne už 6ty deň krvácam intenzívne. Pred MS som mala veľmi pekné výsledky železo, Hmg, feritín. Na kardio chodím, takisto na hemato. Odporúčanie piť veľa vody, soliť a brať železo.

anonym_320b98
Dnes o 11:33

Kde máš v strave nejaké sacharidy? Cottage a šunka nič, celozrnný chlieb minimum. Tak treba si dať napr rajciny či hrubozrnnu papriku k tomu.
Ak nie zeleninu, tak si vytlač 2 pomaranče na pitie

autor
Dnes o 11:42

Jasne, že jem sacharidy, ale snažím sa nie jednoduché, lebo po nich mi rýchlo klesle cukor.

anonym_d914bf
Dnes o 12:13

Ovsené vločky ráno kaša

mogaa
Dnes o 12:38
@anonym_autor

Jasne, že jem sacharidy, ale snažím sa nie jednoduché, lebo po nich mi rýchlo klesle cukor.

@anonym_autor ja mávam bežne tlak aký popisuješ, dokonca aj nižší...takže pri tlaku ti poradili dobre, soliť. vela piť (aj minerálky, červené víno) a rekreačne športovať...na nízky cukor - poriadne jesť, včetne cukru....

anonym_c083ba
Dnes o 12:55

@anonym_autor všetky "problémy" mám aj ja a cítim sa normálne

autor
Dnes o 13:17
@anonym_c083ba

@anonym_autor všetky "problémy" mám aj ja a cítim sa normálne

@anonym_c083ba aj pri tlaku pod 90/60 aj pri cukre pod 2.5? Urcite?

anonym_1e4e23
Dnes o 13:31
@anonym_autor

@anonym_autor ako vies hodnotu glykemie ? a preco nejes sacharidy ?

januska12323
Dnes o 13:33

Potrebuješ jesť poriadne keď ti skáče cukor.

autor
Dnes o 13:35
@anonym_1e4e23

@anonym_autor ako vies hodnotu glykemie ? a preco nejes sacharidy ?

@anonym_1e4e23 lebo mám merač glukózy 24/7. Jem sacharidy, len nie jednoduché, po nich mám veľké prepady cukru.

autor
Dnes o 13:35
@januska12323

Potrebuješ jesť poriadne keď ti skáče cukor.

@januska12323 veď ja jem každé dve hodiny maximálne.

anonym_c083ba
Dnes o 13:43
@anonym_autor

@anonym_autor áno. Mám 2,9 cukor bežné a tlak ešte nižší ...

anonym_1e4e23
Dnes o 13:43
@anonym_autor

@anonym_1e4e23 lebo mám merač glukózy 24/7. Jem sacharidy, len nie jednoduché, po nich mám veľké prepady cukru.

@anonym_autor hod sem screenshot z aplikacie k senzoru
tie hodnoty ti uz musia signolizovat notifikacie a vtedy treba okamzite dat rychle cukry cola, dzus, piskoty a biely rozok
a aknmas nizsie hodnoty tak je pre teba ketondieta (akonsinvyssie popisala absolutne nevhodna

autor
Dnes o 13:44
@anonym_c083ba

@anonym_autor áno. Mám 2,9 cukor bežné a tlak ešte nižší ...

@anonym_c083ba aha, no tak mne nie je dobre pri tomto cukre ani náhodou. Zdvihla som ho pekne hroznovým cukrom.

taktotedanie
Dnes o 15:11

@anonym_autor odporucanie mate spravne