icon

Ako zvládať návrat panickej poruchy po rokoch?

4. sep 2026

Dobry den.Pred 5 rokmi som zazil som v prvy panicky atak vtedy sa to tiahlo somnou 2-3 roky nejak som to potom uz prekonal a mal som pokoj az na obcasne naznaky, ktore som vedel ale odvratit vtedy z myslienkou ze je to len v hlave, bral som len mgnezko..teraz po 2 rokoch sa mi to vratilo kedze mam stresove obdobie a mam pocit ze som tam kde pred 5 rokmi..rano sa zobudim trasie ma, mam stazene dychanie a chyta ma panika..cely stuhnem doslova neviem sa pohnut z miesta..dam si na to neurol to pomoze po hodine cca ale viem ze to nieje riesenie ..nemozem si dovolit byt na tom tak ako pred 5 rokmi mam svoje vydavky, musim pracovat ale zazivam tazke casy kde obycajne veci mi robia problem a doteraz som mal pokoj..preco sa mi to vratilo?ked doteraz som to vedel posunut aby to nepokracovalo az do stadia silneho ataku?rana su oremna najhorsie

anonym_74963b
4. sep 2026

problémy so spánkom? Ak áno to sú depresie. Pomôže ti psychiater - predpíše Ad. Mesiac bude síce dosť zlý, ale potom bude z teba iný človek.
ráno ti je zle , lebo ti stúpa kortizol. Prečo práve teraz? V jeseni sa tieto stavy zhoršujú, pritom máš ešte aj stresové obdobie.
Neurol nie je dlhodobé riešenie, vzniká závislosť. Aj keď včera tu pani písala že berie neurol 25 r , alebo niekto písal 3 roky a dokázala vysadiť liek z jedného dňa na druhý a vraj bez problémov, ale u teba problém môže byť už po mesiaci.
Ešte si prečítaj niečo o dýchaní počas zlých stavov. Je známy vzorec 4-7-8. počítaš do 4 pri nádychu, na 7 zadržiavaš dych a vydychuješ pomaly kým nenapočítaš do 8. Sprav min. 5 sérii a bude OK.
ak máš čas určite choď k psychologovi. Aj ten ti môže pomôcť.

katkazatka
4. sep 2026

a preco preboha nejdes k lekarovi, nech ti nasadi liecbu? Alebo nechces podporovat "farmabiznis"? Stav sa ti moze zhorsovat.

anonym_74963b
4. sep 2026
@katkazatka

a preco preboha nejdes k lekarovi, nech ti nasadi liecbu? Alebo nechces podporovat "farmabiznis"? Stav sa ti moze zhorsovat.

@katkazatka len nie každý môže brať ad. Si prečítaj veľajšie účinky . Žiadny liek nie je bezpečný a jednoducho sú diagn. pri ktorých Ad neodporúčajú.

katkazatka
4. sep 2026
@anonym_74963b

@katkazatka len nie každý môže brať ad. Si prečítaj veľajšie účinky . Žiadny liek nie je bezpečný a jednoducho sú diagn. pri ktorých Ad neodporúčajú.

@anonym_74963b necitaj vedlajsie ucinky, lebo by si nebrala absolutne nic ani na teplotu, ani od bolesti, ani ATB...
Este ani nic nevyskusal a uz vie, ze ich nemoze? Co je to za hlupost? Radsej sa bude trapit a nahovarat si 3 roky, ze o nic nejde, az skonci s atakom na psychiatrii, alebo zasamovrazdeny.

maca1984
4. sep 2026

Potrebuješ lekára, stanoviť liečbu.

anonym_70a986
4. sep 2026
@anonym_74963b

@anonym_74963b napriklad ja, glaukom z uzkym uhlom inak uz daaavno ficim na setraline

anonym_74963b
4. sep 2026
@katkazatka

@anonym_74963b necitaj vedlajsie ucinky, lebo by si nebrala absolutne nic ani na teplotu, ani od bolesti, ani ATB...
Este ani nic nevyskusal a uz vie, ze ich nemoze? Co je to za hlupost? Radsej sa bude trapit a nahovarat si 3 roky, ze o nic nejde, az skonci s atakom na psychiatrii, alebo zasamovrazdeny.

@katkazatka nepochopila si. Kde píšem že nemôže, nepíše autor iné diagn.

anonym_74963b
4. sep 2026
@anonym_70a986

@anonym_74963b napriklad ja, glaukom z uzkym uhlom inak uz daaavno ficim na setraline

@anonym_70a986 a čo berieš? či nič.

anonym_70a986
4. sep 2026
@anonym_74963b

@anonym_70a986 a čo berieš? či nič.

@anonym_74963b no nic ak nechcem glaukomovy zachvat co mi poskodi oko natrvalo.zavidim tym co mozu. Som na magneziu a medovkovych cajoch asi vies ako to nestaci

anonym_74963b
Autor odpoveď zmazal
anonym_70a986
4. sep 2026
@anonym_74963b
Odpoveď bola zmazaná

@anonym_74963b 🙄

autor
4. sep 2026

V pondelok zajdem za dr a uvidim co mi povie, ja som mal pred tyzdnom atak a ukazovalo im nieco na ekg aj odbery neboli moc dobre ale po tyzdni v nemocnici sa to upravilo a srdce mam vraj v poriadku..tak aj z toho samozrejme este vacsi stres nastal teraz si tep sledujem atd..lieky som vzdy odmietal AD, len magnezium ale asi nemam na vyber uz

autor
4. sep 2026
@anonym_74963b

problémy so spánkom? Ak áno to sú depresie. Pomôže ti psychiater - predpíše Ad. Mesiac bude síce dosť zlý, ale potom bude z teba iný človek.
ráno ti je zle , lebo ti stúpa kortizol. Prečo práve teraz? V jeseni sa tieto stavy zhoršujú, pritom máš ešte aj stresové obdobie.
Neurol nie je dlhodobé riešenie, vzniká závislosť. Aj keď včera tu pani písala že berie neurol 25 r , alebo niekto písal 3 roky a dokázala vysadiť liek z jedného dňa na druhý a vraj bez problémov, ale u teba problém môže byť už po mesiaci.
Ešte si prečítaj niečo o dýchaní počas zlých stavov. Je známy vzorec 4-7-8. počítaš do 4 pri nádychu, na 7 zadržiavaš dych a vydychuješ pomaly kým nenapočítaš do 8. Sprav min. 5 sérii a bude OK.
ak máš čas určite choď k psychologovi. Aj ten ti môže pomôcť.

@anonym_74963b spim dobre celkom, v noci sa zobudim tak 1-2 krat ale inak spim dobre a rano sa mi tazko vstava ale..taky som jak keby som stracal motivaciu, bez nalady..

domkakvet
4. sep 2026
@anonym_autor

V pondelok zajdem za dr a uvidim co mi povie, ja som mal pred tyzdnom atak a ukazovalo im nieco na ekg aj odbery neboli moc dobre ale po tyzdni v nemocnici sa to upravilo a srdce mam vraj v poriadku..tak aj z toho samozrejme este vacsi stres nastal teraz si tep sledujem atd..lieky som vzdy odmietal AD, len magnezium ale asi nemam na vyber uz

@anonym_autor ked ti povedali, ze mas srdce v poriadku, tak uz nemusis sledovat tep, nestresuj sa zbytocne.