icon

Ako zvládať prácu a časté lekárske návštevy?

11. máj 2025

Nie je ešte ani pol rok a ja už ani hodiny na lekara nemám, mam chodiť na rehabilitácie ale kedy keď je to v pracovnom čase?
Riešim viac zdravotných problémov naraz a každý týždeň mam lekára. Snažím sa ich dávať tak aby som nevynechala prácu ale nie vždy to ide.
Poraďte ako to riešiť? Tento rok sa mi zdravotne nedarí.

pribinak
•
11. máj 2025

Zobrať volno keď potrebuješ a ostatne dni ťahať “nadčasy” aby si to vykryla

Ale na to potrebuješ ústretového zamestnávateľa

simsalabim
•
11. máj 2025

Ja to iste, 2 operacie za pol roka, coskoro ma caka tretia, po kazdej rehabilitacie niekolko tyzdnov. Nastastie, moj sef je velmi ustretovy. Pcka si vobec oficialne nemusim brat - staci mu ukazat papier (na vyplatnej paske mi este oficialne ostava 6 dni). Faktom ale je, ze zameskane musim dorobit doma a po druhej operacii som mala par dni dovolenku a potom robila z domu (inak by som bola PN 3 tyzdne). Sice menej - privrel oci - ale daco som musela idrobit. Koncom mojej PN aj on skoncil necakane v nemocnici (priame ohrozenie zivota) a bol potom par tyzdnov PN, tak je este ustretovejsi - ale ustretovy bol aj pred tym, len aj to ma svoje hranice.

kacena4
•
11. máj 2025

mam skrateny uvazok 3 dni robim 2 dni beham po dr ☹

elenatomasova
•
11. máj 2025

Ja na lekárov dovolenku beriem,tiež sa mi toho nakopilo.

zobaka
•
11. máj 2025

u nas to presne odcitavaju na minutu, ked mi dosli paragrafy, brali mi z dovolenky, ked som mala rehabilitacie isla som na tyzden PN a druhy latala platala, mala som aj tak take bolesti pri sedeni, ze som bola rada, ze som ostala doma, tazko ked ma clovek nieco chronicke