icon

Ako zvládať výbušnosť a nezvládanie situácií?

1. júl 2024

Poraďte čo robiť či som fakt na hlavu ale mňa nazuri totálne každá hlúposť.mala som trochu zle psychicke obdobie aj v tehotenstve ale teda som skoro 4mesiace po pôrode a ja som s nervami v prdeli 😞môj chlap je doma tiež ma naserie hocijaká somarina ale zvyčajne sa aj ukludnim ale venuje sa malému veľmi až moc .vlaci ho stále na rukách kedy mu aj zaspí keď ideme von vyberá ho hneď z kočíka keď začne plakať.dnes bola taká situácia keď som išla sama so starším synom uz v puberte von s kočíkom .malý bol vyspatý vykakany napapany a vrieskal tak že sme sa museli otočiť a ísť domov lebo ho podľa mňa nikto nevybral hneď z kočíka.ja toto nezvládam.nadavala som hrozne 😞aj som snim už od nervou zatriasla chudiatko malé on za to nemôže ja viem ale ako sa nejak naučiť ovládať ?ja ho nemôžem stále nosiť na rukách má vyše 6kil a ja mám ochorenie neurosvalove a momentálne sa necítim dobre zdravotne.uz som sa objednala aj ku psychologicke.mam asi pocuchane nervy s predošlého vzťahu kde má otec prvého syna aj zbil pár krát a neviem sa nejak ovládať
Mrzí ma to lebo teraz mám dobrý život nechýba nám nič okrem mojej choroby sme všetci zdraví a mám super muža.nechcem byť takáto čo pomôže psychológ?či rovno psychiater?len mi tu prosím nepíšte správy typu že sa mám spamätať lebo sa namna chlap vyserie to fakt nepotrebujem.uvedomujem si že niečo nieje v poriadku

petruldo
1. júl 2024

Ako prvú pomoc na pocuchane nervy si kúp neuromultivit, 20 tabl. balenie dostaneš aj bez receptu, a tiež kvalitné magnézium. Psychológa, ak to nezaberie tak psychiatra

juliet86
1. júl 2024

zacni hladat pomoc a podporu na vydumamky.sk je to super projekt... je mozne ze nosic by si s tvojou chorobou zvladla? a hnevas sa naozaj na muza alebo sa hnevas v skutocnosti na nieco ine a hnev na muza je len prostriedok na vypustenie.

svokrinjazykmonika
1. júl 2024

Nemáš popôrodné depresie? Sú rôzne stavy, mne to trvalo 9 mesiacov kým som sa dala dokopy.

autor
1. júl 2024

@juliet86 ja sa nehnevám na neho ale všímam si že poslednú dobu mi naozaj vadí všetko čo urobí(neurobi)😒ja to ani tak celkom neviem popísať je to náročné obdobie a fakt mám pocit že som zrelá na psychiatriu 😞a som z toho smutná lebo žiť s takým človekom ako som ja je hrozne náročné .a to mám naozaj chlapa ktorý nieje nejaký zlý a aj sa snaží a malému venuje aj trávime spolu voľný čas.ja proste neviem si poradiť s tou mojou výbušnostou ktorá je taká že ja už v mojej hlave mám také nervy hrozné že poviem kadečo škaredé čo si ani nezaslúži alebo dnes aj malickemu🥺

autor
1. júl 2024

@svokrinjazykmonika netuším.snazila som sa to zistiť ale vraj popôrodna depresia to nieje mi napísali tiež v jednej diskusii😒ja voči malému napríklad niesom nejaká zlá ale keď plače a viem že je napapany vykakany vyspatý tak ja mám taký hnev 🥺pretože od narodenia si ho môj chlap až moc stále nosí a vyberá s kočíka že potom mám pocit že je len naučený a rozmaznany

autor
1. júl 2024

@petruldo ďakujem za radu skúsim si to hneď kúpiť a k psychológovi som sa aj radšej objednala

svetlonos
2. júl 2024

Ahoj,
pororpravaj sa s muzom p tom (ne) noseni. Ja ta aj chápem.Mne po 1,5 roku gyn. odporučil maleho nenosit príliš.
Do vtedy som ho nosila v nosici a ako malé babo som ho tiež nenechala plakat. Neboj, láskou deti nerozoznanie ani nosením hlavne nie tak malinké ❤️ Ale mal by ti nechať väčšiu kompetenciu aby si aj ty maleho vedela upokojit. Ak si doma, tak pri nom lez a nemusíš ho nosiť- aj tým mu das rovnakú nehu keď ho ovijmes v posteli. S muzom sa dohodnite na tom nevyberani z kočíka a keď tak upokojit a znova dnu. Nie všetky deti maju kočík radi, a možno mal len zlý deň maly. Moj si maleho naucil bosit na pleciach - ved je to rýchlo prejdene, nemal trpezlivosť. Dnes má 4 roky 17 kg a hrozne ručí keď ho oco neodišiel a ten je zase vytoceny ze reve.
S muzom diskusia a ty kludne psycholog, si isto fajn mama a držím ti palce nech sa ti polepsi 🙂 q ste šťastní spilu

svetlonos
2. júl 2024

Inak maly sa naučil, že ja ho neodišiel a pekne mi prešiel vždy rovnaké trasy ako s otcom nie 😀 Deti vedia čo od koho očakávať a co nie 😉
Takže keď ocko aj nedkor bude nosiť, ty naučíš na chodenie a bude dobre.