icon

Ako zvládnuť depresiu: lieky, vedľajšie účinky a zlepšenie

19. júl 2026

Chcela by som sa spytat, ako ste reagovali na lieky. Ake ste mali vedlajsie ucinky a kedy ste zacali pocitovat zlepsenie. Vseobecne ako sa u vas depresia prejavovala a ako ste ju vyliecili a ci ste opat boli stastni ako predtym. A ine veci ktore vam pomahali

anonym_6c91fe
19. júl 2026

@anonym_autor Mala som pred rokmi a u mňa to spustilo "vyhorenie" z práce. Na nič som sa nedokázala tešiť, mala som úzkostné stavy, nemohla som spávať, atď. -zjednodušene v skratke. Antidepresíva mi začali zaberať tak možno po troch týždňoch a pár dní som mala na spanie Neurol, ten som postupne vyradila, keďže je návykový. Antidepresíva som brala 5 mesiacov, ku koncu už len zníženú dávku. A počas liečby som sa tak akoby viac sústredila na seba, čítala som po večeroch knihu Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov, tie kapitoly mi tam dávali celkom zmysel (ale lieky som vtedy brala), snažila som sa chodiť často do prírody, atď.
Držím Ti veľmi palce, nech sa čo najskôr cítiš lepšie...💙

behemoth
19. júl 2026

Dobrý deň,ja som na lieky,zo začiatku reagoval v pohode,ale potom som mal silný zápal,potreboval som silné antibiotiká,ktoré sa mi skrížili s mojimi antidepresívami,čo vyvolalo mánickú fázu a skončil som na psychiatrii,potom bol chvílku klud a potom bola zase fáza ťažkej depresie,ktorá trvala mesiac.Na koniec ma dali do poriadku v Pezinku kde som bol 6 týždňov.Tam mi pani doktorka nastavila perfektne liečbu,teraz sa cítim v pohode,ale lieky užívam poctivo ráno a večer.Depresia je beh na dlhú trať.Rýchle riešenie nie je.Držím palce a prajem príjemný deň

autor
19. júl 2026
@anonym_6c91fe

@anonym_autor Mala som pred rokmi a u mňa to spustilo "vyhorenie" z práce. Na nič som sa nedokázala tešiť, mala som úzkostné stavy, nemohla som spávať, atď. -zjednodušene v skratke. Antidepresíva mi začali zaberať tak možno po troch týždňoch a pár dní som mala na spanie Neurol, ten som postupne vyradila, keďže je návykový. Antidepresíva som brala 5 mesiacov, ku koncu už len zníženú dávku. A počas liečby som sa tak akoby viac sústredila na seba, čítala som po večeroch knihu Ako sa zbaviť stresu a depresie bez liekov, tie kapitoly mi tam dávali celkom zmysel (ale lieky som vtedy brala), snažila som sa chodiť často do prírody, atď.
Držím Ti veľmi palce, nech sa čo najskôr cítiš lepšie...💙

@anonym_6c91fe aj si bola pn? Ak ano ako dlho. A ako si predisla tomu aby si znova nevyhorela?

autor
19. júl 2026
@behemoth

Dobrý deň,ja som na lieky,zo začiatku reagoval v pohode,ale potom som mal silný zápal,potreboval som silné antibiotiká,ktoré sa mi skrížili s mojimi antidepresívami,čo vyvolalo mánickú fázu a skončil som na psychiatrii,potom bol chvílku klud a potom bola zase fáza ťažkej depresie,ktorá trvala mesiac.Na koniec ma dali do poriadku v Pezinku kde som bol 6 týždňov.Tam mi pani doktorka nastavila perfektne liečbu,teraz sa cítim v pohode,ale lieky užívam poctivo ráno a večer.Depresia je beh na dlhú trať.Rýchle riešenie nie je.Držím palce a prajem príjemný deň

@behemoth a z coho bol ten zapal? Ja sa tych liekov celkom bojim ze narobia este vacsi bordel v tele. Drzim vam palce

behemoth
19. júl 2026
@anonym_autor

@behemoth a z coho bol ten zapal? Ja sa tych liekov celkom bojim ze narobia este vacsi bordel v tele. Drzim vam palce

@anonym_autor pánska záležitosť,ale ide o to,že lieky,ktoré vám predpísal Váš psychiater musíte poctivo jesť,tak ako Vám boli naordinované.To

anonym_6c91fe
19. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_6c91fe aj si bola pn? Ak ano ako dlho. A ako si predisla tomu aby si znova nevyhorela?

@anonym_autor Nie nebola som PN, lebo paradoxne sa mi to spustilo tesne pred Vianocami, keď som mala už začiatok dovolenky a keďže som bola doma cca 2 týždne a mala som už liečbu, PN pre mňa nebola potom potrebná. No v práci som po Novom roku zvolnila tempo a sama sebe nastavila hranice a porozprávala sa aj s majiteľmi firmy. (Pracovala som v malej firme, ktorá expandovala do zahraničia a akurát ku koncu roka sme mali aj veľkú zákazku v Rusku a ja ako v tom čase slobodná a bezdetná som bývala v práci aj 13 hodín.)

adriana633
19. júl 2026

@anonym_autor ahoj, ja uz mam 7 antidepresiva ziadne nepomáhajú obcas je to lepsie obcas horsie

alan12
20. júl 2026
@adriana633

@anonym_autor ahoj, ja uz mam 7 antidepresiva ziadne nepomáhajú obcas je to lepsie obcas horsie

@adriana633 ja som vyskúšal už všetky ktoré sú dostupné na trhu a vôbec nezaberaju žiadne

anonym_12fec7
20. júl 2026
@alan12

@adriana633 ja som vyskúšal už všetky ktoré sú dostupné na trhu a vôbec nezaberaju žiadne

@alan12 v nemocnici si nebol?Ak nie, odporúčam.
@anonym_autor reagovala som dobre prvý týždeň, dva zvýšená nervozita.Prejavovala sa tak, že som nevedela spat, mala úzkosť, nechutilo mi jesť, schudla som bola som veľmi nervózna.Lekarka diagnostikovala mierna depresia úzkosť, panicky záchvat.To je hlavne práca na tebe, tvojom myslení, vzťahom okolo teba, nastaviť si hranice.Ja som sa dlhodobo presilovala a nevedela sa rozhodnúť v jednej pre mňa dôležitej veci.Lieky beriem a žijem spokojný plnohodnotný život Ale u nás boli aj generické predispozície babka sa liečila na úzkosť a v strednom veku na depresie menopauza to ešte zhoršila.Bola aj 2x hospitalizovana aj dostala elektroniky potom sa jej polepsilo

anonym_e05c76
20. júl 2026

@anonym_autor liwky zacali účinkovat po 4 tyždnoch...mala som pocit viac unava ale mozno si to domyslam a ano zivot ako predtym 🙂