icon

Ako zvládnuť preťažené hlasivky pri speve?

10. apr 2025

Chcela by som sa spýtať. Už dlhšiu dobu pocitujem pri speve že mám naozaj veľmi slabý a tichý hlas. Okrem toho mi veľmi preskakuje a praská niekedy až tak že neviem ani rozprávať a zniem ako zachripnutá. Skúšala som všetko čaje roztvička snažiť sa správne dýchať postoj no nič. Môžu to byť pretažene namahave hlasivky? Myslite si žeby pomohlo si dať od spevu a všetkého nejaký pokoj a oddych? Nebudem klamať som už celkom zufala čo s tým robiť. Preto sa pýtam či nemáte podobnú skúsenosť.

tinka_1807
•
10. apr 2025

Zvýš príjem Calcia. Ja keď spievam, tka normálne po speve calciovy sirup jedna lyžica a nezapijat vodou. Ale ja mám spev ako koníček, to znamená, že keď z citom, že je toho moc, tak doprajem hlasivkami oddych.
Ale ak je spev tvoje povolanie a plánuješ sa ním viac živiť, tka by som to riešila s odborníkom, nakoľko ak naozaj máš problém v hlasivkach, tak kariéra je ohrozená.

lamonita
•
10. apr 2025

Mozno mas zlu techniku... Mozno uzliky na hlasivkach... Skoc za foniatrom alebo sa prihlás na nejake súkromné lekcie povedzme učiteľke spevu na ZUš co mas v blízkosti... Ona ti poradí ked ta bude vidiet a pocut

patus_2
•
12. apr 2025

Možno by pomohlo na čas si oddýchnuť. Spievala profesionálne? Alebo máš možnosť byť 2-3 týždne v hlasovým.klude?

barbora854
•
13. apr 2025

Smer krčné zeby?

maminastatinom
•
10. júl 2025

Skusila by som hlasovu terapiu a kontrolu hlasiviek u foniatra prip. ORL