icon

Ako zvládnuť príšerný PMS a únavu?

Dnes o 08:33

Máte niektorá baby? 2 dni pred menštruáciou zhoršená psychika, extrémna ale doslova extrémna únava, ledva oči otvorím, neviem normálne fungovať, zle od žalúdka, častá stolica, atď. Čo s tým?:( Mám to od pôrodu (takmer 3r.)

anonym_f477f1
Dnes o 08:39

S gynekológom si to konzultovala? Aspoň nejaké kvapky z lekárne si kup

anonym_0a2bb9
Dnes o 08:58
@anonym_f477f1

@anonym_autor
@anonym_f477f1 Presne toto mám aj ja. Neskutočne som spomalená. Tie kvapky aké by si poradila ?

anonym_2137a6
Dnes o 09:10

Mne začína 10 dni pred. Psychika úplne v prdeli..tiež s tym riadne bojujem.

autor
Dnes o 09:11
@anonym_2137a6

Mne začína 10 dni pred. Psychika úplne v prdeli..tiež s tym riadne bojujem.

@anonym_2137a6 a ako sa ti to prejavuje? No u mňa detto. Vobec neviem čo s tým a či na to nejaké riešenie vôbec existuje.

autor
Dnes o 09:11
@anonym_f477f1

@anonym_f477f1 ešte nie, zatiaľ len s obvoďakom, ale chystám sa si dať urobiť komplet hormonálny profil.

autor
Dnes o 09:12
@anonym_0a2bb9

@anonym_autor
@anonym_f477f1 Presne toto mám aj ja. Neskutočne som spomalená. Tie kvapky aké by si poradila ?

@anonym_0a2bb9 skúšala som gynex kedysi, ale rozhodil mi dosť cyklus. Teraz som si kúpila púpalku, to si mega chvália, tak uvidíme. Ako sa ti to prejavuje? Tiež tou únavou?

anonym_0a2bb9
Dnes o 09:21
@anonym_autor

@anonym_0a2bb9 skúšala som gynex kedysi, ale rozhodil mi dosť cyklus. Teraz som si kúpila púpalku, to si mega chvália, tak uvidíme. Ako sa ti to prejavuje? Tiež tou únavou?

@anonym_autor Ďakujem, o tej pupalke som počula aj ja.
Prejavuje sa mi to pochmúrnou náladou, zvýšenou únavnosťou. Musím sa do činností vyslovene nútiť. No a nechutenstvo. A potom zas, keď sa mi to spustí, by som zjedla všetko čo doma je. A hlavne slaskosti.

anonym_8c58e5
Dnes o 09:21

Ani nie, pupalka mi extrémne nepomohla, ani gynex dokonca.

autor
Dnes o 09:58
@anonym_0a2bb9

@anonym_autor Ďakujem, o tej pupalke som počula aj ja.
Prejavuje sa mi to pochmúrnou náladou, zvýšenou únavnosťou. Musím sa do činností vyslovene nútiť. No a nechutenstvo. A potom zas, keď sa mi to spustí, by som zjedla všetko čo doma je. A hlavne slaskosti.

@anonym_0a2bb9 preesne, taká pochmúrnosť. Najhoršie je, keď sa nad tým ale začnem zamýšľať a prepadnem tomu, tak sa cítim, že mi preplo asi a už nikdy nebudem fungovať ako predtým 🙈😅potom samozrejme zas vytriezviem. No neviem, snáď na to funguje nejaký zazrak. Máte to dlhoodobo?

anonym_0a2bb9
Dnes o 09:59
@anonym_autor

@anonym_0a2bb9 preesne, taká pochmúrnosť. Najhoršie je, keď sa nad tým ale začnem zamýšľať a prepadnem tomu, tak sa cítim, že mi preplo asi a už nikdy nebudem fungovať ako predtým 🙈😅potom samozrejme zas vytriezviem. No neviem, snáď na to funguje nejaký zazrak. Máte to dlhoodobo?

@anonym_autor Pisledné 3 roky. Predtým som to nemala.

autor
Dnes o 10:07
@anonym_0a2bb9

@anonym_autor Pisledné 3 roky. Predtým som to nemala.

@anonym_0a2bb9 no presne cca ako ja. A neriešila si to s gyn.?

anonym_f6ef07
Dnes o 10:29
hipuska
Autor odpoveď zmazal
hipuska
Autor odpoveď zmazal
anonym_2137a6
Dnes o 11:03
@anonym_autor

@anonym_2137a6 a ako sa ti to prejavuje? No u mňa detto. Vobec neviem čo s tým a či na to nejaké riešenie vôbec existuje.

@anonym_autor ja bývam nervozna, všetko sa mi zdá čierne, chytám až stavy, že sa mi nechce zit. neviem v noci spať, v práci sa neviem sústrediť. Bývam veľmi unavená a vyčerpaná zo všetkého. To vtedy nie som schopná ani doma navariť. No, takto to mávam zhruba 10 dni pred, trvá to nejakých 5 dní. A potom zas, po.MS pride nával energie a som s chopna omalovať celý dom. Ja to už viem, že mi tie fázy takto chodia, preto si ten život aj podľa toho plánujem. A všetky tie pocity očakávam. A viem, že je to len ďalšia vlna, ako prišla, tak oddide. A ozaj, zabudla som, všetko.ma vie rozrevat.

domkakvet
Dnes o 12:42

@anonym_autor tieto temy su tu pravidelne a zatial nic dako nepomaha, akurat trochu zlepsenia moze priniest zdravy zivotny styl.

anonym_a86efe
Dnes o 17:03

@anonym_autor nic ..prudko klesnú hormóny a to robí progesterón?Únavu šialenú únavu, beznádej, čierna diera, zmiznúť a nikoho nevidieť.Vyskusala som pupalku, omega, magnézium a nič.A na povzbudenie vekom to bude ešte horsie.Pomahaju len hormony, keď som si už myslela, že pôjdem k psychiatrovi.Beriem duphaston to je normálne diagnóza teraz mi nenapadne ako sa to volá😉

anonym_a86efe
Dnes o 17:11

@anonym_autor PMDD
https://somfarmaceut.sk/predmenstruacny-syndrom/
Mne navrhol lekár po hormonálnou profile buď antidepresíva, ATK, alebo Duphaston v druhej polovici cyklu ten som vyskúšala a je mi lepšie.

anonym_a86efe
Dnes o 17:14
@anonym_2137a6

@anonym_autor ja bývam nervozna, všetko sa mi zdá čierne, chytám až stavy, že sa mi nechce zit. neviem v noci spať, v práci sa neviem sústrediť. Bývam veľmi unavená a vyčerpaná zo všetkého. To vtedy nie som schopná ani doma navariť. No, takto to mávam zhruba 10 dni pred, trvá to nejakých 5 dní. A potom zas, po.MS pride nával energie a som s chopna omalovať celý dom. Ja to už viem, že mi tie fázy takto chodia, preto si ten život aj podľa toho plánujem. A všetky tie pocity očakávam. A viem, že je to len ďalšia vlna, ako prišla, tak oddide. A ozaj, zabudla som, všetko.ma vie rozrevat.

@anonym_2137a6 aj ja ako príde menzes svet začínal byť lepší a potom príval energie niekde som čítala, že máme až 80% pokles hormónov.Neviem prečo musia ženy stále takto trpieť.Velmi ma to obmedzovalo odišla z
som z cvičenia, lebo som nevládala ako inokedy a vtedy som išla k lekárovi, že ja nevládzem, že mám ťažké telo a boli má aj myslieť, že hľadám slová a nič sa mi nechce.

simonaniky
Dnes o 18:44

Mne celkom pomohla Vellena ;) nie je to 100 percentný zázrak, ale cítim sa oveľa lepšie. PMS som mala katastrofálne