icon

Ako zvládnuť stres z diagnostiky tachykardie?

20. feb 2026

Uz 3 roky mam supraventricularnu tachycardiu, beriem na to 1.25 bisoprololu. Mam tak 2 epizody za rok. Trvaju asi 5 min a teo vdaka liekom vyssie ako 130 nejde. Moj vseobecny je aj internista takze povedal ze nie je nutne chodit na kardio. Mam aj problemy s chrbticou. A zakazdkym ked som hrozne zablokovana v krcnej alebo hrudnej tak mi ide pokojovy tep vyssie aj napriek liekom. Ked sa uvolni chrbtica je to okamzite ok. Poslednu dobu ju mam v hroznom stave. Zacala som chodit na fyzio. A rano sa budim na busenie srdca okolo 4tej, musim sa kusok ponatahovat potom to prejde. Ale pre istotu ma poslal dr na kardio. Tam ma ako prve objednali na ekg holter. Nedali mi ziaden papierik na zapisovanie. Na druhy den dali dole ale rano o 4tej som sa zobudila na to ze mam extra stuhnuty chrbat tak som to natahovala, tep vysiel aj ja 120. Napisala som to a dala sestricke ked davala dole holter, povedala mi ze to netreba. Vcera som volala ohladom vysledkov holtra a na objednanie sa k dr. Sestricka povedala ze je nalez na holtri ale blizsie info som z nej nedostala. Ani ci je to vazne alebo len nejaka tachykardis extrasystoly. A ja idem umriert od strachu teraz. Termin mam az buduci tyzden v piatok. Ja dovtedy zosaliem. Som dost streser a neviem ako sa ukludnit. Uz vidim ako mam nejaku zavaznu smrtelnu arytmiu…. Poradite ako sa nejak ukludnit?

anonym_60872d
20. feb 2026

Nález je skoro vždy. Vždy je tam niečo, otázka znie, nakoľko je to vážne a treba to riešiť. Ja chodím na kardio, mám pulz vysoký, holter mi nameral v pokoji 176. Beriem metoprolol v prípade potrevy a snažím sa trénovať srdiečko.

autor
20. feb 2026
@anonym_60872d

Nález je skoro vždy. Vždy je tam niečo, otázka znie, nakoľko je to vážne a treba to riešiť. Ja chodím na kardio, mám pulz vysoký, holter mi nameral v pokoji 176. Beriem metoprolol v prípade potrevy a snažím sa trénovať srdiečko.

@anonym_60872d tak aspon mohla odpovedat ze ci to je vazne, alebo nepovedat nic. To je mi jasne ze nejake extrasystoly ma kazdy a uz aj to sa povazuje ze nieco tam je

anonym_60872d
20. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_60872d tak aspon mohla odpovedat ze ci to je vazne, alebo nepovedat nic. To je mi jasne ze nejake extrasystoly ma kazdy a uz aj to sa povazuje ze nieco tam je

@anonym_autor nález je všetko čo musia vyhodnotiť - každá epizóda. Preto sa tomu musia venovať. Ak by to bolo bez tachykardie, tak nemajú čo popisovať.

loliki
20. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Daj si medovkový čaj, alebo čaj proti stresu. Persen alebo Xanax. Ty sa musíš najprv upokojiť a nie stresovať sa za každé slovíčko. Opakuj si : Všetko je v poriadku.

autor
20. feb 2026
@loliki

@anonym_autor Daj si medovkový čaj, alebo čaj proti stresu. Persen alebo Xanax. Ty sa musíš najprv upokojiť a nie stresovať sa za každé slovíčko. Opakuj si : Všetko je v poriadku.

@loliki snazim aa o to od vcera ale velmi mi to nejde, budem sa ale nadalej pokusat. Dakujem

anonym_f43eb7
20. feb 2026
@anonym_autor

@loliki snazim aa o to od vcera ale velmi mi to nejde, budem sa ale nadalej pokusat. Dakujem

@anonym_autor fuuu, ty si kvalitný stresák. Z veľkej časti si to aj sama spôsobuješ. Je ti jasné, že keby si zomierala, neobjednajú o týždeň a pol.

autor
20. feb 2026
@anonym_f43eb7

@anonym_autor fuuu, ty si kvalitný stresák. Z veľkej časti si to aj sama spôsobuješ. Je ti jasné, že keby si zomierala, neobjednajú o týždeň a pol.

@anonym_f43eb7 ano som, priznam si to, nebola som taka ale nejak sa to vekom zhorsuje

anonym_8affe5
20. feb 2026

prosim ta nestresuj, zvysuje sa ti pulz aj od stresu najma ak si namyslal rozne choroby.vsak ak by to naozaj bolo vazne, smrtelne, myslis, ze by ti dala termin o tyzden?? nie zavolala by ta hned na druhy den. takze klud, pohov, vyloz nohy a relaxuj

nikushka8
20. feb 2026

Treba sa najma ukludnit, stres len dviha pulz. Ja zijem s tachykardiou uz skoro 20 rokov. Stacil zapal pluc v 18tke a odvtedy mam vkuse busenie. Betablokatory som odmietla uzivat, to uz je na cely zivot a zatial som to nemala tak zle,aby bolo nutne ich brat a nedalo sa to zvladnut inak. Dokonca som porodila 2 deti, tehotentvo prave kvoli tomu buseniu bolo narocne, nevladala som skoro nic a bola na pn. Pomaha mi pohyb, ktory trenuje srdce, akupunktura a ak mam pocit silnejsieho busenia magnezium na predpis. A hlavne pokoj.

anonym_7f533c
20. feb 2026

to nie je v poriadku. Vies o tom? Ak mavas pravidelne taketo neopodstatnene strachy, treba navstivit psychologa/psychiatra. Cely tvoj popis napoveda, ze by si to mala spravit. Uz samotne vysetrenie je podla mna zbytocne, lebo to mas zo psychiky-tachykardiu aj extrasystoly.

autor
20. feb 2026
@anonym_7f533c

to nie je v poriadku. Vies o tom? Ak mavas pravidelne taketo neopodstatnene strachy, treba navstivit psychologa/psychiatra. Cely tvoj popis napoveda, ze by si to mala spravit. Uz samotne vysetrenie je podla mna zbytocne, lebo to mas zo psychiky-tachykardiu aj extrasystoly.

@anonym_7f533c supraventrikularna tachykardia nie je sinusova tachykardia. Supraventrikularna nie je zo stresu ale z toho ze mas clovek na srdci dalsiu pridavnu drahu, ktorou sa moze sirit impulz na akciu srdca. Cize vysetrenie bolo viac nez potrebne… nie je tachykardia ako tachykardia. A kym som nemala tu supraventrikularnu tak som srdce nikdy neriesila. A nie, nemavam pravidelne taketo strachy, som co sa tyka srdca uz streser, kedze aj mamka ma arytmiu a otec zomrel v nladom veku na infakrt. Ostatne veci mam v celku na salame

autor
20. feb 2026
@anonym_7f533c

@anonym_7f533c extrasystoly neriesim vobec a to ich dokazem mat miestami riadne neprijemne

anonym_7f533c
20. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_7f533c supraventrikularna tachykardia nie je sinusova tachykardia. Supraventrikularna nie je zo stresu ale z toho ze mas clovek na srdci dalsiu pridavnu drahu, ktorou sa moze sirit impulz na akciu srdca. Cize vysetrenie bolo viac nez potrebne… nie je tachykardia ako tachykardia. A kym som nemala tu supraventrikularnu tak som srdce nikdy neriesila. A nie, nemavam pravidelne taketo strachy, som co sa tyka srdca uz streser, kedze aj mamka ma arytmiu a otec zomrel v nladom veku na infakrt. Ostatne veci mam v celku na salame

@anonym_autor mas pravdu, neuvedomila som si.