icon

Ako zvládnuť ťažkosti po antibiotikách na helicobactera?

plot1234
4. okt 2026

Dobrý deň, je to 10ty týždeň od dobratia druhej vlny antibiotík + bizmut na helicobactera keďže prvá nezabrala. Od dobratia ATB sa hnačky a okamžité neohlásené preháňanie stupňovalo. Teraz je to už tretí týždeň čo som iba na domácom vývare a suchároch, už nezvládam ani ryžu. Stolica každý deň úplne žltá neforemná. Fyzické vyčerpanie a neschopnosť normálne fungovať už je za hranicou prijateľnosti a môj gastroenterológ v podstate rezignoval(už hľadám iného). Máte prosím niekto skúsenosti s podobným extrémnym prípadom a čo sa dá v takejto situácii robiť? Vďaka za každú radu.

simsalabim
•
4. okt 2026

@plot1234 uzivas probiotika? Hlavne kvasinka sacharomyces boulardi je nevyhnutna. Posobi aj proti hnackam. Bezne v probiotikach nebyva, osobitne kupis napr Ex helico alebo aj dr max enteromax tusim.

martinmmartin
•
4. okt 2026

vymlatila si si prirodzenu mikrofloru antibiotikami.
Ak je to velmi vazny pripad tak sa lieci transplantaciou mikroflory od darcu ( ano znamena to kapsulu s exkrementom oralne)

Transplantace mikroflory, neboli fekální mikrobiální transplantace (FMT), je léčebná metoda, při které se zdravá střevní mikroflóra od prověřeného dárce přenáší do trávicího traktu pacienta

kacenocka2
•
4. okt 2026

Probiotiká sú potrebné, užívaš?
Hlavne s časovým odstupom,nie s ATB..Ak nie tak aspoň kefír alebo biely jogurt

domkakvet
•
4. okt 2026

@plot1234 probiotika.

anonym_458c1c
•
4. okt 2026

Mala som nieco podobne, mozno nie az tak extremne, ale trvalo to 3 mesiace. Celodenna nechut do jedla, nevolnost, zla stolica, padanie vlasov a bolest brucha. Nevedela som uz co....dala som si na vlastnu ziadost urobit este testy zo stolice..tie dopadli dobre. Dr to uzatvoril, ze je len zla flora po liecbe. Vyhladaj dr a daj si spravit hadicu na vylucenie inych tazkosti plus stolicu...tiez by som si dala spravit SIBO test. Po 3 mesiacoch mi to pomaly ustupilo. Pomohli mi kvapky do zaludka, masticha a modlitba. Prajem ti skore zotavenie. Neboj, zvladnes to. Telo je silne, zotavi sa. Ber aj vit D.

plot1234
autor
•
4. okt 2026
@kacenocka2

Probiotiká sú potrebné, užívaš?
Hlavne s časovým odstupom,nie s ATB..Ak nie tak aspoň kefír alebo biely jogurt

@kacenocka2 probiotiká užívam po celú dobu

plot1234
autor
•
4. okt 2026
@anonym_458c1c

Mala som nieco podobne, mozno nie az tak extremne, ale trvalo to 3 mesiace. Celodenna nechut do jedla, nevolnost, zla stolica, padanie vlasov a bolest brucha. Nevedela som uz co....dala som si na vlastnu ziadost urobit este testy zo stolice..tie dopadli dobre. Dr to uzatvoril, ze je len zla flora po liecbe. Vyhladaj dr a daj si spravit hadicu na vylucenie inych tazkosti plus stolicu...tiez by som si dala spravit SIBO test. Po 3 mesiacoch mi to pomaly ustupilo. Pomohli mi kvapky do zaludka, masticha a modlitba. Prajem ti skore zotavenie. Neboj, zvladnes to. Telo je silne, zotavi sa. Ber aj vit D.

@anonym_458c1c na gastroskopii som bola, aj na odberoch krvi a stolice. Podarilo sa ti zotaviť úplne bez následkov?

veroni2
•
Autor odpoveď zmazal
•
anonym_458c1c
•
4. okt 2026
@plot1234

@anonym_458c1c na gastroskopii som bola, aj na odberoch krvi a stolice. Podarilo sa ti zotaviť úplne bez následkov?

@plot1234 ako dlho ti to trva?
@plot1234 ano zatial ok

katkazatka
•
4. okt 2026

Kup si Biogaia. Vývar by som nejedla. Skôr suchú ryžu, suché zemiaky, suchár. Vylúčiť cukry a mliečne výrobky. Aké antibiotika si užívala?

plot1234
autor
•
4. okt 2026
@anonym_458c1c

@plot1234 ako dlho ti to trva?
@plot1234 ano zatial ok

@anonym_458c1c tento fakt zlý stav vyšše 3 týždňov, predtým to bolo podobné len miernejšie počas 6tich mesiacov od začiatku liečby

plot1234
autor
•
4. okt 2026
@katkazatka

Kup si Biogaia. Vývar by som nejedla. Skôr suchú ryžu, suché zemiaky, suchár. Vylúčiť cukry a mliečne výrobky. Aké antibiotika si užívala?

@katkazatka kombinácia enamera, doxyhexal, levolax, bizmut, itoprid

katkazatka
•
4. okt 2026
@plot1234

@katkazatka kombinácia enamera, doxyhexal, levolax, bizmut, itoprid

@plot1234 vyskúšaj Biogaiu. Mala som po antibiotikách podobný stav, zabrali mi len tieto probiotika.

anonym_458c1c
•
5. okt 2026
@plot1234

@anonym_458c1c tento fakt zlý stav vyšše 3 týždňov, predtým to bolo podobné len miernejšie počas 6tich mesiacov od začiatku liečby

@plot1234 zavadzala aom aj vlakninu. Denne aspon 30gr. Mlete lanove semienko, vlocky a chiu. Tento typvlakniny je dobry na potrebne bakterie v creve. Casom sa ti upravi z toho aj stolica. Mne to pomohlo.

anonym_458c1c
•
Včera o 06:59
@plot1234

@plot1234 este som zabudla na zalutkovy caj sypany od Leros. Pi ho pravidelne. Ako ti je teraz?