Ako zvládnuť ťažkosti po antibiotikách na helicobactera?
Dobrý deň, je to 10ty týždeň od dobratia druhej vlny antibiotík + bizmut na helicobactera keďže prvá nezabrala. Od dobratia ATB sa hnačky a okamžité neohlásené preháňanie stupňovalo. Teraz je to už tretí týždeň čo som iba na domácom vývare a suchároch, už nezvládam ani ryžu. Stolica každý deň úplne žltá neforemná. Fyzické vyčerpanie a neschopnosť normálne fungovať už je za hranicou prijateľnosti a môj gastroenterológ v podstate rezignoval(už hľadám iného). Máte prosím niekto skúsenosti s podobným extrémnym prípadom a čo sa dá v takejto situácii robiť? Vďaka za každú radu.
vymlatila si si prirodzenu mikrofloru antibiotikami.
Ak je to velmi vazny pripad tak sa lieci transplantaciou mikroflory od darcu ( ano znamena to kapsulu s exkrementom oralne)
Transplantace mikroflory, neboli fekální mikrobiální transplantace (FMT), je léčebná metoda, při které se zdravá střevní mikroflóra od prověřeného dárce přenáší do trávicího traktu pacienta
Probiotiká sú potrebné, užívaš?
Hlavne s časovým odstupom,nie s ATB..Ak nie tak aspoň kefír alebo biely jogurt
Mala som nieco podobne, mozno nie az tak extremne, ale trvalo to 3 mesiace. Celodenna nechut do jedla, nevolnost, zla stolica, padanie vlasov a bolest brucha. Nevedela som uz co....dala som si na vlastnu ziadost urobit este testy zo stolice..tie dopadli dobre. Dr to uzatvoril, ze je len zla flora po liecbe. Vyhladaj dr a daj si spravit hadicu na vylucenie inych tazkosti plus stolicu...tiez by som si dala spravit SIBO test. Po 3 mesiacoch mi to pomaly ustupilo. Pomohli mi kvapky do zaludka, masticha a modlitba. Prajem ti skore zotavenie. Neboj, zvladnes to. Telo je silne, zotavi sa. Ber aj vit D.
Probiotiká sú potrebné, užívaš?
Hlavne s časovým odstupom,nie s ATB..Ak nie tak aspoň kefír alebo biely jogurt
@kacenocka2 probiotiká užívam po celú dobu
Mala som nieco podobne, mozno nie az tak extremne, ale trvalo to 3 mesiace. Celodenna nechut do jedla, nevolnost, zla stolica, padanie vlasov a bolest brucha. Nevedela som uz co....dala som si na vlastnu ziadost urobit este testy zo stolice..tie dopadli dobre. Dr to uzatvoril, ze je len zla flora po liecbe. Vyhladaj dr a daj si spravit hadicu na vylucenie inych tazkosti plus stolicu...tiez by som si dala spravit SIBO test. Po 3 mesiacoch mi to pomaly ustupilo. Pomohli mi kvapky do zaludka, masticha a modlitba. Prajem ti skore zotavenie. Neboj, zvladnes to. Telo je silne, zotavi sa. Ber aj vit D.
@anonym_458c1c na gastroskopii som bola, aj na odberoch krvi a stolice. Podarilo sa ti zotaviť úplne bez následkov?
Kup si Biogaia. Vývar by som nejedla. Skôr suchú ryžu, suché zemiaky, suchár. Vylúčiť cukry a mliečne výrobky. Aké antibiotika si užívala?
Kup si Biogaia. Vývar by som nejedla. Skôr suchú ryžu, suché zemiaky, suchár. Vylúčiť cukry a mliečne výrobky. Aké antibiotika si užívala?
@katkazatka kombinácia enamera, doxyhexal, levolax, bizmut, itoprid
@katkazatka kombinácia enamera, doxyhexal, levolax, bizmut, itoprid
@plot1234 vyskúšaj Biogaiu. Mala som po antibiotikách podobný stav, zabrali mi len tieto probiotika.
@anonym_458c1c tento fakt zlý stav vyšše 3 týždňov, predtým to bolo podobné len miernejšie počas 6tich mesiacov od začiatku liečby
@plot1234 zavadzala aom aj vlakninu. Denne aspon 30gr. Mlete lanove semienko, vlocky a chiu. Tento typvlakniny je dobry na potrebne bakterie v creve. Casom sa ti upravi z toho aj stolica. Mne to pomohlo.
@anonym_458c1c tento fakt zlý stav vyšše 3 týždňov, predtým to bolo podobné len miernejšie počas 6tich mesiacov od začiatku liečby
@plot1234 este som zabudla na zalutkovy caj sypany od Leros. Pi ho pravidelne. Ako ti je teraz?

@plot1234 uzivas probiotika? Hlavne kvasinka sacharomyces boulardi je nevyhnutna. Posobi aj proti hnackam. Bezne v probiotikach nebyva, osobitne kupis napr Ex helico alebo aj dr max enteromax tusim.