icon

Ako zvládnuť zápal žalúdka a psychické problémy?

9. máj 2026

Dobrý deň, mal niekto zápal žalúdka a reflux, zhoršilo sa vám aj psychické zdravie? Mne veľmi. Poradíte mi čo by som mala jedávať? Štavy? ovocie zeleninu? jačmeň? Probiotiká? Najradšej by som bola len na štavách a vyčistila si črevá od všetkých toxínov. Veľmi sa mi zhoršili úzosti, samozrejme som to povedala na gastre odporučil ma psychiatrovi. Mala by som mať šetriacu diétu? Na raňajky mám napríklad rajčiny uhorku redkovku vajička, desiata ovsena kaša jahody čučoriedky banán. Mám aj nadváhu. Máte niečo overené na vyčistenie čriev? Videla som že je dobra štava z jačmena.

anonym_da403f
9. máj 2026

@anonym_autor Varena ovesna kaša 20 minut ja mam rada ked je trochu osolena so škoricou len vo vode bez cukru ma liečive učinky .pozri na nete...inak na zapal žaludka ješ surove ovocie a zeleninu, paradajky....vieš co je šetriaca dieta? varene a dusene jedla ..

anonym_da403f
9. máj 2026

Tu kašu jedz viac krat za deň v malych množstvach a uvar si zeleninovu polievku mrkva, brokolica, zemiaky...mozeš aj varene kura, ryžu, varene jablka, ..

autor
9. máj 2026
@anonym_da403f

@anonym_autor Varena ovesna kaša 20 minut ja mam rada ked je trochu osolena so škoricou len vo vode bez cukru ma liečive učinky .pozri na nete...inak na zapal žaludka ješ surove ovocie a zeleninu, paradajky....vieš co je šetriaca dieta? varene a dusene jedla ..

@anonym_da403f Ovsenu kasu jedavam na ranajky… Ale ja ten zapal som mala davnejsie ako mam vediet že to uz nemam? este minuly rok som to mala

elz1920
9. máj 2026

V prvom rade by som si zistila diétu šetriacu žalúdok. Dnes v internetovej dobe to fakt nie je problém. Takisto sú knihy v kníhkupectvách.

Jačmeň pomáha, ale išla by som do sušenej koncentrovanej šťavy. Lebo ostatné sú ako pomletá tráva.

Čo sa ovocia a zeleniny týka, tak z vymenovaného by som nechala iba banány a čučoriedky. Čokoľvek so zrniečkami moze dráždiť.
Vhodné sú pečené jablká, varená mrkva, zemiaky, brokolica.
Čokoľvek celozrnné môže byť problém. Tam sú vhodnejšie biele rožky, aj to nie čerstvé.

Zvážila by som vyšetrenie na intolerancie.

autor
9. máj 2026
@elz1920

V prvom rade by som si zistila diétu šetriacu žalúdok. Dnes v internetovej dobe to fakt nie je problém. Takisto sú knihy v kníhkupectvách.

Jačmeň pomáha, ale išla by som do sušenej koncentrovanej šťavy. Lebo ostatné sú ako pomletá tráva.

Čo sa ovocia a zeleniny týka, tak z vymenovaného by som nechala iba banány a čučoriedky. Čokoľvek so zrniečkami moze dráždiť.
Čokoľvek celozrnné môže byť problém. Tam sú vhodnejšie biele rožky, aj to nie čerstvé.

@elz1920 Na intolerancie som bola mám na sóju a mlieko laktózu.

autor
9. máj 2026
@elz1920

@elz1920 Ďakujem zistím. A dokedy to mám jesť? Už navždy? Alebo má ist znova na hadicu či to mam už lepšie?

anonym_da403f
10. máj 2026

Keď nebudeš psychicky v poriadku stále budeš mať problém so žaludkom....a to že pôjdeš na hadicu Ti ako pomôže? zase bude to iste, dostaneš šetriacu dietu ktorú si nebola ochotná si vôbec prečitať nieto dodržiavať...

anonym_aec659
10. máj 2026

Zápal žalúdka má každý druhý človek, nerob z toho vedu. A nie žalúdok ovplyvňuje psychiku, je to opačne. Tvoja psychika ti pokazila žalúdok a preto máš reflux, tvorí sa ti veľa žaludocných kyselin. Na internete máš milión stránok, kde ti napíšu ako sa máš stravovať a podľa toho sa drž. Nie je to žiadna veda a hlavne to chce upratať psychiku. Mi nehovor, že doteraz ti nenapadlo opýtať sa „google" a urobit niečo so stravou. A u psychiatra si bola,ako ti radi lekár? Alebo budeš trpieť a zakladať témy na koníku?

elz1920
10. máj 2026
@anonym_autor

@elz1920 Ďakujem zistím. A dokedy to mám jesť? Už navždy? Alebo má ist znova na hadicu či to mam už lepšie?

@anonym_autor to všetko záleží od toho, či sa situácia zmení k lepšiemu. Ty najlepšie vieš, ako sa cítiš a čo ti prospieva / neprospieva. Na vyšetrenia posiela lekár.

autor
10. máj 2026
@elz1920

@anonym_autor to všetko záleží od toho, či sa situácia zmení k lepšiemu. Ty najlepšie vieš, ako sa cítiš a čo ti prospieva / neprospieva. Na vyšetrenia posiela lekár.

@elz1920 lekár mi dal lieky a povedal že keď sa citim lepšie tak nemusim tam chodiť

autor
10. máj 2026
@anonym_aec659

Zápal žalúdka má každý druhý človek, nerob z toho vedu. A nie žalúdok ovplyvňuje psychiku, je to opačne. Tvoja psychika ti pokazila žalúdok a preto máš reflux, tvorí sa ti veľa žaludocných kyselin. Na internete máš milión stránok, kde ti napíšu ako sa máš stravovať a podľa toho sa drž. Nie je to žiadna veda a hlavne to chce upratať psychiku. Mi nehovor, že doteraz ti nenapadlo opýtať sa „google" a urobit niečo so stravou. A u psychiatra si bola,ako ti radi lekár? Alebo budeš trpieť a zakladať témy na koníku?

@anonym_aec659 Ano, praveže som bola u psychiatra. Dal mi antidepresiva z ktorych som vrcala a nesadli mi lebo mam citlivy zaludok. A čo sa tyka stravy mam aj intoleracie varim si len doma nechodim po fastfoodoch..

autor
10. máj 2026
@anonym_da403f

Keď nebudeš psychicky v poriadku stále budeš mať problém so žaludkom....a to že pôjdeš na hadicu Ti ako pomôže? zase bude to iste, dostaneš šetriacu dietu ktorú si nebola ochotná si vôbec prečitať nieto dodržiavať...

@anonym_da403f Mne kazali vylučiť len cokoladu, matu, kavu alkohol… A žiadne vysmazane a mastne jedla. A uživat lieky. To som vsetko dodržiavala aj dodrziavam

anonym_d66e8d
10. máj 2026

Ako hrach na stenu hádzať

anonym_da403f
11. máj 2026

Ja jem.šeteiacu stravu lebo mi robí dobre, vypražane som nejedla aj niekolko rokov, nepijem, nefajčim, akurat tu kávu a v nej čokolodu dve za deň sú pre mna v pohode, vylučila sim laktozu a lepok..Treba zmeniť životný štýl to že budeš užívať lieky Ti veľmi nepomôže ak neurobíš zmenu v živote....Z čoho máš depresie?