Akú vakcínu odporúčate pre 22 ročnú osobu?
Zdravim je mi 22 rokov a chcem sa dat zaockovat. Pozerala som si rozne pripady aj nasledky ale zaujimaju ma realne skusenosti. Bola som rozhodnuta pre pfizer ale uz sa bojim myokartitidy, pri johnsone zasa krvnych zrazenin. Niesom rizikova skupina,nemam nadvahu ani ine choroby,covid som este nemala. Dakujem a prosim bez urazok slusne. Dakujem za nazory. 🙂
Kedze uz je dost neskoro, asi by som brala na tvojom mieste Johnson, nech sa ti cim skor vytvori imunita.
ak mas mat neziaduci ucinok bude smat z hocjakej .. hlavne necitaj bludy na nete a daj si to co si mala ako prvu volbu ... vacsinou to byva ta najlepsia ... ja sama mam pfizera a ziadne neziaduce ucinky ... aj vsetci v praci ju mame ... sme v opatrovatelskom dome ockovany uz davno -aj zabudnute ze dake bolo ... a rady ziadnu nepocuvaj -rozhoduj sa sama za seba nie za druhych ...
Tak pri každej máš šancu, aj keď malú, ale máš, že sa ti stane problém xy. Ak sa takto bojíš, nedávaj si žiadnu 🤷♀️ Ja mám 32, Johnsson, bez NÚ (ak nerátam nočné potenie počas prvej noci).
existuje vakcína s názvom "žiadna"?
no a autorke: poraď sa so svojím obvodným lekárom, to budeš mať najlepšie. ak máš obavy, daj si urobiť nejaké základy, ktoré by aspoň mierne napovedali, či máš predpoklady k zrážanlivosti krvi. nejaké základné krvné vyšetrenie môže urobiť aj OL a výsledky sú na druhý deň. potom nech ti poradí, do čoho ísť.
Ak sa bojíš spomínaných vecí, daj sa zaočkovať. Pri prekonaní covidu je riziko väčšie. Mám 2 dve deti, 22 a 13 a obe majú Pfizer. Má najvyššiu účinnosť, tak by som odporučila ten. Nežiadúce účinky mali bežné a krátko. Dcéra nemala ani zvýšenú teplotu, len ruka ju bolela. Syn mal horúčku jeden deň a prešlo to.
@panelacikova ak ma nejaku chronicku chorobu, tak lepsie sa poradit s odbornikom na tu. Moja obvodna mi povedala, dajte sa, kardiolog tiez, ale sam povedal, ze vahal 6 mesiacov. Endokrinolog mi na momentalny stav neodporucal ockovanie. Mam hypertyreozu v akutnej faze, momentalne bez liecby, nestabilna som. Kamaratka s normalizovanou funciou na liecbe uz ma ockovanie. No ja osobne by som rada uz bola zaockovana, lebo deti - skolka, skola, je len otazkou casu, kedy to donesu...nuz, je to tazko...
Nedoverujes svojmu doktorovi? Poraď sa s ním.. ja si myslím, že pokiaľ sa môžu očkovať mali rizikovi pacienti od 5tich rokov pfizerom, tak tej vakcíne by som dôverovala najviac.. u nás v rodine sme takmer všetci očkovaní pfizerom, niektorí modernou..
Autorka,ja doverujem svojim lekarom a ked mi 3ja lekari ktorych navstevujem.pravidelne povedali ze je to sice na mne ale s ohladom na zdrav.stav a problemy kt.som prekonala by sa nenechali ockovat,tak potom co si mam mysliet ako laik?🤔 Tak si z toho vyber a rozhodni sa co je pre teba lepsie
Ja mam pfizer. Nechcela som sa ockovat, prekonala som covid. Som rada ze som zaockovana, mam pocit istoty a paychika zohrava velku rolu. Mala som lahky priebeh, prelezala som jeden den, ale tazke dychanie a zadychavanie som mala pol roka. U nas v nedelu zomrel jeden, co zlahcoval covid, syn doniesol zo skoly. On zomrel a jeho zena je na plucnej. Ha nikoho nepresviedcam na ockovanie ani nikoho neodhovaram, nemam na to odvahu. Pisu ti tu ziadnu vakcinu, ale ktora ti pomoze, ked ochories? To su silacke kecy na internete. Ma ich moja svagrina aj svokra, ale ked som mala covid, nespytali sa ci nam nieco netreba. Musela som sa sama postarat, navarit... Rozhodni sa sama, sama vies ako si na tom zdrsvotne aku mas imunitu.
Keď už chces choď sa poradiť s lekárom ktorý pozná tvoj stav. Prípadne absolvovať preventívnu prehliadku ak máš na to tento rok nárok a potom sa poradiť.
@ejanjelik s tou psychikou máš aj pravdu. Ja som nechcela sa očkovať, ako malú ma očkovali na chrípku a dostala som brutál chrípku. To je o inom však, trz aj kvôli robote som sa dala a aj som váhala no keď chcem pracovať očkovať sme sa museli. Pýtala som sa viacerých v robote, že ktorú si dať a každý tú svoju odporúčal. Nakoniec mám Pfizer a keď som sa pýtala v robote, tak väčšina nemala žiadne vedľajšie účinky a za tým som šla a samozrejme som vypla internet. Šla som s tým že pôjdem, a nič mi nebude. Max ma bude bolieť ruka a chvalabohu zabralo. Možno aj tým že som si nepripúšťala že by mi niečo bolo. Hoc po druhej som si musela pospať 😀
Mám Pfizer, myslím, že ten je najlepšia voľba. A mladým čo viem sa iné ani neodporúčajú
Mala som pfizer -dojcim - bez vedľajších NU.
Moje následky po kovide ešte ako nezaockovana - búšenie srdca a stav na infarkt, strata čuchu na niekoľko mesiacov + a stále není čuch ok. A dostala som aj trombozu povrchovej žily na ruke , bolesti kĺbov
Samotný kovid nemal až taký zlý priebeh , ako lepšia chrípka ale následky horšie
@nevenka presne tak, preto jej radím stretnutie s lekárom a nie s diskusným fórom

Ziadnu