Akútne prípady: Ako zvládať návštevu obvodného lekára?
Zaujímalo by ako je to u vašich obvoďakoch? U nás je na dverách napísané že akútne prípady sú od 7do9h pričom odbery sú tiež od7h do 8h. Potom je vyhradený čas na pnky, od12tej na preventívky.
Ak príde človek ako akútny prípad, tak po tej 9h ho už nezoberú a má prísť na ďalši deň? Alebo kam má ísť? Alebo zoberú len musíte čakať kým vybavia ostatných?
Mala som skveleho lekara, ale nikdy, fakt nikdy ma nechcel objednat, a zasadne nedvihal telefon. Ordinacne hodiny 7-8 odbery, 9,-9.30 objednani, 9.30-12 vsetci. Chodila som k nemu ci pre recept, ci chora, ci predlzit pn (kvoli nie akutnemu stavu, ale po operaciach) a vzdy som si tam odsedela minimalne 2-3 hodiny, kym som sa dostala na rad. Ale ludsky mi vyhovoval.
Naskytla sa mi prilezitost prestupit inam - otvorili novu ambulanciu, podpisala som zmluvu, prestupila a - nic. Ani obraz ani zvuk. Nemaju zverejnene ordinacne hodiny, mali ma volat na vstupnu prehliadku, chcela som aj preventivku, lebo uz som dlho nebola, a od maja sa nic nedeje. Nervy mam akurat.
@simsalabim podla mna je tvoja lekarka hrozna :(
@anonym_3706cc podla mna nie, je to oproti systemu pred covidom super. Nestravim v cakarni hodiny.
Ja Dr.. zavolám aký mám problém a ona mi dá čas, kedy mám prísť - aj akútne, napríklad so zapalom močových ciest som jej volala ráno o siedmej a ona ma vzala okolo pol deviatej - mala som prísť s močom. Ona má aj výjazdy, keď jej zavolajú, ide. Na systém objednávania nabehla cez covid a je to oveľa lepšie.
@anonym_3706cc podla mna nie, je to oproti systemu pred covidom super. Nestravim v cakarni hodiny.
@simsalabim ale ja nemyslim ich system, ale myslim ju ako cloveka. :/
@simsalabim ale ja nemyslim ich system, ale myslim ju ako cloveka. :/
@anonym_3706cc nerozumiem. Ved som ti o nej nenapisala vobec nic. Co konkretne ti vadi?
Normálne kedykoľvek počas jeho pracovnej doby vyšetrí pacienta. Mám úžasného lekára.
Odbery robí ráno sestrička, lekár príde neskôr.
Lieky objednáva online.
U nás sa objednáva, ráno do 9ej sú akútne stavy. Ak mám niečo akútne, aj tak zavolám, že som na ceste, nech o mne sestrička vie. Ešte sa mi nestalo, aby ma nevzali. Náš lekár ordinuje aj po telefóne poobede a ak ma potrebuje vidieť, prídem na druhý deň ráno.

Neverím, že keď zaklopeš sestričke a povieš, že máš akútne bolesti, že ťa nezoberie... 🍀
@anonym_9e4711 tak never, čo ja s tým.
Bola som na pohotovosti, vec vyriešená