icon

Aký je rozdiel medzi psychológom a psychiatrom?

20. dec 2021

Aky je rozdiel medzi psychologom a psychiatrom?potrebujem aj vymenny listok?

soldi
•
20. dec 2021

Psycholog je terapia - pokec, analyza. Psycholog Ta na zaklade svojej diagnostiky moze poslat za psychiatrom. Ten predpise lieky.
10 sedeni u psychologa je preplacanych poistovnou. Nepotrebujes vymenny listok.

mimka1402
•
20. dec 2021

Ako bolo už vyššie povedané, psychiater môže robiť aj terapie, ale pri plnosti kapacít je to skôr málokedy

nafka0483
•
21. dec 2021

Psychiater je lekar - ma medicinske vzdelanie, je kompetentny robit odbornu diagnostiku a liecit.

Psycholog nie je lekar, nema medicinske vzdelanie, lieky predpisovat nemoze. Venuje sa "len" slovnej terapii.

tykat
•
21. dec 2021

Najpodstatnejsi rozdiel ...psychiater moze predpisovat lieky.
Vymenny listok nepotrebujes, akutny stav zoberie psychiater aj hned... staci zavolat.
Psycholog = rozhovory, analyzy, hladanie priciny a rieseni.
Psychiater = tam kde nepomoze psycholog nastupuju lieky, ktore sa uzivaju dlhodobo a nesmu sa len tak vysadit a pravidelne kontroly stavu.

heln
•
21. dec 2021

ahoj, skusim aj ja:
psycholog: studoval vs humanitneho smeru - mgr, robi terapie, rozhovory, diagnostiku....
psychiater: zvycajne ma vystudovanu medicinu - mudr, robi diagnostiku a predpisuje lieky na psychicke ochorenia na organickom podklade.....
este je klinicky psycholog: ma vs humanitneho smeru - mgr, ale absolvoval klinicku prax niekde v psychiatrickej nemocnici alebo liecebni.

autor
•
21. dec 2021

Dakujem vsetkym za odpovede, cize ked mam pravdepodobne uzkostnu poruchu ku ktoremu by som mala ist skor?