Aký máte celkový cholesterol?
Aký máte celkový cholesterol? Tie, ktoré to teda viete.. ďakujem.
také číslo tu ešte ani nie je aké mám ja... zistili náhodne na predoperačnom ....
ukľudňujem sa tým že bolo asi 2 týždne po Veľkej noci, takže preto ta hrúza.
@hugger ja mám tiež taký vysoký, a nasadili mi lieky ..v marci idem na kontrolu...
@luccija mala som stihlu kamsoku na ubytovni a cholesterol zvyseny.
pred casom davali v TV zaver vyskumu. prisli an to, ze strava ma maly vplyv na cholesterol.
@bublinka1426 lieky na cholesterol? ci ake?
ak na cholesterol, to by som nebrala, ved ho nemas moc yvsoky. sestra mala leiky,a le ona mava cez 7 a neviem ci dokonca uaz aj 8-9 nemala.
moja mama lieky tiez brala a mala problem s bolestou v oblasti pecene. az po rokoch zistila, ez to ma z tychto leikov teraz ich neberie a neboli ju to. tieto liky mozu aj sposobovat bolesti noh a celeho tela.
ja mam nadvahu, cholesterol mam skoro 30r medzi 5,7-6,5 a lieky som nikdy nebrala.
@majamat môj muž je chudý, a má cez 8. Ale zase on jedáva typicky ,,mužskú,, stravu, klobásky, salámy, šaláty a pod. A pohybu má dosť.
@ibatanecnica ja som mala cholesterol stale nad normu,a j ked som drzala dietu a jedla som nizkotucne a nizkosacharidovo.
@micusa2222 ja zatiaľ lieky odmietam, cholesterol ako parameter zdravia stráca na dôležitosti, mimoto som zdravý, necítim sa že by som mal doživotne brat tabletky
udajne sa normy na haldinu cholesterolu menili. a veru sa mi zda, ze reference hodnoty koncili na vyssich cislach,a ko su teraz. netusim preco sa to menilo, ale vdaka tomu vychadzaju nad normu aj lduia, co kedysi boli v norme.
Ja som vychytala genovu mutaciu, ktora sposobuje horsi metabolizmus cholesterolu. Mavam okolo 5-+ pri dlhorocnom pravidelnom vytrvalostnom sporte a posilnovani, striedmom stravovani, vahe 48 kg a bez stresu. Som ochotna brat lieky ak mi to lekarka v buducnosti odporuci kedze som videla ake zlo to s telom to narobi ked sa to neriesi.
@majamat ja keď som prešla na viac rastlinnú stravu, ovocie a hlavne zelenina + pohyb tak mi išiel dolu.
@ibatanecnica mne veru nikdy na normu nesiel dietu som drzala 6m azeleniny som mala habadej. robila som si zeleninove salaty, plnu velku misu som zjedla za 1-2dni. z ostatneho jedla - aj ked zivocisne, tuku minimum.
@hugger netusim po pamati avsak je to normalne diagnoza a ma to nazov familiarna hyprecholesterolemia. https://lekar.sk/clanok/familiarna-hypercholest...
@ibatanecnica ano tak, ajvo metabolizme. Mne sa to asi ,,pokazilo,, po vybere zlcnika

Do 5.