Amputácia oboch prsníkov ako prevencia proti rakovine
Co si myslite o rozhodnutie Angeliny Jolie??? Osobne som z toho v soku! To az do takychto radikalnych rozhodnuti a zasahov do nasho tela nas zazenie strach z rakoviny ci smrti??? Neviem si predstavit dat si amputovat oba prsniky.....
osobne si myslím, že urobila to čo považovala za najsprávnejšie pre seba a jej rodinu a obdivujem ju, že podstúpila tieto operácie, lebo za tým je aj veľa bolesti a určite sa človek k takémuto kroku neprinúti len tak...Nedovolím si odsudzovať žiadneho človeka za jeho rozhodnutie ohľadom svojho zdravia - má 6 detí a myslím si, že ak to znížilo riziko z 87% na 5% tak to za to stálo...a ostáva mi želať jej len pevné zdravie - ten kto nevidel umierať človeka s rakovinou asi nikdy nepochopí...
Obdivujem ju. Moja mamka sa z rakoviny prsnika liecila a sama som videla vedlajsie ucinky liecby....ziadna prechadzka ruzovou zahradou plus vysledok nie je nikdy isty. Urcite to nebolo lahke rozhodnutie no podla mna spravne. Nie je jedinou zenou ktora to tak vyriesila. Clovek ked klope na nebesku branu je schopny obetovat vsetko, len aby zil, no mnoho krat sa neda urobit nic. Ona urobila odvazne preventivne opatrenie.
@monika15 nechapem ako mozes o rakovine aj ked len statisticky vypocitanej ci predpokladanej hovorit ako o nejakom marketingovom tahu. Co tak pozriet sa na to z druhej strany. Verejne znami ludia maju silu propagandy nie len za ucelom ziskania vlastnej reklamy. Verim tomu, ze tymto krokom inspirovala mnoho zien, ktore su v podobnej situacii a na operaciu nemali odvahu. Tvoje vyjadrenia na temu rakoviny akejkolvek osoby ci sa jedna , alebo nie o " celebritu" su podla mna velmi povrchne a neempaticke. Inaksie sa to ani povedat neda.
@cuculik1 ty chapes c o pisem lebo asi nie !!!
ked mas v sebe rakovinu ktora vypukne a uz nie su prsia tak to vypukne INDE>>>>>>
keby to tak fungovalo ze ked mas predpoklady a rychlo das prec (predpokladany organ).... tak by to uz asi tak fungovalo nie ;););)
a nezabudni ze dostala silikony.... takze o cele prsia neprisla ;););)
vsak sama hovoris ze tvoja mamina ma rakovinu prsnika, tak urcite nema silikony ci ?
@monika15 zmutovany gen brca1 zodpiveda prave za rak. Prsnika a vajecnikov....neznamena , ze ked ho mas a nechas si tieto organy vybrat, rakovinu dostanes tak ci tak. Takto to nefunguje. Aj na sk to funguje tak, ze ked ti zistia uvedeny zmutovany gen, ponuknu ti ako jednu zmoznosti prave takuto radikalnu. To je fakt. No a ked mas nSledne peniaze na rekonstrukcnu operaciu tak preco nie? Moja mamka nema silikony, mala stastie, ze je prsnik odobraty nebol.
a ešte jednu konšpiračnú teóriu na záver témy:
http://www.protiproud.cz/svet/obcan/osobnosti/2...
Cely farmaceuticky priemysel je obycane ryzovanie penazi na ludoch ktori maju strach. Samozrejme ze ten strach treba najskor zamerne vyvolat. Dostanete chripku, rakovinu, mate nadvahu... kupujte si nase zazracne lieky, ktore vas zazracne oberu peniaze a ako bonus vam sposobia tolko vedlajsich ucinkov, ze skutocne problemy vam este len zacnu. Uvedomme si vsetci, ze farmaceuticky priemysel nema zaujem o vyliecenych ludi. Potrebuje skutocnych pacientov. A ak nim nie ste, tolko bludov vam natlcu do hlavy, ze hned zacnete citit nejake priznaky.
Zaujimavy clanok: http://www.badatel.sk/kpm/vystraha-6-skupin-lie... o tom, na ktore lieky si treba dat pozor...
Ospravedlnujem sa, bolo to mimo temu, ale nejako mi to suviselo. Myslim, ze aj to, ze to takto verejne zacali rozoberat Angeline prsniky, bola dobra reklama... nech si len aj dalsie bojazlivky zaplatia za falosny pocit bezpecia...
Velmi dobrou prevenciou je nepouzivat pripravky s parabenmi. Uz je dokazane ze parabeny (v kozmetike, dokonca uz sa pridavaju aj do potravin) sposobuju rak. prsinikov. Zaznamenal sa aj narast u muzov. Takze citat zlozenie kozmetiky.

Sice chapem dovod preco to urobila, ale aj tak je to podla mna dost drasticky krok. Ja osobne by som vyskusala vsetko mozne aby som to zvratila (nemam na mysli lieky, ale prirodne zdroje). Len nedavno som sa docitala, ze sa da rakovina vyliecit detoxikacou tela, bolo tam napisane presne co jest a co nie, a tiez som sa dopracovala ku graviole - pre mna nova informacia. Mozno su to pre niekoho hluposti a radsej sa spolieha na lekarov, ja verim tomu, ze su aj ine moznosti.