icon

Anonymita - návšteva u psychiatra

evaleila
26. dec 2021

Ahojte,
Už istý čas by som bola zvedavá ako to je keď niekto navštívi psychiatra.. vlastne z hľadiska anonymity.
Som počula od množstva ľudí aj nezávisle od seba, že: to už budeš v systéme a keď pôjdeš trebárs do novej firmy pracovať tak o tom budú vedieť, resp. toto je dopátrateľné.
Tak som sa nevedela dopátrať či na tom aj kus pravdy bude či je to nepravdivé, lebo v zmysle gdpr je to neprípustné… ďakujem

janka_23
26. dec 2021

@evaleila a odkiaľ by to ten zamestnávateľ akože mal zistiť?

emalka
26. dec 2021

Nie, je to totalna blbost, v zivote som to nepocula. Mozes byt akurat tak v dvoch systemoch - u neho v kartoteke a v poistovni a tym to hasne.
Plati tam rovnaka mlcanlivost ako u kazdeho ineho lekara.

U nas na Slovensku maju psychiatricke problemy okolo seba brutalnu stigmu zalozenu na ludskej hluposti a nevedomosti 🤦‍♀️

luccija
26. dec 2021

@evaleila u psychiatra sa rieši aj nespavosť je to niečo zle chodiť k psychiatrovi?
Zamestnávateľ s tým nič nemá lekár aj tak nemôže podávať informácie o zdr.stave a iné...jedine na vyžiadanie od súdu.

evaleila
autor
26. dec 2021

@emalka inak škoda lebo si myslím, že všade v Európe to berú napodobne ako u nás..

emalka
26. dec 2021

@evaleila napodobne? preklep ci ako to myslis?
Je to dost problem, vela ludi by potrebovalo odbornu pomoc a nedostanu ju lebo sa bud hanbia, nepriznaju si to ale ich rodina toleruje lebo "oni su proste taky" a vsetci trpia dalej.
V zahranici sa to berie trochu inac, psychiater je lekar ako kazdy iny. Ale aj my sa tam raz dostaneme, vidim u mladsich gemeracii ze sa k tomu stavaju ovela lepsie.

emalka
26. dec 2021

@emalka malo to byt generacii a nie gemeracii 😂 dobry preklep 👌

amonet
27. dec 2021

ist k psychiatrovi je ako ist k akemukolvek lekarovi,dokonca lepsie,vacsinou maju objednavky na presny cas amalokedy sa stretnu v ordinacii pacienti. a zaznam mas iba v zdravotke a teda samozrejme plati mlcanlivost🤷‍♀️

aandrea9
27. dec 2021

@evaleila jasné. Budeš v systéme. Maximálne však zdravotnej poisťovne. Ako každé iné ošetrenie napr. u zubára ci ortopeda.