Antibiotiká a detoxikácia pečene
Prosim, brali ste niekto naraz dvoje antibiotika? Brali ste po nich napr. pestrec?
Teraz beriem probio, ale mam pocit, ze mi to uplne znicilo travenie, stale je mi zle.
@anonym_autor To nie je pocit, ale fakt. ATB totiž zabíjajú aj probiotika v tenkom čreve, úplne normálna vec. Niektoré ATB sú ťažšie na pečeň, iné nie, ale pečeň si môžeš zničiť napr. aj trapnym paralenom, keď si dáš za deň 20 tabliet.
Tvoj problem je momentálne zničená črevná flóra - je dosť možné, že zachvíľu budeš mať aj kvasinky v <|>, to je pri mnohých ženách skoro pravidlo.
Mne osobne probiotika nikdy v živote nepomohli. Ani raz. Dáš za to 30€ a hovno z toho (doslova). Keď už, pomohol mi hylak forte. Treba držať odstupy medzi ATB atď atď, to ti vysvetlia aj magistre v lekárni.
Ak chceš podporiť pečeň, pestrec je good, takisto piť repíkový čaj.
A odporučil by som ti vaginálne probiotika, ale viem, že tu zas bude kopec blbých rečí, lebo ako chlap môže niečo také radiť...
@thirstymonk ten paralen je totalne svinstvo, nechapem, preco je volnopredajny. blbe reci nemam mat preco, takisto by som obmedzila cukor, ked je clovek chory, lebo presne ako pises, pozabija sa zdravy crevny mikrobiom (ATB) a cukor v sirupoch na kasel ci v liekoch zbytocne premnozuje tie zle baktierie, preto mavame hnacky...pri poslednej chorobe som mala hnacky este dalsie dva tyzdne, priam neskutocne.
Vitaj v klube....po ATB mam pečenovu dietu...prosim ta necpi do seba nič a radšej pečenovu dietu. Ja si už dobre rozmyslim či si dam obycajne magnezium...dnes vsetko letelo do kosa, magnezium, kalciu, kolagen, vyzivove doplny., ibalgin....
@anonym_autor To nie je pocit, ale fakt. ATB totiž zabíjajú aj probiotika v tenkom čreve, úplne normálna vec. Niektoré ATB sú ťažšie na pečeň, iné nie, ale pečeň si môžeš zničiť napr. aj trapnym paralenom, keď si dáš za deň 20 tabliet.
Tvoj problem je momentálne zničená črevná flóra - je dosť možné, že zachvíľu budeš mať aj kvasinky v <|>, to je pri mnohých ženách skoro pravidlo.
Mne osobne probiotika nikdy v živote nepomohli. Ani raz. Dáš za to 30€ a hovno z toho (doslova). Keď už, pomohol mi hylak forte. Treba držať odstupy medzi ATB atď atď, to ti vysvetlia aj magistre v lekárni.
A odporučil by som ti vaginálne probiotika, ale viem, že tu zas bude kopec blbých rečí, lebo ako chlap môže niečo také radiť...
@thirstymonk Gynoflor bolo prve čo som volala doktorke....si dobrý.
Ja som raz brala naraz Amoksiklav a Entizol ale nemala som žiadne problémy.
Ja som raz brala naraz Amoksiklav a Entizol ale nemala som žiadne problémy.
@anonym_0a9e6e mozes/ nemusis mat.
@thirstymonk Gynoflor bolo prve čo som volala doktorke....si dobrý.
@anonym_68ed8e Skusenosti z manželstva :D Keďže manželka nenakupuje, mám v malíčku už aj menzesvložky a dojčenské vložky do podprdy :D