icon

Antifosfolipidový syndróm - aká liečba je účinná?

5. máj 2023

Aku liecbu navrhol lekar a pomohlo vam to?

ikonica
5. máj 2023

Anopyrin do konca zivota a pocas tehotenstva som v jednom tehu pichala fraxiparin a neskor clexane kvoli alergii a v dalsom tehu som mala kombinaciu clexane a anopyrin...

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica ahoj, mozem sa opytat? ked si pichala pocas tehotenstva len fraxi a mala si ten antifosfolidovy syndrom bolo vsetko ok?
a ten fraxi aka davka? ja mam len 0,3

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 ano, donosila som dve zdrave deti... A brala som od 0,4 do 0,6... nejako mi menili pocas tehu... a pri druhom som brala zaroven aj anopyrin... Pichala som clexane, lebo na fraxi mi zistili alergiu...

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica ja riesim nieco podobne ja som od zaciatku doteraz do 16tt uzivala aj fraxi aj anopyrin 100,no kedze som uz 2x krvacala tak mi ho chce dr vysadit len ja sa bojim ci sa nic nestane lebo bez liekov som uz 2xpotratila a teraz min.jedno z toho urcite zabralo kedze nikdy som sa nedostala dalalej ako 8tt

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica a pri tom druhom ti preco znova nasadili aj anopyrin?

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 no to uz ma mala na starosti ina dr, sice obe robili v jednej amb, ale ta prva odisla do Kosic a ta druha uz zvolila taketo kombo na zaklade vysledkov... Nepytala som sa preco... Resp asi aj ano, ale len mi povedala, ze teraz budeme davat takuto liecbu.. uz nepamatam...

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica a kde si chodila na hematologiu do BA? Ci inde

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 nie, ja som z PO... Chodila som najskor k dr. Hulikovej v Presove, velkej odbornicke a potom k jej kolegyni dr. Kazimirovej... Do Kosic sa mi nechcelo dochadzat za Hulikovou, ked tam odisla, uz som mala doma jedno dieta...

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica Hulikova? s nou prave riesim moj problem cez druhy lekarsky nazor , ona odporuca 0,3fraxi a 30mg anopyrin

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica ale je velmi mila, a moja hematologicka ku kt.chodim v BA odpruca len fraxi pripadne ze ani ten nepotrebujem🙈

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica no cize asi necham skôr na nazor tej Hulikovej kedze vidim ze aj ty si snou bola spokojna

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 tak uz ako chces... Ona viem ze sa zaoberala prave aj takymi pripadmi tehotenskych strat... Pri nej som brala len clexane... Vsetko zavisi na vysledkoch... Teraz rozmyslam, ze k nej som chodila v druhom neuspesnom tehu... Ale tam bol iny problem ako krv... Tam islo o anembryomolu, cize tehotenstvo bez plodu... A potom som bola tehotna treti krat, ale to bolo len do cca 5tt. Tam mi asi chybal progesteron(ako mi neskor oznamili z car) anopyrin som brala... A v stvrtom a piatom tehu (uspesnom) uz som chodila ku Kazimirovej, lebo Hulikova odisla do Ke.

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica no ono mne to pride tak...(celkovo to riesim s troma hematogmi) ze proste oni len skusaju ci liecba zaberie...ani jeden mi nepovedal ze urcite moja dg.suvisi s potratmi ale proste mi to odporucaju ako prevencia ze dana liecba moze pomoct a predist potratu

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 ano, asi skusaju. Tak uz je na tebe ako sa rozhodnes. A nebolo to krvacanie v suvislosti s vysetrenim alebo so stykom? My sme abstinovali cele tehu aj jedno aj druhe.

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica a ten anopyrin ak si pamatas si brala 100-vku? ci menej? spolu s tym clexanom

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 ano stovku, ale mari sa mi ze len kazdy druhy den...

ikonica
3. jan 2024

Tak pozrela som spravu a mam tam denne 100 mg a k tomu 0,4 clexane

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica styk absolutne , ten nebol od kedy mi vysla slabulinka ciarka na teste ktoru este ani manzel nevidel....cize uz skoro 3 mesiace nebol..a ani ma to nelaka ..cize toto nie..a po vysetreni tiez skôr nie i ked vzdy to prislo po nom na druhy den ale tak nebolo vysetrenie bolestive a ten druhy krat som mala vysetrenie len cez brucho nie vaginalne

lucia7933
3. jan 2024

inak mas aj gen.mutacie? ked ten clexane?
Ci len cisto tento antifosf. syndrom

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 z druheho uspesneho tehu

lucia7933
Autor odpoveď zmazal
lucia7933
3. jan 2024

@ikonica mne teda vysiel iny typ toho anitfosf.syndromu a tiez aj ina mutacia

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 tak vidis... Nie je syndrom ako syndrom 🙂 zak aj liecba je ina... drzim prsty nech to teraz uspesne dobojujes do tej porodnice ✊✊✊

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica joj kiezby 🙏🙏🙏, dakujem krasne, popravde ja si to tehotenstvo doteraz ani nijako neuzivam, nedokazem sa ani tesit po tych dvoch stratach som stale v obavach ako to dopadne

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 chapem, tiez som to tak mala... Prve 'uvolnenie' nastalo po 20tt po morfosone, ale stres bol az do konca... Aj v porodnici... Kym neboli pri 'vonku' mne, nemala som klud....

lucia7933
3. jan 2024

@ikonica ja to iste, jedine co ma ako tak obcas ukludni medzi poradnami je angelsound ked pocujem srdiecko

ikonica
3. jan 2024

@lucia7933 ja som si ho radsej nekupila, lebo by som ho asi vkuse zapinala a preplo by mi z toho keby som nahodou nenasla tlkot srdiecka... Skor som sa snazila byt v klude a nastavit sa tak, ze teraz to uz bude ok... Ze uz mam vychatane vsetko, liecba nastavena a ideme pekne do ciela...