Apnoe v spánku
Ahojte . Prosím Vás stretli sa a niečím takýmto. Malému vyberali nosné mandle teraz v Pondelok na základe toho že chrápal dýchal ústami a spozorovala som prestávky v dýchaní v spánku . Musím povedať že lepšie spinká od kedy to má vonku a dokonca lekár hovoril že ani tá mandla nebola taká veľká ale za ňou mal hnisavy vacok. Problém je ale ten že tie prestávky v spánku neprestali. Nemá to v pravidelnom spánku . Pár dní to nemal dneska aommto zase spozorovala .. Už som naozaj z toho zúfalá 🥺.
Apnoe je vynechanie tepu srdca ...vieš to odkontrolovat ? A mate to potvrdene lekárom?
@hivanik nemáme to potvrdené lekárom len ja mám to podozrenie . Sledujem ho už dlhší čas nemá to v každom spánku ale objaví sa to ako aj teraz v poobednom spánku . Neviem tu žiaľ pridať video 😓
@katkaleonard ....dcéra tiež bola vyberať nosnu mandlu ale u nej som nepozorovala apnoe....Najlepsie bude ísť na detskú kardiologiu aby si bola kludnejsia ....deti niekedy majú plytké dýchanie, že som počúvala ci dýchajú.....
Mali sme to a boli to krcne mandle. Vyberane po 4 roku cele (presne 4 roky aj 3 mesiace mal), nosnu mu vyberali 2x, tie zvyknu dorastat. Odvtedy pokoj. Nas operovali v zahranici, kde zijeme, viem, ze na Slovensku by ich mozno len obrusovali, nvm ako to tam presne vnimaju pri takychto operaciach. Treba isto krcne skontrolovat. My sme mali problemy aj s prehltanim, plus rec a tie apnoe, nevahala som.
Treba v kazdom peipade kontaktovat operujuceho doktora.

@katkaleonard povedz o tom pediatrovi, nech ti vypíše výmenný lístok do spánkového laboratória. Dlhodobé apnoe je nebezpečné ( tým myslím niekoľkoročné neliečené).