Astma alebo srdce: Kde hľadať príčinu?
Zdravim ,stretli ste sa už s niečim podobnym
Par dni dozadu sa mi stalo že som sa nevedela nadychnuť a bolo mi až na odpadnutie stupol mi tlak 140/100 a tachykardia myslela som že je po mne
Na urgente mi robili ct pluc ale všetko ok a vysledky z krvi tak isto
V noci sa niekedy budim na lapanie po dychu
Chystam sa k obvodnemu .. astma , srdce alebo čo to môže byť som z toho na nervy
Toto vyzerá ako panický atak alebo začínajúca úzkosť. Alebo tetánia ale to ide ruka v ruke. Určite sa bež dať vyšetriť, lepšie vylúčiť vážne problémy, ale ak nič nezistia, niečo sa v tvojom živote deje/dialo. Skús potom popracovať na regulácii nervového systému - dychové cvičenia, Lenka Madudová má videá aj s cvikmi na to. Ten dych si cvič si ich aj keď máš pokoj a keď príde záchvat, aplikuj hneď ako to príde. Pomalé jemné dýchanie do brucha, ak by to bolo moc silné tak začni hneď v duchu počítať od 1000 dolu, kľudne po 3, vypneš tým úzkosť v zárodku.
Astma nie. Tu môžeš vylúčiť. Skôr niečo psychického pôvodu
A čo tomu predchádzalo? Môže to byť aj psychického pôvodu. Nemáš náhodou tetániu? Nemala si skôr takú ťažobu na hrudníku?
@anonym_86b161 ano mala ako keby mi niekto sedel na hrudniku a a začala mi trpnuť lava ruka pocit na odpadnutie , a skôr to pocitujem v pokoji nie pri namahe a rychlo sa zadycham
Bol to taky zvieravy pocit od krku až o hrudnika fakt hnusne
išla by som na kardiológiu, môže to byť tetánia alebo aj nestabilná angína pectoris, pri chôdzi sa nezdýchavaš?
@anonym_86b161 ano mala ako keby mi niekto sedel na hrudniku a a začala mi trpnuť lava ruka pocit na odpadnutie , a skôr to pocitujem v pokoji nie pri namahe a rychlo sa zadycham
Bol to taky zvieravy pocit od krku až o hrudnika fakt hnusne
@kitta777 Tak to si mala panický záchvat a úzkosť. Môže to byť tetánia, ako som písala vyššie. Treba zájsť k obvodnému lekárovi čo najskôr a on ťa pošle k odborným lekárom na vyšetrenia. Nemala si nejaké obdobie stresu, nedávno?
išla by som na kardiológiu, môže to byť tetánia alebo aj nestabilná angína pectoris, pri chôdzi sa nezdýchavaš?
@anonym_f7a591 skôr to zadychanie pride tak nahle a niekedy aj keď rozpravam sa strasne zadycham
A boli ma medzi lopatkami
@anonym_f7a591 skôr to zadychanie pride tak nahle a niekedy aj keď rozpravam sa strasne zadycham
A boli ma medzi lopatkami
@kitta777 tiež som mala niečo podobné,ako opačný tlak pri dýchaní.Keď som sa chcela nadýchnuť ako keby mi niečo tlačilo opačne,dolu.Bola som u dr,poslala ma na rengen,na pľúcne.Tam nezistili nič,poslali ma na alergológiu a tam mi zistila astmu.Mám foster na dýchanie 2 krát denne.Niekedy sa mi to ešte stáva,aj sa zadýchavam.Musím jej povedať asi silnejší mi musí dať
@kitta777 V noci ked lapas po dychu, tak ze sa kvoli tomu zobudis,tak kludne mozes mat urcitu formu spankoveho apnoe. To ti zistia, ak pojdes do Spankoveho centra.

A čo tomu predchádzalo? Môže to byť aj psychického pôvodu. Nemáš náhodou tetániu? Nemala si skôr takú ťažobu na hrudníku?