icon

Astma alebo srdce: Kde hľadať príčinu?

kitta777
30. apr 2026

Zdravim ,stretli ste sa už s niečim podobnym
Par dni dozadu sa mi stalo že som sa nevedela nadychnuť a bolo mi až na odpadnutie stupol mi tlak 140/100 a tachykardia myslela som že je po mne
Na urgente mi robili ct pluc ale všetko ok a vysledky z krvi tak isto
V noci sa niekedy budim na lapanie po dychu
Chystam sa k obvodnemu .. astma , srdce alebo čo to môže byť som z toho na nervy

anonym_86b161
30. apr 2026

A čo tomu predchádzalo? Môže to byť aj psychického pôvodu. Nemáš náhodou tetániu? Nemala si skôr takú ťažobu na hrudníku?

sisamisaaa
30. apr 2026

Toto vyzerá ako panický atak alebo začínajúca úzkosť. Alebo tetánia ale to ide ruka v ruke. Určite sa bež dať vyšetriť, lepšie vylúčiť vážne problémy, ale ak nič nezistia, niečo sa v tvojom živote deje/dialo. Skús potom popracovať na regulácii nervového systému - dychové cvičenia, Lenka Madudová má videá aj s cvikmi na to. Ten dych si cvič si ich aj keď máš pokoj a keď príde záchvat, aplikuj hneď ako to príde. Pomalé jemné dýchanie do brucha, ak by to bolo moc silné tak začni hneď v duchu počítať od 1000 dolu, kľudne po 3, vypneš tým úzkosť v zárodku.

anonym_26622b
30. apr 2026

Astma nie. Tu môžeš vylúčiť. Skôr niečo psychického pôvodu

kitta777
autor
30. apr 2026
@anonym_86b161

A čo tomu predchádzalo? Môže to byť aj psychického pôvodu. Nemáš náhodou tetániu? Nemala si skôr takú ťažobu na hrudníku?

@anonym_86b161 ano mala ako keby mi niekto sedel na hrudniku a a začala mi trpnuť lava ruka pocit na odpadnutie , a skôr to pocitujem v pokoji nie pri namahe a rychlo sa zadycham
Bol to taky zvieravy pocit od krku až o hrudnika fakt hnusne

anonym_f7a591
30. apr 2026

išla by som na kardiológiu, môže to byť tetánia alebo aj nestabilná angína pectoris, pri chôdzi sa nezdýchavaš?

anonym_86b161
30. apr 2026
@kitta777

@anonym_86b161 ano mala ako keby mi niekto sedel na hrudniku a a začala mi trpnuť lava ruka pocit na odpadnutie , a skôr to pocitujem v pokoji nie pri namahe a rychlo sa zadycham
Bol to taky zvieravy pocit od krku až o hrudnika fakt hnusne

@kitta777 Tak to si mala panický záchvat a úzkosť. Môže to byť tetánia, ako som písala vyššie. Treba zájsť k obvodnému lekárovi čo najskôr a on ťa pošle k odborným lekárom na vyšetrenia. Nemala si nejaké obdobie stresu, nedávno?

kitta777
autor
30. apr 2026
@anonym_f7a591

išla by som na kardiológiu, môže to byť tetánia alebo aj nestabilná angína pectoris, pri chôdzi sa nezdýchavaš?

@anonym_f7a591 skôr to zadychanie pride tak nahle a niekedy aj keď rozpravam sa strasne zadycham
A boli ma medzi lopatkami

anonym_e10bb4
30. apr 2026
@kitta777

@anonym_f7a591 skôr to zadychanie pride tak nahle a niekedy aj keď rozpravam sa strasne zadycham
A boli ma medzi lopatkami

@kitta777 tiež som mala niečo podobné,ako opačný tlak pri dýchaní.Keď som sa chcela nadýchnuť ako keby mi niečo tlačilo opačne,dolu.Bola som u dr,poslala ma na rengen,na pľúcne.Tam nezistili nič,poslali ma na alergológiu a tam mi zistila astmu.Mám foster na dýchanie 2 krát denne.Niekedy sa mi to ešte stáva,aj sa zadýchavam.Musím jej povedať asi silnejší mi musí dať

motylik2559
30. apr 2026

@kitta777 V noci ked lapas po dychu, tak ze sa kvoli tomu zobudis,tak kludne mozes mat urcitu formu spankoveho apnoe. To ti zistia, ak pojdes do Spankoveho centra.

anonym_5c8e98
30. apr 2026

@kitta777 môže to byť od nervov. Chod neurológovi