icon

Atopický ekzém - chlorella

jurka2907
28. dec 2021

Ahojte, viem ze je tu veľa diskusii ale aj tak poprosím o radu. Cca pred mesiacom ma začala svrbiet tvar, viečka ružové, svrbiace telo... Všetko sa dalo zvládnuť, prípravkami na atopiu. No cez vianoce sa môj stav zhoršil, tvar páli,svrbí aj v noci, ruky mam doskriabane do krvi...
Poraďte kde zacat, čítala som ze strava je základ, chcem si ísť kúpiť chlorella ale neviem ktorú z lekárne, pripadne co ešte doplniť, vysadiť.
Ďakujem za každú jednu radu.

marianarem
28. dec 2021

@jurka2907 Isla by som k lekarovi dat vysetrit alergie a histaminovu intoleranciu. Ak sa ti nechce chodit po lekaroch, tak by som v prvom rade dokladne prezrela byt/dom kvoli plesniam, vsetky rohy, zakutia aj za nabytkom. Teraz je sezona plesni. Ak je byt cisty, tak vysadit na nejaky cas typicke alergeny - mlieko, lepok a podobne a nasadit nizkohistaminovu stravu. Ak sa to ukludni, tak skusat pomaly zase nasadzat jednotlive potraviny a sledovat efekt.

domiklik
28. dec 2021

@jurka2907 AE som dostala ako 20 ročná... Suché svrbiace telo mokvave rany doslrabane do krvi (nedalo sa to neskrabat)... Smer kožný lekár, urobil testy (krv, to pichanie do rúk, dostala som takú nálepku na chrbát, mala som ju tam 1 tyzden). Poviem ti, strava je základ... Sú jedla, ktoré jednoducho sú alergény a ty sama musíš zistiť, čo ti vadí, čo nevadí, čoho môžeš zjesť len trochu... Vo všeobecnosti najväčší alergény sú Kakao, citrusy, Rajcina... Ďalej sprchovanie namiesto vane, my mame namontovaný vodný filter, lebo mame extrémne chlorova vodu... Premastovanie pokožky (bioderma atoderm, excipial lipolotio), neprekurovat domácnosť...

jurka2907
autor
28. dec 2021

@domiklik ďakujem krásne aj ja si myslím ze v strave je pes zakopaný. Snažím sa už obmedziť veľa vecí len som z toho nervózna, všetko svrbí, páli.. Natieram a zatiaľ nič, vi chce to čas

jurka2907
autor
28. dec 2021

@marianarem bola som nemám alergie, ani gastro nič extra nenašli bola som dokonca aj na kolonoskolii, aj na hadici klasika...
Mame nový byt teraz cely prerobený ale je pravda ze mame vlhko...
Ja už ani neviem co by som mala jest bo toľko toho mam vysadiť... Ze to bude ďalší stres 😊

marianarem
28. dec 2021

@jurka2907 A kedy ste prerabali byt? Nezacal niekedy potom ten ekzem?

jurka2907
autor
28. dec 2021

@marianarem to nie, zhoršil sa keď sme prišli na prázdniny k rodičom, na stredné Slovensko, neviem ci to môže byť vodou