icon

Atrezia konečníka: Ako sa rozhodnúť medzi operáciou a pozorovaním?

17. dec 2024

Dobrý podvečer, mamy. 😢 Malinka sa mi narodila s vv atrezia konečníka, má "konecnik" ale nie je to taky ako ma byt, ale funkciu spĺňa taku aku ma, akurát ze je blízko vagíny.
Zatial dilatujeme.
Ja ani neviem co sa chcem spýtať proste sa chcem informovať a poradiť sa. Chodíme na kramáre kde som boli poslaní... Planuju mri a operáciu ked bude mat 4 mesiačiky.
Bola som sa poradiť aj bb s iným odborníkom, tam tiež planuju mri ale az by bolo mri ok, ze oni by sa nepúšťali do operacie, ze naco ked vsetko funguje ako ma.
Tak za prvé 😢 bojim sa ju dat do narkozy tak malinke telíčko (dala by som ale neskôr ked vyrastie, pokial to nebude nutne)
A za druhe nerada by som ju dala tiez takú malinku operovať pokiaľ funguje všetko ako ma. Prosím vas mam strach co ak nedam, urobim zle, dam urobim zle... Toto sa mi toci hlavou.
Dr z bb mi vravi, ze co ak sa to nepodarí a stolica bude unikat po operacii.
A dr z ba vraví, nebojte sa to je nic urobíme nový konecik. Ale ako ked zvierac je tam kfe je teraz? Komu veritco mám robiť 😭😭

Strana
z2
autor
17. dec 2024

@senta_sofia ano ano jasné, chcem ju dat, len teda sa bojím moje dievčatko moja princeznicka vysnivana. Vraj to bude cca pol h trvat. Och ta narkoza ma fakt desi. Keby sa da pockat s tou mri, ked teda kaka atd... Cim viac kíl, tým viac sil. Tak to vnimam ja. Vďaka ze ste tu baby, mamy 😢

senta_sofia
17. dec 2024

Nie je to uplne tak, cim starsie, tym vnimavejsie, horsie udrzis lezat. Taketo male znacnu cast dna prespi.

2ivana5
17. dec 2024

@autorka áno všetko je s malým v poriadku, krásne papá, pravidelne kaká

autor
17. dec 2024

@senta_sofia to mas pravdu ano 😰🙏

autor
17. dec 2024

@2ivana5 to ma potesilo velmi, úprimne

marianarem
17. dec 2024

Ja len k tej narkoze, nasla som taky clanok, mozno si to uz videla. https://www.pediatriepropraxi.cz/pdfs/ped/2021/...
Zaujimave, ze tam spominaju, ze rekacia dietata na narkozu je do velkej miery ovplyvnena jeho vlastnym strachom z operacie (co by tvoja zatial az tak nemala), ale vyrazne aj strachom a postojom rodica.
Takze na tvojom mieste by som vyhladala este tretieho odbornika s nechala si vysvetlit vsetky podrobnosti, kludne sa spytaj aj na statistiky, ako casto nastanu komplikacie, ako sa to riesi. Mozno ked budes mat vela informacii, tak ta to skludni a nasledne sa zmensi sanca na zlu reakciu.

2ivana5
18. dec 2024

Inak ja som tu našla aj diskusiu k tejto téme, skús pohľadať a opytat sa priamo mamičiek tam na ich osobné skusenosti

autor
18. dec 2024

@marianarem 😰ďakujem za článok, nevidela som ho az teraz... 😭 Tak matkina intuicia neklame predsa... Ano budem hľadať vlastne uz hľadám aj tretieho. Ďakujem veľmi pekne 💝

autor
18. dec 2024

@2ivana5 ďakujem, prelistujem este mk. 🙏😢

Strana
z2