icon

Bacuľky, zažili ste už "šikanu" zo strany lekárov?

moncikova
1. nov 2015

Stretli ste sa s tým, že by mal lekár(-ka), najmä teda gynekológ či pôrodník, nevhodné poznámky ohľadom vašej váhy či postavy?
Zdá sa mi, že všade okolo mňa vidím samé 50-kilové tehuľky, ja sa pritom s mojimi +30 kg navyše hanbím pred lekárom čo i len vyzliecť ☹
Prípadne viete odporučiť v BA gynekologičku, pôrodníčku, ktorá má k tomuto naozaj nezaujatý postoj a nebudem musieť počúvať narážky či múdre rady, koľko by som mala vážiť?

maca_p
6. nov 2015

@zuzkaanicka neboj, neutecu mi 😀

stella333
7. nov 2015

@zita19 Dievcata uz som pochopila, co vas na tych obeznych tak zere, ze sa nemozte poriadne nazrat a tie obezne si zeru kolko chcu a co chcu.

natalym
7. nov 2015

@stella333 😀 😀 😀 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
tilly
7. nov 2015

@stella333 vies co, vo svete nie je spravodlivost a niektore vychrtliny zeru sladkosti a tucnych veci na tony a nepriberu, za to vacsina baculiek priberie pomaly aj z vody...

ja sa neradim ani do jednej skupiny, nie som ani vychrtlina, ani baculka, ale ked som bola vychrtlina, tak som dokazala doslova zozrat cenu vianocku na ranajky a nepribrala som 😉 po detoch sa mi metabolizmus zmenil ☹ ale su kocky, ktore zozeru aj slona a nic aj v starobe...

tilly
7. nov 2015

@fidka79 presne toto ma zaraza, ony su spokojne so svojim vyzorom, zrovnane s vahou a nevadi im, ale ked im povies, ze su tucne, tak sa urazia

fidka79
Odpoveď bola odstránená
romina1912
7. nov 2015

Hmm, ja som sa nikdy nestretla s tym ze by mal na moju vahu narazky lekar alebo niekto zo zdravotnictva, ale milujem ked mi 50 kg tehulka povedala nedavno " co TY?! TY porodis v pohode ale co JA? Ja som chuda "
Akozee toto ma urazilo. .... a ako sa hovori , na hlupu otazku hlupa odpoved " to neznanena ze mam vacsiu p**u ako ty !" A bolo dohovorene 😀

jlp
7. nov 2015

ja ,a, 182cm, pred prvym tehu som vazila 62kg a bola som spokojna, pocas tehu som pribrala 25kg, ale do roka som bola na vahe 65kg (cize 3kg som nestihla zhodit) a opat som ostala tehu. Pocas druheho tehu som od 20tt mala seknute nervy, takze som chodila ako slimak a pribrala som 28kg. Rodila som ako 93 kilova slonuica, aj ked pri mojej vyske sa to nezdalo az tolko. Bola som vsak zo sebou nespokojna. Kedze ja som to stastie, chudnut pocas dojcenia nemala. Chudnem az po ukonceni, tak som teraz na vahe 75 a este stale som zo sebou nespokojna. Zcala som vsak cvicit 3x tyzdenne vo fitku + som 5h denne s detmi na odrazadlach von, tak dufam, ze do dalsieho leta 2016 budem na konfekcii ako pred prvym synom. Zacni sa hybat a vsetko pojde dola + 70% uspechu je zmena jedalnicka.

simca06022011
7. nov 2015

tak ja sj z vlastnej skusenosti a dlhodobeho pozorovania mozem povedat ze 90% baculiek voooobec neje zdravo aj ked sa tak prezentuju (ani nejest nie je zdrave🙂) ... Cize trochu sebakritiky... Zase ale he to kazdeho osobna vec cize do nikoho sa za to nebudem navazat. Lekar ale by mal mat povinnost upozornit 100kilovku ake rizika ma...
Ja osobne som si po dohovore s lekarom mesiac pisala co jem a bola som zhrozena ( pitny rezim nula bodov na moju hmotnost, jedla malo, vela cukru a jedla bez vyzivovej hodnoty aj ked bezne som napr salaty jedava aj predtym. Uz tie prve dni ma donutili vobec nieco zjest navyse oproti dlhorocnemu jedalnicku - vysledok - 5kg za mesiac). Rovnako sa len pousmejem ked mi kolegynka ktora ledva chodi povie ze jej je takto dobre a cele dni laduje sladke ecivo a lacne keksiky, moja teta stazuje ze pribera ked na ranajky zbodne misu salatu, pol chleba a 30dkg slaniny... Ved jedia maaaalo... Hyyyybu sa ( pesi do prace na autobus , druha sa tolko nabeha pri vareni)...
cize tolko k narekom nad hmotnostou... Osobne nepoznam osobu ktora sa rozhodla, zacala cvicit a jest a neschudla... A neverim ked mi niekto s nadvahou povie ze je tak spokojny a je mu dobre...

0silvia0
7. nov 2015

@romina1912 to sa fakt ženy-matky takto medzi sebou rozprávajú? S takýmito vulgarizmami? To vám fakt vyjde normálne z úst? 😕 🤐

nibiru
7. nov 2015

ja osobne som ostala tehotna ako 86kg prvych 5 mesiacov som schudla na 82kg ale v 20tt mi mala začala tlačiť na nerv v chrbtici krívala som ako invalid až do porodu nakolko mi bolesť vystrelovala do praveho klbu nebavilo ma vsade obhajovať prečo priberám že enmožem chodiť že neprejdem ani na wc a plačem od bolesti každý večer nakoniec prišla preeklamsia a vaha rastla ešte viac hoci som jedla minimum rodila som ako 108kg samozrejme než aby mi pomohli a haladali pričinu prečo mam bolesť klubu krili to naražkami na vahu a že mam dietovať čo som robila ale ked sa nehybete je to prd platné nakoniec až ked sa mi dcra zosunula do lonovych kostí až vtedy som prestala krívať a užívať si tehotenstvo to bolo v 36tt v 38 som rodila s tlakom 150/110 rukami ako balon naliata vodou v pôrodnici som schudla rovných 13kg.potom to už bolo o makani na sebe.bohužial zatať zuby a pretrpeť to nakolko každy lekar vie rizika obeznej ženy detto tehotnej im samim ked ich vidia denne 100 je isto luto čo všetko hrozí hlavne pôrod,preeklamsia a ine rizika napr. maju problem cez tuk vidieť na ultrazvuku dieťa atd...

nibiru
7. nov 2015

@simca06022011 ja som mala 3 roky 96-98kg vyhovarala som sa že ked prestanem kojiť ako malo jem začala som cvičit jillian michaels strava upravena minimalne len množstvo a chudla som za 4 mesiace 18kg už 2rok som bez jojoefektu ale stale mam co robit ale 2roboty pri nich proste nestíham som grogy no viem že keby že začnmem dam ich dole u mna neplatia hladovky nič len pohyb.

evittam
7. nov 2015

@romina1912 Vieš, ale mala by si vedieť, že je jedno akú ju máš veľkú, tu ide vždy o panvové kosti - a to aj 100-kilová nemusí mať široké. 😉

romina1912
7. nov 2015

@0silvia0 tak keby to je cudzia osoba alebo niekto "neblizky " samozrejme ze nie ....

romina1912
7. nov 2015

@evittam ja viem, ved prave Preto ze aj keby som mala mozno 120kg to neznanena ze porod je lahsi pre mna. V takychto veciach je jedno si myslim ci ma niekto 40 80 alebo 100kg

0silvia0
7. nov 2015

@romina1912 blízky, neblízky, cudzí, necudzí, fakt si neviem predstaviť, že takto normálne rozpráva jedna dospelá žena. Takýto slovník som počula skôr u pubertiakov, ale možno ti je prirodzené takto rozprávať, mne nie je 😉, preto som sa nad tým pozastavila.

simca06022011
7. nov 2015

@nibiru to som aj ja hovorila :D kym ma z mojho omylu lekar nevzviedol.. tiez necvicim... ale ani nesedim cely den. A chudnem aj tak :D No ale uvidime o pol roka :D

romina1912
7. nov 2015

@0silvia0 nie nieje mi to prirodzene 🙂 a v mojom prispevku islo o uplne nieco ine ako o ten vulgarizmus

libka1
7. nov 2015

vidim ze stihle a uvedomele z nejakeho zahadneho dovodu uz v tejto teme hraju prim. radsej to daj zavriet @moncikova, lebo tvojej povodnej otazke je uz tema na mile vzialena a len si tu niektore honia ego 😅 rady sa nedockac, len urazok 😉

0silvia0
7. nov 2015

@libka1 ozaj, viem, že je to mimo témy, ale mne dokonca lekár pred pôrodom (keď si ma pohľadom premeral) zaperlil: nechápem, ako ženy ako ste vy môžu porodiť deti... na margo mojej postavy, keďže mám úzku panvu a neženskú postavu. Tiež mi to nebolo veľmi príjemné a vyvolalo to vo mne zbytočné obavy. Takže neprofesionálne poznámky existujú asi na každý typ postavy 😒
A to, že som si vypočula na svoj typ postavy (ktorý som zdedila po matke) blbé poznámky od rôznych žien ako anorektička, ani cici ani rici, no fakt "príjemná" a obohacujúca skúsenosť 😒

libka1
7. nov 2015

@0silvia0 a vidis, ber to tak ze kolke by ti zavideli 😉 ale toto co tu niektore predvadzaju... zakladatelka sa spytala na nieco, co jej je neprijemne a vzniklo to asi zato, ze lekar mozno mohol pouzit lepsi slovnik, tak isto ako ten u teba. ved normalny clovek pochopi ked mu lekar ludsky povie ze bolo by lepsie, keby ste schudli, lebo bla bla .... a vysledok je, ze tu sa dockala titulov od velryb, cez vyzratu a spekouna az po vulgarizmy 🙄 a este to niektore budu nazyvat priamociarostou, au

zita19
7. nov 2015

@stella333 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

zita19
7. nov 2015

@libka1 vsak zapajaju sa aj tie nestihle, len by si musela citat pozorne... A kludne sa mozu zapojit aj tie tucne aj obezne. Len im strach asi nedovoli, lebo v kutiku duse tusia, ze, by tie ich kvazidovody na ich +30 a viac vyzneli dost jalovo.

libka1
7. nov 2015

@zita19 nejak nechapem preco by sem mali davat nejake kvazidovody preco maju viac kilo 😅 otazka bola jasna, odpovedi mozno na prvych 2 stranach sa par naslo k veci. to ze vy tu z toho robite uz dlhsie preteky niektore v urazani, niektore vo vystatovani sa a niektore v pritakavani je uz druha vec...

ataz
7. nov 2015

...začítala som sa na 1. strane a totálne ma zarazilo ako jedna mamina napísala, že 80kg je "morbídna obezita" ????? to vážne??? akože obézny človek je podľa mňa možno 90 a viac, ale 80?
Mám 3 deti..Pred 1. som mala 174/64kg. Z váhou som začala mať problémy až po 2-hom dieťati aj vďaka liekom a samozrejme jedenie 😒 po 3.tom som sa za 2r. vyjedla z 80 na 86kg...takže namiesto zhadzovania po pôrode, šla váha hore. Stravou a málo pohybu. Dnes po mesiaci a pol mám dole 4kg a bojujem ďalej. Nie kvoli tomu čo povedia iní, ale kvoli sebe. Nikdy som nemala problémy s váhou, nikdy som nedietovala...pred 2. pôrodom..nebol problém. Sú ženy, ktoré nemôžu pribrať, sú ženy ktoré priberajú jedna radosť. Ak by mi lekár povedal niečo ohľadom mojej váhy, určite by ma to nakoplo!!! no záleží aj od toho ako by to povedal.... určite taká vec možno poníži, ale baby...ak s vami nespraví nič také niečo a nezačnete so sebou niečo robiť, bude to len horšie. Jedine...ak by vám tá váha vyhovovala a cítili by ste sa fajn. Moja švagriná nemá nadváhu, ale je obézna. Má cca 150kg pri výške 167cm..to je brutál!! Takže tak...Bojovať treba...za všetko 😉

libka1
7. nov 2015

@ataz tak vies, 80 kg pri 150 cm je uz morbídna obezita... pri tvojej vyske ani zdaleka, tu sa vsetko zovseobecnuje v tejto teme. 😅

zita19
7. nov 2015

@libka1 Nikto ta tak dobre nepolutuje ako sa vies polutovat sam. Nikto ta tak dobre nepochvali ako sa vies pochvalit sam. 😀 😀 😀

libka1
7. nov 2015

@zita19 to je sice pravda, ale nikto ti tak neublizi ako niektore zeny na MK svojou "uprimnostou" sa tiez dost hodi 😀