icon

Bol vám diagnostikovaný autizmus po tridsiatke?

monika185243
Dnes o 19:19

Zdravim žienky, bol niektorej z vás diagnostikovaný autizmus aj vo veku 30+?

anonym_87562f
•
Dnes o 19:22

👋 .🤪😆😆 potvrdilo sa mi to a upratala som si život odporúčam ADEPT Zilina robia aj dospelakov

monika185243
autor
•
Dnes o 19:37
@anonym_87562f

👋 .🤪😆😆 potvrdilo sa mi to a upratala som si život odporúčam ADEPT Zilina robia aj dospelakov

@anonym_87562f Presne nad nimi uvažujem, keďže momentálne bývame v Žiline. A ich prístup bol v poriadku?Najskôr chcem dať na diagnostiku syna a potom seba...až teraz my to všetko začalo nejak do seba zapadať ako také puzzle...

anonym_6433db
•
Dnes o 20:10
@anonym_87562f

@anonym_87562f aj nejaké odporúčanie od lekára potrebuješ ? samoplatca alebo cez poisťovňu? Adept ZA.

anonym_1b2c61
•
Dnes o 20:17

autizmus je new rakovina pankreasu u dospelych hypochondrov ?

autisticke crty v osobnosti ma takmer kazdy clovek v nejakej forme ale autizmus (potvrdena triada postihnutia)
naozaj?
mne to pride ako taka modna vlna teraz a aj degradacia toho systemoveho multi ochorenia

prosimopomoc
•
Dnes o 20:31
@anonym_1b2c61

autisticke crty v osobnosti ma takmer kazdy clovek v nejakej forme ale autizmus (potvrdena triada postihnutia)
naozaj?
mne to pride ako taka modna vlna teraz a aj degradacia toho systemoveho multi ochorenia

@anonym_1b2c61 aj mne sa to tak zda..odkedy sa začali používať pojmy ako toxický, tak zrazu všetci naokolo sú toxickí. Ale ako človek zistí, že nie je práve on toxický, keď to tvrdí každý na každého? To isté s autizmom, kto nestretol skutočného autistu, nemá pojem čo to naozaj znamená. To že máš rada poriadok vo veciach, neznamená, že máš túto diagnózu

anonym_ab66e6
•
Dnes o 20:44
@anonym_1b2c61

naozaj?

@anonym_1b2c61 myslim ze mysli aspengera.

refly
•
Dnes o 20:45
@prosimopomoc

@anonym_1b2c61 aj mne sa to tak zda..odkedy sa začali používať pojmy ako toxický, tak zrazu všetci naokolo sú toxickí. Ale ako človek zistí, že nie je práve on toxický, keď to tvrdí každý na každého? To isté s autizmom, kto nestretol skutočného autistu, nemá pojem čo to naozaj znamená. To že máš rada poriadok vo veciach, neznamená, že máš túto diagnózu

@anonym_1b2c61 To ťa tak bolí, že sa niekto chce dať otestovať, ak má podozrenie? Tiež tak peníš pri bežných preventívkach, že sú to všetci hypochodri?

@prosimopomoc Autizmus je spektrum. Nie každý musí byť neverbálny a agresívny.
A veda / diagnostika pokročila. Ak si bola v minulosti chorá, tak ti pustili žilou, lebo si mala v krvi démonov. Teraz ti vedia dať reálnu diagnózu. Rovnako aj s týmto. V minulosti stačilo decko s nejakou poruchou pozornosti zmlátiť jak žito, dokedy sa "nespratal do kože". Nejaké obdobie bola veľmi obľúbená aj lobotómia alebo zavretie do zariadenia.

anonym_20112f
•
Dnes o 21:09
@anonym_1b2c61

naozaj?

@anonym_1b2c61 modna vlna je aj trauma z detstva. Aj u mojich deti sa zrazu objavila cca v 40tke. Doteraz vsetko v pohode a zrazu sa vztahy zacali kazit a cirou nahodou sa dozviem, ze maju traumu z detstva. Takze o starobu mam postarane 😥

anonym_551f2d
•
Dnes o 21:17

Nie som sice zienka a nebol mi diagnostikovany autizmus ale mam cely zivot podozrenie ze by som mohol byt asperger. Teraz mam 42, obcas uvazujem ze sa dam zdiagnostikovat ale obcas si hovorim ze vlastne naco. Nic tym vlastne neziskam, iba to budem moct o sebe tvrdit oficialne, ale aj tak, koho to bude kedy zaujimat.

anonym_bc12f5
•
Dnes o 21:28
@anonym_87562f

@monika185243
@anonym_87562f
Ako sa vám to prejavuje?

anonym_b70c50
•
Dnes o 21:34
@anonym_20112f

@anonym_1b2c61 modna vlna je aj trauma z detstva. Aj u mojich deti sa zrazu objavila cca v 40tke. Doteraz vsetko v pohode a zrazu sa vztahy zacali kazit a cirou nahodou sa dozviem, ze maju traumu z detstva. Takze o starobu mam postarane 😥

@anonym_20112f mala so sa k nim pekne správať, každý dostane, čo dáva. 🫤

biba_18
•
Dnes o 21:55
@anonym_20112f

@anonym_20112f podľa príspevku by som im aj verila 😏

anonym_20112f
•
Dnes o 22:00
@anonym_b70c50

@anonym_20112f mala so sa k nim pekne správať, každý dostane, čo dáva. 🫤

@anonym_b70c50 áno, jasné. Hlavne, keď čítam, čo mnohé píšete o svojich matkách , tak ma zimomriavky obchádzajú. Každá si myslíme, že dobré vychovávame a predsa deti nemajú ten dojem. Stáť sa to môže každému rodičovi, takže nemyslí si, že práve tebe nie