Boľavé rastúce osmičky
Ahojte som zufala 3 osmicky mam vyjdene, 4ta sa derie uu nejaky cas…mam super kliniku na zubky. Robili aj rtg nedavno som bola v narkoze s kazmi nakolko mam paniku. Ohladom 8ciek nic nevravel pan dr nejdu ani nejak strasne krivo…ide o to ze bolest pride napr na 3-4 dni a odide beriem bud Aulin alebo Novalgin mastim kamistadom. Mali ste niekto? Zapal by to byt nemal kedze raz to pride potom zmizne ako u malych deti…uz som zufala. Nemali ste nieco podobne? Viem ze niektore zeny pisali starsie prispevky ze aj plakali ze niektorym vybrali niektorym nemuseli..budem rada za vsetky rady.
@ancusiik mala som presne toto isté ako ty, postupne pomaly vychádzali, vždy niekoľkodňová bolesť, nedalo sa mi fungovať bez tabletiek. Moja zubná lekárka mi to odmietla trhať, poslala ma na zubnú chirurgiu do nemocnice. Tam mi vytrhli najskôr obidva na jednej strane, po pár mesiacoch aj zvyšné dva na druhej strane a odvtedy mám zo zubami pokoj. Oplatilo sa ich dať von, aj keď som sa toho tiež obávala a odsúvala to (mala som vtedy asi 25-26 rokov)
@ancusiik ja som mala neskutocne migreny nakolko zasahovali do nervov neprerezane … prezvracala som cely den raz do mesiaca s ukrutnou bolestoi hlavy … jedneho dna som sa rozhodla pre operacii obe horne som si dala vyoperovat . Bolest ziadna pocas zakroku - po som iba na jednej strane opuchla na 3 dni . Stalo to 400€ dokopy tak ja by som ti odporucila to dat von …
Jedna horná mi vyrástla bez problémov, zubárka mi ju hneď vytrhla. Obe dolné rástli/nerastli 10 rokov, kým som išla na stomatochirurgiu si ich dať vybrať, spôsobili mi veľa bolesti, vrátane bolestí uší. A posledná bola na rtg vždy úplne hore, a potom ako mi na tej strane vythli postupne 5, 6, 7 ,zrazu po štyridsiatke mi začala rásť. Ale za tých 5 rokov je vonku tak 1 mm. Ale nebolí.
Ja mam jednu hore cca 8-9 rokov. Uz bola 2x opravovana.
Nooo teraz som menila zubara. Snimok nejako neukazal ostatne-aj sa ho musim opytat na ostatne ze kde su ulozene.
Kazdopadne sa ma pytal co s nou a ja hned-von. A to mam tiez paniku zo zubov no mat ju a aj tie bolesti je pre mna horsie. Proste citim ze je tam zbytocne a iba robi problemy. Tak idem buduci tyzden.
@ancusiik mala som presne toto isté ako ty, postupne pomaly vychádzali, vždy niekoľkodňová bolesť, nedalo sa mi fungovať bez tabletiek. Moja zubná lekárka mi to odmietla trhať, poslala ma na zubnú chirurgiu do nemocnice. Tam mi vytrhli najskôr obidva na jednej strane, po pár mesiacoch aj zvyšné dva na druhej strane a odvtedy mám zo zubami pokoj. Oplatilo sa ich dať von, aj keď som sa toho tiež obávala a odsúvala to (mala som vtedy asi 25-26 rokov)
@anonym_af689e mna caka o pol roka narkoza, lenze umna dole 8micky nahradili chybajufze zubky ako povedL zubar tym ze mam na kazdej strane jeden cyhbajuci zub dole…a hore nalavo vysla 8 a na pravo nie cize to iba vyrezat a brat bol a vravel ze extrem bolest po prebudeni aj …ja by som bola radsej ak by vysla🥲
Jedna horná mi vyrástla bez problémov, zubárka mi ju hneď vytrhla. Obe dolné rástli/nerastli 10 rokov, kým som išla na stomatochirurgiu si ich dať vybrať, spôsobili mi veľa bolesti, vrátane bolestí uší. A posledná bola na rtg vždy úplne hore, a potom ako mi na tej strane vythli postupne 5, 6, 7 ,zrazu po štyridsiatke mi začala rásť. Ale za tých 5 rokov je vonku tak 1 mm. Ale nebolí.
@letfenixa ah to zavidim mne sa toto deje rok cca od 18tky
Ja mam jednu hore cca 8-9 rokov. Uz bola 2x opravovana.
Nooo teraz som menila zubara. Snimok nejako neukazal ostatne-aj sa ho musim opytat na ostatne ze kde su ulozene.
Kazdopadne sa ma pytal co s nou a ja hned-von. A to mam tiez paniku zo zubov no mat ju a aj tie bolesti je pre mna horsie. Proste citim ze je tam zbytocne a iba robi problemy. Tak idem buduci tyzden.
@maryetta nech to dobre dopadne❤️
@ancusiik ďakujem. Mam respekt ze nastanu nejake komplikacie. Ze sa to rozkrvaca alebo zapali. No uz nech je po tom.
@maryetta vies co ked pojdem do tej narkozy tiez sa spytam ci mi ho nevyrezu…mala som uz bolesti osmicky ze par dni a zas nic aj mesiac ale teraz od vcera stale ma to ,,taha,,
@maryetta vies co ked pojdem do tej narkozy tiez sa spytam ci mi ho nevyrezu…mala som uz bolesti osmicky ze par dni a zas nic aj mesiac ale teraz od vcera stale ma to ,,taha,,
@ancusiik nemyslim to v zlom ale nerozmýšľali ste nad psychológom? Strachy sa liečia takto a nie tym ze sa im nevystavujete. Ja viem co je to panicky strach, mam ho tiez ale liečim sa. Viete vobec co sposobuje narkóza ? Na 8 by som to este pochopila a kaz?to je uplny hazard.
@ancusiik nemyslim to v zlom ale nerozmýšľali ste nad psychológom? Strachy sa liečia takto a nie tym ze sa im nevystavujete. Ja viem co je to panicky strach, mam ho tiez ale liečim sa. Viete vobec co sposobuje narkóza ? Na 8 by som to este pochopila a kaz?to je uplny hazard.
@anonym_5d8e3e mala som 10 kazov a aj endodonicke, ak pojdete a odpadnete a budete zvraciat ako ja z ostrych predmetov mozme sa bavit. Nic v zlom ale navstevujem psychologa a prave on mi to doporucil takisto aj zubna klinika🙏🏻 ale vdaka za radu
@anonym_5d8e3e mala som 10 kazov a aj endodonicke, ak pojdete a odpadnete a budete zvraciat ako ja z ostrych predmetov mozme sa bavit. Nic v zlom ale navstevujem psychologa a prave on mi to doporucil takisto aj zubna klinika🙏🏻 ale vdaka za radu
@ancusiik chapem. Tak vam len skusim poradit ako zena zubara,chirurga.. 8 mozu prestat boliet ale aj nemusia, mozete dostat zapal okostice ale to sme uz daleko:. Ak Vas boli dasno okolo 8, castokrat pomoze len dekapsulacia ale ak Vas boli kost resp sanka a hrdlo, tak sa to moze vraciat stale. Vo vseobecnosti ak zub obmedzuje cloveka natolko, ze musi uzivat tbl tak s nim nieco treba robit. Priala by som Vam to prekonať, velakrat pomoze ked si da clovek pred výkonom midazolam alebo lexaurin samozrejme vsetko je na lekarovi.vela stastia
@ancusiik chapem. Tak vam len skusim poradit ako zena zubara,chirurga.. 8 mozu prestat boliet ale aj nemusia, mozete dostat zapal okostice ale to sme uz daleko:. Ak Vas boli dasno okolo 8, castokrat pomoze len dekapsulacia ale ak Vas boli kost resp sanka a hrdlo, tak sa to moze vraciat stale. Vo vseobecnosti ak zub obmedzuje cloveka natolko, ze musi uzivat tbl tak s nim nieco treba robit. Priala by som Vam to prekonať, velakrat pomoze ked si da clovek pred výkonom midazolam alebo lexaurin samozrejme vsetko je na lekarovi.vela stastia
@anonym_5d8e3e vdaka umna je to vela veci nie len vyssie vypisane, a ja som citliva dost mam nizky prah bolesti cize vsetko dokopy…zuby su moja taka vec ze ma boli vsetko ale nastastie boli len okolie osmicky taky tlak napr 2-3-4 dni potom aj mesiac nie ale citim si tam uz taky velky hrbolcek cize hadam to bude ok a velka vdaka za pekne slova…
S osmičkami som mala tiež zábavu, jedna vyšla, ale tlačila do sedmičky a robil sa mi tam kaz. Išla von, jasné že s umŕtvením. Na obed mi ju vytrhol, večer trošku bolesti, na druhý deň som o ničom nevedela. Druhá bolela a nemohla sa prerezať. Rástla šikmo do zubu. Takže rozrezať ďasno s boku, vythnúť. To bolelo asi dva dni, ale nič hrozné. Odvtedy i ustúpili bolesti hlavy.

To je pre osmičky typické.Že nevyrastú hneď a úplne.
Môžu ťa občas potrápiť a potom aj celé roky sa nič nedeje.A po rokoch znova trochu vyjdú.Občas okrem liekiv od bolesti treba pobrať aj ATB.
Ak by boli nakrivo,tak to by ti zubár povedal.