icon

Bolesť krku a sedacieho svalu: Ako súvisia?

3. apr 2026

Dobrý deň vyše 2 mesiacoch ma bolel krk silné spazmy a pod.Znicoho nic to preslo ale zas vraza mi to do krizov a z lrizov do nohy presne na tej istej strane kde ma bolel krk..co to moze byt ? ako to moze byt prepojene

anonym_5bacfd
3. apr 2026

Krk neviem ako ale bolesť z krížov do nohy je ischias - zápal sedacieho nervu. to máš len dnes? Lebo ak dlhšie tak to isto rieš s lekárom.
Môj otec nato ležal dlho v nemocnici.

autor
3. apr 2026
@anonym_5bacfd

Krk neviem ako ale bolesť z krížov do nohy je ischias - zápal sedacieho nervu. to máš len dnes? Lebo ak dlhšie tak to isto rieš s lekárom.
Môj otec nato ležal dlho v nemocnici.

@anonym_5bacfd akoze vrazala mi sem tam bolest do nohy ale nie z krizov

simsalabim
Včera o 07:14

@anonym_autor a lekar ta vysetril? Ortoped, neurolog? Rehabilitacny lekar? Kludne to moze byt zlym drzanim tela, oslabenim svalovych skupin atd. Tam pomoze len cielena rehabilitacia, pred tym mozno lieky na uvolnenie a proti bolesti a po ustupe akutnej fazy pravidelna rehabilitacia.

anonym_670fee
Včera o 12:32

@anonym_autor môžeš mať chronický zápal v tele, nedostatok minerálov a vitamínov v strave spôsobuje spazmy, rovnako aj chronický stres.
Skús zmeniť životný štýl, nasaď protizápalovú stravu, dopraj si viac oddychu a spánku, dopĺňaj magnézium, elektrolyty... na uvoľnenie kŕčov a bolestí.
Samozrejme treba navštíviť lekára.