Bolesť po operácii obličkových kameňov
Chcem sa spýtať včera som bola na operácii oblickovych kameňov ,zaviedli mi stent aj hadicku na cikanie (hadicku mi dali na 24 hodín )po prestúpení mi ju dali dole stále cítim veľké stíhanie a pálenie či pri cikani aj bez neho ,aj ta oblička stále dosť boli,máte s tým niekto skúsenosť?je to normálne že to bude ešte pár dni tskto bolieť ?🙏
Nemam vlastnú skúsenosť ale robila som sestru na urologii 🙂 je to bežná vec, takéto rezanie a pálenie môže trvať nejakú dobu, aj 2 týždne. Stent to tam podrazdil čiže potrvá kým si telo zvykne 🙂 môžte mať aj krv v moči, takže sa nezľaknite, je to normálne
Nemam vlastnú skúsenosť ale robila som sestru na urologii 🙂 je to bežná vec, takéto rezanie a pálenie môže trvať nejakú dobu, aj 2 týždne. Stent to tam podrazdil čiže potrvá kým si telo zvykne 🙂 môžte mať aj krv v moči, takže sa nezľaknite, je to normálne
@lneviemmeno ďakujem ,bola som včera na urgentne večer lebo strašne bolestiv,tiež povedali že to je kvôli stentu ,že ak to bude moc chronické tak mi ho daju preč,premýšľam aj otom lebo mame malé babo a cez tu bolesť sa o neho neviem dostatočne starat
@lneviemmeno ahoj,môžem sa ťa opytat,vždy musia dať ten stent?Ja sa asi tiež operácii nevyhnem a keď čítam aké ťažkosti majú ľudia s tým stentom a ako to bolelo jeho zavedenie,mám strach
@lneviemmeno ahoj,môžem sa ťa opytat,vždy musia dať ten stent?Ja sa asi tiež operácii nevyhnem a keď čítam aké ťažkosti majú ľudia s tým stentom a ako to bolelo jeho zavedenie,mám strach
@lucia0211 tak toto neviem, ja som sa vlasne až neskôr dozvedela že mám niečo v tele,vraj to dávajú vždy ,aby sa znížilo ďalšie tvorenie,ja som bola v nemocníc hneď po prepustení ,nechceli mi ho vytiahnuť,prisla som na druhý deň a bola som neodbytna,tak mi ho lekárka s hnevom vytiahla,pritom pri prepustení mi bolo povedané ,že telo nemusí stent prijať a vtedy sa hneď dáva preč
@lucia0211 ahoj. Stent dávajú vždy, jednak aby sa predišlo kolike a jednak aby sa rozšírili močové cesty. Kamoske sa nerozšírila, tak jej kamene vyberali teším cez bok..
@lneviemmeno ahoj,môžem sa ťa opytat,mne zas vyberali oblickovy kmeň s tou slučkou( mala som aj stázu obličky ),stent nedali ..v stredu ma operovali a štvrtok už pustili domov ..po operácii som mala bolesti v podbrušku ale teraz mám stále pocit že mi treba cikat,aj keď nič nejde ..to som mala aj v den po operácii,vraveli že to je normálne .ale je to aj 2 dni po operácii ??

@patricia1508 ahoj..mna operovali vlani..neboj, je to normálne. Rezanie a bolesti pri cikani prejdu ale oblička sa môže ozývať aj pol roka po operácii..ale neboj, nič strašne 🙂