Bolesti brucha spôsobené chrbticou
Máva niekto bolesti brucha, prípadne kŕče v bruchu z chrbtice?
Ďakujem.
@jaass uz asi dva roky. Prvý rok má tak ťahalo brucho boky pichalo ma vždy na inom mieste. A potom sa pridali aj kŕče. Bola som aj na gastro, na sono brucha všade možne.
Vraj chrbtica hrudna. Ale strašne ma to obmedzuje. Boli ma cela chrbtica a neviem sa toho zbaviť. Mám vraj zle držanie tela. Žeby ale toto robilo takú zlobu v tele?
Dobrý deň,
ja som po piatej operácii brucha a vzhľadom k tomu, že som veľmi schudol a spím už cca 7 mesiacov len na chrbte, logicky prišli bolesti chrbta, chrbtice. Po rôznych konzultáciach a hľadaní riešenia, keďźe môj stav je stále „ťažký”, som narazil na fyzioterapeuta, ktorý sa venuje primárne brušnej dutine a tvrdí, že bolesť do chrbtice môže vyrážať z brucha kvôli nesprávnemu dýchaniu a držaniu tela. Ja som bol zatiaľ len na jednej terapii, ale aj tá hodinka mi pomohla pochopiť, ako sa dá bez dlhého čakania a množstva liekov zlepšiť svoj zdravotný stav…
Ano ja to mavam. Raz sa mi dokonca na masazi stalo ze stlacila nejaky bod na chrbtici a v tom okamihu krce do brucha. Som jej to povedala, sa viacej povenovala tej oblasti a krce aj presli. Niekedy sa mi to stane aj po cviceni na chrbticu. Povedala mi na fyzio ze moze to byt z chrbtice
@siegi mňa bolia miesta vzadu ako je prechod medzi hrudnou a driekovou a cítim že tam mám spazmy bolestivé. Žeby tie tam robili nejakú zlobu?lebo často keď si to stlačim,.cítim ako sa prenáša bolesť do brucha.
Presne tak to mam aj ja. Bolesti v prechode hrudnej a driekovej, tam mi aj zatlacila fyzio a dostala som krce do brucha
Zial moja fyzio je tak vytazena ze ma cas 1x za 2 mesiace, co je malo. Snazim sa doma cvicit. Ale napr aj vcera po cviceni som to mala. Citim som strasne pri cviceni precho hrudnej a driekovej, docvicila som a krce v bruchu… je to dost na nervy
@siegi ja tiež. A mám v tých miestach tie spazmy a to keď si stlačim alebo urobím nejaký pohyb tak buď mám kŕče alebo má pichá buď v pravom alebo ľavom boku, a niekedy ma ťahá celé brucho tak nepríjemne.

Ako dlho to máš? Ako často?