icon

Bolesti tela a únava u alergikov a astmatikov

roman9763
11. jún 2025

Ahojte viem že tu je zrejmé zopár podobných tém.... Skúsim v skratke.

Mám 26 rokov, pomerne často športujem. V novembri 2024 som bol skoro mesiac chorý na priedušky a mal som bolesti tela (hlavne pichanie medzi lopatkách) ale chodieval som do práce s antibiotikami. V decembri sa mi zlepšilo ako tak som fungoval. Na začiatku marca - apríla sa mi začalo viac prejavovať bolesť tela, hlavne medzi lopatkami, na prieduškach - tam občas aj silný kašeľ, ktorý má vedel zobudiť aj v noci prípadne aj počas dňa začal a bolesti na zadku - svaly od chrbta... Potom v priebehu mája sa mi úplne polepšilo a skoro mesiac som sa cítil úplne skvele. Teraz je to tu zasa znova tá bolest....A opäť som začal pociťovať tieto prejavy ako tlak- bolesť na prieduškach, bolesť medzi lopatkami, bolesť na zadku na svaloch asi od chrbta, plus únava ako nevyspatost a únava oči.

Som dlhoročný alergik - astmatik. Teraz 9 júna som bol na alergologii a hovoril som o problémoch a zrovna v ten deň sa mi hneď pohoršilo ale až poobede. Neviem či toto súvisí nejako s alergiou, najskôr som si myslel, že áno ale teraz si začínam myslieť že problém je inde. Bol som s týmto 1-2 krát aj u svojej obvodnej doktorky a tá mi povedala, že to mám v hlave, že mám asi nejaké psychické problémy, čo mi príde divné že by som mal zo psychických problémov takéto veci.... Brala mi aj krv povedala že mám všetko v poriadku. Akurát mi povedala, že keď ma bolí chrbát že mám chodiť na masáže a na fyzioterapiu. Bol som párkrát chvíľu to pomáhalo ale dlhodobo nie..

Ak má alebo mal niekto takéto problémy, tak komu čo pomohlo prípadne čo ste robili? Je to dosť frustrujúce.

petricienka
•
11. jún 2025

cau, z toho co pises, by som sa na to urcite nevy… s tym, ze ti niekto povie, ze to mas v hlave. hej, psychika vie narobit divy, ale ked sa ti to opakuje a ma to fyzicke priznaky ako kasel, bolest priedusiek, chrbtice, unava a vsetko sa to vracia v nejakych cykloch, tak to treba brat vazne podla mna. zvazila by som alergologa alebo imunologa v tvojom pripade.

katulienkax
•
11. jún 2025

No naše doktorky keď nevedia čo je pacientovi tak ho bežne posielajú k psychiatrovi. To je vizitka nášich lekárov a za toto si chcú zvýšiť plat. ☹️ prajem dotyčnej doktorka aby skončila s podobným problémom a ostatní jej povedia že to ma v hlave

petricienka
•
11. jún 2025
@katulienkax

No naše doktorky keď nevedia čo je pacientovi tak ho bežne posielajú k psychiatrovi. To je vizitka nášich lekárov a za toto si chcú zvýšiť plat. ☹️ prajem dotyčnej doktorka aby skončila s podobným problémom a ostatní jej povedia že to ma v hlave

@katulienkax je to tak a je to fakt ze smutne 🙈

levantinka
•
11. jún 2025

Mna posielali psychiatrovi, ze si tie extremne bolesti vymyslam a nakoniec z toho bola dost blba choroba a keby nenarobim hurhaj v nemocnici ani ma neoperuju!

Treba na nich tlacit a hladat pricinu. Nedaj sa.

roman9763
autor
•
11. jún 2025

Keď som bol na alergologii tak mi hovorila, že keby mám opäť problémy tak že mám volať alebo prísť urgentne. Ešte som zabudol napísať, že v detstve som mával slabú imunitu aj som často býval chorý plus aj teraz keď bývam chorý tak ma to dlho drží aj mesiac skoro. A vždy je to bolesť hrdla a kašeľ najviac... Možno máte pravdu že by som to nemal nechať tak a riešiť to lebo sa aj ťažko v živote takto funguje potom a asi skúsiť znova tu alergologiu- imunologiu

viestta
•
11. jún 2025

Ak mas dlhodobo opakujuce sa bolesti chrbta, par masazi a par cviceni ti neulavi. Najdi si certifikovaneho cvicitela SM systemu, nauc sa ho cvicit s nim a potom mozes cvicit doma sam.

januska12323
•
11. jún 2025

A hlavne nepracuj chorý, takto si len uženieš dlhodobé problémy.

roman9763
autor
•
15. jún 2025

Čaute. Len na margo toho čo ste tu niektoré písali, že mám ísť k alergologiu-imunologiu volal som k mojej alergologicke a zdvihla to sestra a povedal som, čo je vo veci a či by ma mohli vyšetriť na imunologiu keď som aj alergik že bývam aj často chorý alebo na chorobu tak mi povedala na to, že ja nemám problém s imunologiou, že to by som musel brať aj 8 krát do roka antiobitika a že by mi nemohli zaberať aby som riešil imunologiu... A povedala že, to mám príznaky z alergie (kašeľ, hrdlo, bolesti chrbta, a svalov) a že to s tým nič nespravia že to mám doživotné príznaky alergie a prípadne že ak sa cítim na chorobu že mám vyhľadať pomoc obvodnej doktorky 😀😀.... Plus mi odporučila imunoglukan niečo na imunitný systém aby som to bral aspoň mesiac a že keď ani to nepomôže že sa mám ozvať... Takže takto funguje zdravotná starostlivosť o človeka a za toto si platím zdravotné že má pošlú do prdele