Bolesti žalúdka po liečbe na helikobaktera. Ako ich riešiť?
Po liecbe na helikobaktera sa mi par dni po douzivani ATB objavili problemy so zaludkom. Pocas uzivania bolo viac menej vsetko ok, ale par dni po douzivani som zacala pocitovat bolest a palenie v strede v zaludku po cca 1 hod po jedle. Citim unavu a mam nechut do jedla. Prirom konzumujem lahke jedla a tiez probiotika. Rano sa mi urobilo tazsie na zaludku po vianocke, teraz po banane. V bruchu mi stale nieco skrka. Prosim vas, kto mal.nieco podobne a ako sa mu podarilo to vyriesit?
Muž mal dávnejšie helikobaktera a jemu dosť pomáhala šťava z aloe vera. Objednaval z internetu nejakú vysokopercentnú šťavu, ale už si nespomeniem na názov.
Obmedz sladke. Po Atb je narusena mikroflora a mozu sa ti robit kvasinky. Nejedz cukry, mlieko.
Obmedz sladke. Po Atb je narusena mikroflora a mozu sa ti robit kvasinky. Nejedz cukry, mlieko.
@anonym_bff492 vsetko som vysadila a 3.den stale rovnako:(
@anonym_bff492 vsetko som vysadila a 3.den stale rovnako:(
@veroni2 ako vysadila? Veď píšes, že si si ráno dala vianočku a neskôr banán. To je samy cukor. Zalúdok sa ti bude dokopy dávať aj mesiac po antibiotikách, takže s tým rátaj.
@veroni2 ako vysadila? Veď píšes, že si si ráno dala vianočku a neskôr banán. To je samy cukor. Zalúdok sa ti bude dokopy dávať aj mesiac po antibiotikách, takže s tým rátaj.
@anonym_bff492 to mi davas nadej. Zajtra idem k dr. Verim, ze mi pomoze a ze to nebude nic vazne. Vysadim co sa bude dat. Stale grgam.a.vrzga mi v bruchu a zaha. Nechutenstvo a strata ma vahe. Mal/a si nieco podobne?
Ja som to mala v marci. Ja som s atb užívala nolpazu a tu som mala brať po atb. Po posledných tabletkách atb mne bolo ešte horšie ako predtým. Pomohla len dieta, čas, a nakoniec som svojvoľne prestala užívať nolpazu. Už mi je lepšie. Moja dieta bola - vývar, zelenina z vyvaru, kuracie a morcacie mäso na rôzne spôsoby s ryžou a zemiakmi, morcacie mäso, jablká, pečivo s mäsom, ktoré ostalo z obedu alebo vajíčkami bez tuku, tyčinky nesolené……
@veroni2 koľko si po liečbe ATB. Mne ho zistili pred cca 2,5 mesiacmi. Ja som po liečbe ATB brala 2 mesiace EXHELICO a pred cca 2 týždňami som zasa začala mať bolesti žalúdka a brucha, tento týžen som dávala stolicu na kontrolu ktorá vysla opäť pozitívna takže ďalšia liečba ATB (keď ich vidím je mi na grc). A pritom ďalšie 3 mesiace opäť EXHELICO. Je to záťaž na žalúdok tolko tabletiek, aj mňa pobolieva žalúdok po jedle ale časom to prešlo.
Ja som to mala v marci. Ja som s atb užívala nolpazu a tu som mala brať po atb. Po posledných tabletkách atb mne bolo ešte horšie ako predtým. Pomohla len dieta, čas, a nakoniec som svojvoľne prestala užívať nolpazu. Už mi je lepšie. Moja dieta bola - vývar, zelenina z vyvaru, kuracie a morcacie mäso na rôzne spôsoby s ryžou a zemiakmi, morcacie mäso, jablká, pečivo s mäsom, ktoré ostalo z obedu alebo vajíčkami bez tuku, tyčinky nesolené……
@anonym_11ce9d dakujem ti za komentar. Ak sa esre smiem spytat, mamla si podobne prejavy? Mbe dr nepovedal, ze brat este nieco po atb a priznam sa ani dietu som neriesila, jedla som co obvykle po douzivani atb. A potom to prislo. Dala som si veternik, vecer zemiaky so slaninou a bum! Pocas uzivania atb som ale nemala tazkosti, nepredpokladala som, se sa dostavia par dni po douzivani...:( ako dlho ti trvalo, kym si sa mohla normalne najest bez tazkosti?
@veroni2 koľko si po liečbe ATB. Mne ho zistili pred cca 2,5 mesiacmi. Ja som po liečbe ATB brala 2 mesiace EXHELICO a pred cca 2 týždňami som zasa začala mať bolesti žalúdka a brucha, tento týžen som dávala stolicu na kontrolu ktorá vysla opäť pozitívna takže ďalšia liečba ATB (keď ich vidím je mi na grc). A pritom ďalšie 3 mesiace opäť EXHELICO. Je to záťaž na žalúdok tolko tabletiek, aj mňa pobolieva žalúdok po jedle ale časom to prešlo.
@moniikka ja som dobrala atb pred 2 tyzdnami. Ak by som mala opat pozitivny nalez, neviem ci pojdem opat na atb. Ifem si objednat mastychu a budem mat poctivu dietu dlhodobo.
@anonym_bff492 to mi davas nadej. Zajtra idem k dr. Verim, ze mi pomoze a ze to nebude nic vazne. Vysadim co sa bude dat. Stale grgam.a.vrzga mi v bruchu a zaha. Nechutenstvo a strata ma vahe. Mal/a si nieco podobne?
@veroni2 Áno mala som opakovane po antibiotikách problémy, ale ja oveľa dlhodobejšie, keďže ja som mala dosť vázny zdravotný stav. Treba jesť šetrnu stravu na žalúdok, ľahké jedlo, ľahko stráviteľné, žiadne cukry, žiadne koláče, žiadne vyprážané jedlá. Zalúdok sa dlhšie dostáva dokopy a antibiotiká vedia narobiť šarapatu, ale sú potrebné. Vážne to nebude nič, doktorka ti s tym nemá čo ine urobiť.
@stankadu ale mal bolesti po uziti atb? Ako sa prejavovali a ako dlho mu trvali?
@veroni2 jeho stale bolelo brucho, niekedy az tak ze sa postavit nevedel. Celkovo sa liecil dlho, niekolko mesiacov, mal 3x dvojo antibiotik (alebo nejak tak) a vzdy mal pozitivny vysledok. Nakoniec mu doktor dal pauzu od uzivania liekov a zrazu ako prislo tak odislo a bolo po helikobakterovi.
@veroni2 môžem sa spýtať ako si dopadla u Dr?
@moniikka predpisal mi listok na gastro a helicid a povedal ze riadnu dietu. A spomenul ze ak mi zacne chut do jedla je to dobre znamenie. Prisla som domov a zacala som s riadnou dietou. Cuketa na vode uvarena zemiaciky detto atd...a zlepsuje sa to...objavujem chut jednoduchych jedal...budem v tom pokracovat a uvidim. Manzelovi som dala objefnat mastichu..

Nepamätám si či som mala takéto problémy, ale spomínam si, že mne obvodná predpísala pár mesiacov po liečbe na helikobaktera Omeprazol, lebo som mala problémy s trávením. Akútne problémy to vtedy vyriešilo.
Ale ja som to pravdepodobne nezvládla, lebo som napriek problémom s trávením pribrala za 6 mesiacov 15 kg a potom v priebehu ďalšieho roka ďalších 15. Trávenie nemám OK ani 20 rokov po "preliečení" na helikobaktera.