icon

Boli ste na magnetickej rezonancii kvôli psychike?

13. mar 2024

Je možné sa objednať aj kvôli napríklad depresií? Boli ste niekto?
Ďalej ma zaujima či existuje na SK zariadenie kde toto vyšetrenie vykonajú aj bez dlhej doby čakania, kľudne s vyšším poplatkom.

guudy
13. mar 2024

Depresia sa lieci u psychiatra a psychologa… ❤️

autor
13. mar 2024

@guudy mňa len zaujima či niekto tak bol 😅 dôsledky depresie maju často aj fyziologický charakter

andrea_82
13. mar 2024

A ktoru cast tela si akoze chces dat vysetrit, ked mas depresie? Ci cele telo? To som este nepocula...

123kika1234
13. mar 2024

Ja som bola poslaná od psychiatra na MRko 🙂 takže áno

123kika1234
13. mar 2024

@andrea_82 žeby mozog?

andrea_82
13. mar 2024

@123kika1234 ok, ved preto sa pytam.

lakebabe
13. mar 2024

Kamarátka bola kvôli depresiam a chronickej unave z nich na MR hlavy na jednom z prvých vyšetrení

autor
13. mar 2024

@123kika1234 a odhalilo nejaký súvis s psychikou? Kľudne ak to je osobne nepíš 🙂)

autor
13. mar 2024

@lakebabe to by som aj ja chcela absolvovať

lakebabe
13. mar 2024

Ona chodila rok po všetkých možných vyšetreniach ale na nič neprišli bohužiaľ to išlo kolečko psychiater psychológ internista komplet všetko čo existuje potom aj MR mozgu od obvodnej ktorá už nevedela kde ju poslať

123kika1234
13. mar 2024

No ak tak mi napíš, lebo nemám ako tebe keďže máš anonym 🙂

jumama
13. mar 2024

Je taka kniha Daniel Amen Zmente mozok, zmente svoj zivot. Aj na youtube najdes prednasky, rohovory od neho v anglictine, nemusis ani knihu kupovat, ak rozumies. On je psychiater a vysvetloval, ze ked zacinal psychiatria ako jedina nerobila ziadne vysetrenie organu - teda mozgu alebo nervovej sustavy - ktore su za choroby zodpovedne. On s tymi vysetreniami zacal a za tych n rokov praxe, co skenuju ludom mozgy aj rozdelil tie mozgy do roznych skupin, podla toho, ktore casti sa zapinaju viac ktore menej - nase nalady riadia hormony vylucovane v mozgu... a cele to tam skratka vysvetluje. A potom aj pre jednotlive typy mozgov vysvetluje, ze velmi moze prospiet strava, a podla tej snimky aj vie urcit, ake lieky ma nasadit. U nas podla vsetkeho vacsina psychiatrov nasadi lieky skusmo, podla popisu tazkosti pacienta. Viac bab tu pisalo, ze im trebars antidepresiva nesadli, tak dali druhe... Mne ta knizka prisla strasne logicka v tomto, to jeho vysvetlenie vychadzajuce zo znalosti, ako nas tie hormony ovplyvnju a teda liekmy vyrovnaval ich nedostatok alebo prebytok. Ale teda nemam skusenost, len naozaj mi to prislo vsetko velmi logicke, co rozpraval.