Bolo vám zle po kortikoidoch?
Ahojte, včera som dostala na pohotovosti kortikoid do svalu, injekčne. Bolo to dopoludnia. Od poobedia mi nastali zvláštne stavy - nervozita, úzkosť, nepokoj, červené líca. Dnes v noci som skoro vôbec nespala, iba asi 2h, vôbec som nemohla spať. Zjavne na kortikoid reaguje prehnane. Psychicky mi nie je dobre. Ako dlho toto môže trvať? Mal to niekto? Chatgpt hovorí, že síce 72h, ale že to môže byť aj týždeň. Ako ste na tom prosím vy po kortikoidoch? Ďakujem 🙏.
Uplne v pohode, po dvoch preskrabanych nociach, ked som myslela, ze si kozu zoderiem dosla taka ulava, ze som mala chut lietat
@anonym_7c63cf mne opuch pomaly prestáva, ale na mňa to pôsobí zase takto nejako. Prednizon mi spôsoboval iba červené líca, hydrocortison tiež červené líca, avšak medrol a tento dexametazón mi nerobí dobre. Medrol som mala raz 16 mg a toto bolo neviem či 16 alebo 8.
Kortikoidy beriem pravidelne 2 mesiace v roku, som s tým úplne v pohode. Žiadny problém
Ale mam skúsenosti, že keď sa povie, že sú to kortikoidy tsk ľudia sa idu zblázniť a majú 1000 nežiaducich účinkov a keď sa im to nepovie tak sú v pohode
Kortikoidy beriem pravidelne 2 mesiace v roku, som s tým úplne v pohode. Žiadny problém
Ale mam skúsenosti, že keď sa povie, že sú to kortikoidy tsk ľudia sa idu zblázniť a majú 1000 nežiaducich účinkov a keď sa im to nepovie tak sú v pohode
@anonym_c2e7da ja s tým svoj vnútorný problém vôbec nemám. Viem, že pomáhajú. Len neviem, prečo mi je po nich takto zle. Je pravda, že beriem AD.
@anonym_c2e7da ja s tým svoj vnútorný problém vôbec nemám. Viem, že pomáhajú. Len neviem, prečo mi je po nich takto zle. Je pravda, že beriem AD.
@anonym_autor kamoške po korti odišli kĺby, ďalšia mala depky a samovražedné sklony... Ďalším nerobilo nič. Čiže ak to bola jednorázová tak hádam ti to odznie ak máš brat pravidelne pýtaj si iný.
ja som bola naspedovana ako veverička, tiež max dve hodiny som spala ,nevedela čo so sebou , po tyždni to prešlo
Ja som na kortikoidy dostala alergiu, zachranili ma na poslednu chvilu ale ak beries AD urcite by som to konzultovala s psychiatrickou alebo psychologickou ku ktorej chodis, nakolko u teba sa prejavili LEN PSYCHICKE stavy.
Aj ja som to tak mala,ked mi pichali do chrbtu
Ževraj je to bežné ale aké boli to neviem
Ja som raz bral takú kortikoidovu masť a úplne som stratil libido

Uplne v pohode, po dvoch preskrabanych nociach, ked som myslela, ze si kozu zoderiem dosla taka ulava, ze som mala chut lietat