icon

Búchanie srdca a zadýchavanie: Navštíviť lekára alebo čakať?

20. apr 2024

Prosim vas zienky, muz sa tu so mnou vadi od vcera, ze som mala ist k Dr.
Minuly tyzden som bola na preventivke, nic mi nebolo, vysledky ukazkove. Jedine co ma "trapi" je obezita, ale aktivne sportujem.
No zacali mi akesi palpitacie den po prehliadke. Nahodne. Taky neprijemny pocit na hrudi a citim akoby mi silnejsie bilo srdce, potom som nejaka zadychana, akoby som nestacila s dychom.
Pritom nemam problem odbehnut 10 km.
No a teraz neviem, ci to mam riesit s Dr., alebo to prejde aj same?
Beriem magnezko, po dlhych behoch vypijem fluidex. Nemam stres, ani sedave zamestananie. Denne nachodim 8000 korov + 2-3x do tyzdna beh. Nemam ziadnu dietu. Neberiem lieky, jedine klasiku, Ccko Decko.
No mne pride blbe ist k Dr., s takou somarinou 🤷‍♀️ co myslite? Je to somarina ci radsej v pondelok napisat Dr a cez vikend sa vzdat behu?

mamina7070
20. apr 2024

bola si na preventivke min tyzden a vsetko bolo ok nemas problem odbehnut 10 km
neni dovod ani ist ani pisat lekarovi

daj si ak tak magnezko a hlavne sa ukludni

kacena4
20. apr 2024

ak nemas problem pri behu - pri namahe. moze to byt zo stresu, to ze to nepocitujes neznamena ze ho nemas. stres je sucastou nasho zivota. avsak dolexite je ako s nim ne/vieme pracovať a vyrovnat sa s nim. z coho a kedy sa zadychas? v pokoji? vecer? moze to byt hoco srdce ale i pľúca

januska12323
20. apr 2024

To bude psychika, problémové srdce by nezvládlo 10 km beh a zistil by to lekár na prehliadke.

subartic
20. apr 2024

si po 45+?

autor
21. apr 2024

@mamina7070 magnezko si davam, a ja som to vobec nesla riesit, pisem, ze muz do mna huci.
@kacena4 zadycham sa po tom co mi bucha to srdce, napr. boli sme na ihrisku, hrali sme sa, nic namahave. Prisiel ten cudny pocit s rozbuchanim srdca a potom som sa zadychala cestou domov (nic narocne)
@januska12323 no vyborne, teraz uz len zistit z coho mi preskakuje 😂
@subartic nemam este 40

subartic
21. apr 2024

Pýtam sa preto , lebo toto je častým príznakom perimenopauzy

jj_anka
21. apr 2024

Robila EKG na preventivke?

autor
21. apr 2024

@jj_anka nie