Budem platiť za klasický Covid-19 test?
Ahojte chcem sa opýtať ak sa chcem objednať na test covid. Ale nie celoplošny ale klasický na odberných miestach je zadarmo alebo sa platí?
@lenkafilkorova plati sa len ak sa objednavas v sukromny h laboratorisch...ak sa objednas cez stranku korona.gov.sk tak tam sa za test neplati...ale na taky mas narok len ak si bola v blizkom kontakte s pozitivne testovanou osobou, alebk vykazujes priznaky...objednat sa mozes sama..
@rachel36a ahoj, syna som objednávala cez tu stránku ale nezadala som kontakt s pozitívnou osobou, keďže pozit. Je učiteľka z vedľajšej triedy a tiež mal partner kontakt s pozit. osobou, takže malý vlastne priamo asi ani nebol
Ochorel a vykazuje aj príznaky, bude ten test zadarmo? Alebo vopred posielajú nejakú info že si platím za test?
@matka179 test zadarmo maju ludia ktory boli v priamom kontakte s pozitivne testovanou osobou, alebo osoby prejavujuce priznaky..ak ma priznaky tak ti poslu covid pass s datumom a casom na test....ja som tiez nebola s pozitiv.testovanym, teda v tej dobe sme nevedeli ze to ma aj muz, ale kedze som mala vacsinu priznakov tak ma otestovali...

platí sa