icon

Čas z pastierskej kapsičky na silnú menštruáciu - skúsenosti

kiks_1
8. feb 2018

Skúšali ste niektorá, aké dávkovanie? Prípadne, čo sa vám osvedčilo na silnú menštruáciu?

timi_timi
•
8. feb 2018

@kiks_1 pastierska kapsička znižuje krvácanie, podľa Trebenovej som a riadla, treba skúsiť.
Pri silnom menštruačnom krvácaní treba 10 dní pred začiatkom menzesu denne piť dve šálky záparu z byliny, na jednu šálku použijeme kopcovitú čajovú lyžičku kapsičky. Tento zápar upravuje aj menštruáciu.
Ak ti bylina nesadne, nie každý môže bylinky, treba vysadiť. Držím palce aby pomohla. 🙂

kiks_1
autor
•
9. feb 2018

@timi_timi Ďakujem. Dúfam, že ju môžem aj počas menštruácie? Ja ju totiž pijem.

timi_timi
•
9. feb 2018

@kiks_1 myslím, že by mala zmierniť krvácanie. Kolegyňa pila tiež, ale v prechode keď mala silné krvácanie a pomáhalo to na zmiernenie aby nemusela ísť na čistenie.

janka2273
•
10. mar 2018

Ja si trham aj myší chvost a repík 😉obe bylinky som si varila po konizácii na zníženie krvácania 😉sú to bylinky pre baby a fungujú na kadečo....samozrejme aj kapsicka😉

zuzanka.zuzu
•
10. mar 2018

pila som alchemilku, rebricek, praslicku, kapsicku, pakost, hluchohlavku, vrbu, kapucinku, shatavari, zihlavu 🙂 okrem mňam alchemilky a ako-tak praslicky mi nic nechuti... a ci pomohlo je otazne. ja si myslim, ze nie. ale zase keby som nepila tak som na tom mozno horsie. kto vie?

co sa tyka davkovania kapsicky, tak max 2 pohariky denne po dobu MAX 10 dni. ze kedy si tych 10 dni pocas cyklu vycerpas je na tebe (niekomu pomoze 10 dni pred, niekomu tak pol na pol pred aj pocas a niekomu az ked zacne v prvy den krvacania, to zistis sama ako ti zaberie)