icon

Celá rodina máme suchú kožu a všetko nás svrbí

21. feb 2026

Ahojte,starší syn a manžel trpia ekzém už dlhší čas(manžel od malička syn tiež)No posledný mesiac sa skrabeme aj ja aj aj mladšía dcéra.Dcera ma akokeby potnicky iba na nohe,nuž mňa svrbia nohy,ruka a pomaly cele telo.Ja som bola u kožného a ten hovoril že je to sucha koža.Uz som zúfalá,ako ďalej postupovať,či mám ísť na pohotovosť alebo jak postupovať ? :(

Strana
z2
autor
21. feb 2026

@anonym_autor

anonym_abce69
21. feb 2026

@anonym_autor pohotovosť fakt nie, ale v pondelok k pediatricke a na kožné

anonym_3ef9c4
21. feb 2026

Mesiac sa skriabete a dnes chces ist na pohotovost? V pondelok pediatrovi a na kozne 🤦

esther100
21. feb 2026

Nemenili ste prášok,aviváž,alebo nemáte tvrdú vodu?

stellarstar
21. feb 2026

@anonym_autor toto určite nie je na pohotovosť, v pondelok ku obvodnej. A krémovať sa zatiaľ

anonym_0ec413
Autor odpoveď zmazal
bakafakamaka
21. feb 2026

Skúste pozrieť a keď tak kúpiť sprchový filter. Veľmi dobrá vec.

autor
21. feb 2026
@stellarstar

@anonym_autor toto určite nie je na pohotovosť, v pondelok ku obvodnej. A krémovať sa zatiaľ

@stellarstar bola som u 2 kožných a aj u obvodnej a hovorili dermatitida nuž u dcére mi je strašné podozrivé ona sa skrabala tak 2x za týždeň v noci a včera som si všimla že má tam akokeby potnicky

mousegirl
21. feb 2026

@anonym_autor ak sa skrabe celá rodina tak máte s veľkou pravdepodobnosťou svrab. Smer kožné!

stellarstar
21. feb 2026
@anonym_autor

@stellarstar bola som u 2 kožných a aj u obvodnej a hovorili dermatitida nuž u dcére mi je strašné podozrivé ona sa skrabala tak 2x za týždeň v noci a včera som si všimla že má tam akokeby potnicky

@anonym_autor tak ako vyššie bude to svrab ak všetci to máte

autor
21. feb 2026
@stellarstar

@anonym_autor tak ako vyššie bude to svrab ak všetci to máte

@stellarstar mne dosť aj pomizlo od masti čo mi dala kožna,ale aj tak ma niekedy svrbí, na nejakých miestach ale tie vyrážky zmiznú vyzerajú ako zihlavka.

anonym_abce69
21. feb 2026

Toto na svrab nevyzerá

katusik456
21. feb 2026

@anonym_autor podľa mňa je to klasická reakcia na zimu. V zimnom obdobi máva veľa ľudí suchu položku. Nie som odborník, mám niečo podobne a je to neprijmem svrbí to ale len vtedy keď to nekremujě. Syn ma ekzém teraz v dobrom štádiu takže to iste som použila na seba, krém špeciálny na suchu pokožku, bioderma atoderm, olejový sprchovy, nepoužívať príliš teplu vodu, hneď po sprche natrieť krémom. Nekúpat sa proste rýchlo sprcha, peelingy teraz tiež veľmi neodporúčam. Nosiť bavlnené oblečenie a hlavne skúsiť sa neškrabať. Máš to všade? Či len na nejakých predilenkčných miestach - lakte, brucho, za kolenami … pripadne tam kde sa veľmi trie oblečenie? Pohotovosť ani nesranduj, veď to je zbytočne. Hlavne mne aj kozna doktorka odporúčala lekárensku kozmetiku na takéto lebo tie ich kremiky… kvalitná kozmetika a malo by to byt vyriešené podľa mňa: čo ti sadne zistiť až led začneš či bioderma, aderma, la roche possay, uriage, sj indulona ma atoderm radu napríkad kúpiš v dm , pripadne balea med

anonym_110a98
21. feb 2026

suchy vzduch,tvrda voda,zmena prasku ci avivaze, nova voba v byte dokaze narobit galibu ak ide o chemicky sajrajt .. skus prat v menej skodlivom prasku vynechat avivaz miesto neho ocot alebo dettol dezinfekciu, kupit filter na vodu a kvalitny krem na pokozku .. pravidelne doma vetrat

tenerifka
21. feb 2026

Nez pojdes k lekarovi, medzitym by som urobila nasledovne: sprchovat sa len cistou vodou, na pranie nepouzivat nic ine okrem prasku a pradlo nechat este raz riadne preplachat. Ja by som za tym skor videla nejaku chemiu nez suchy vzduch

anonym_d62b70
21. feb 2026

@anonym_autor aj mojej mame pred časom povedala kožná, že suchá pokožka, až moja kožná zistila, že máme všetci svrab

anonym_a8216d
21. feb 2026

Nemáte doma tvrdú vodu .Tá extrémne vysušuje .V mojom rodnom meste máme vodu v pohode tu v BB extrém .Kým som neprišla sem nevedela som čo sú to lupiny

martinka17
21. feb 2026

Len pre istou - prestala si používať avivaze pri praní, zmenila prášok na niečo jemne, prestali ste používať sprchové gély na telo, používate kvalitné telové mlieko?

lola6666
21. feb 2026

@anonym_autor podľa mna je to svrab určite.

anonym_e1c6f6
21. feb 2026

Mas diagnozu sucha koza.. a cim sa teda kremujes kazdy den? Nech ti neradime to, co uz mas a nezabera

A tiez v sprche, co pouzivas, aj to moze susit, teraz v zime o to viac

autor
21. feb 2026
@katusik456

@anonym_autor podľa mňa je to klasická reakcia na zimu. V zimnom obdobi máva veľa ľudí suchu položku. Nie som odborník, mám niečo podobne a je to neprijmem svrbí to ale len vtedy keď to nekremujě. Syn ma ekzém teraz v dobrom štádiu takže to iste som použila na seba, krém špeciálny na suchu pokožku, bioderma atoderm, olejový sprchovy, nepoužívať príliš teplu vodu, hneď po sprche natrieť krémom. Nekúpat sa proste rýchlo sprcha, peelingy teraz tiež veľmi neodporúčam. Nosiť bavlnené oblečenie a hlavne skúsiť sa neškrabať. Máš to všade? Či len na nejakých predilenkčných miestach - lakte, brucho, za kolenami … pripadne tam kde sa veľmi trie oblečenie? Pohotovosť ani nesranduj, veď to je zbytočne. Hlavne mne aj kozna doktorka odporúčala lekárensku kozmetiku na takéto lebo tie ich kremiky… kvalitná kozmetika a malo by to byt vyriešené podľa mňa: čo ti sadne zistiť až led začneš či bioderma, aderma, la roche possay, uriage, sj indulona ma atoderm radu napríkad kúpiš v dm , pripadne balea med

@katusik456 mne to ako keby začalo keď som sa začala často holiť na tých miestach,plus sa kúpam horúcov sprchov,syn a manžel bojujú z ekzémom už dlhšie.Mne dala kožna masť s kortikoidmi a vidím že mi to ustupuje,nuž ešte sa poskrabem niekde lebo mám aj hlave že môžeme mať svrab(ležala som zo synom na infekčnom tak možno že tam sme mohli dostať) ale tiež mi príde dosť čudné že dcéra si skrabe nohy sice veľmi málo ale aj tak ma tak ako keby potnicky ktoré sú vidno iba na svetlé z mobilu takto voľným okom ani ne.Kozna mi inak pozerala všetko cez lupu,ale aj tak mi príde ze čo ak sa mylila :(

aria07
21. feb 2026

@anonym_autor tvrdá voda

anna777115
21. feb 2026

Vyzerá tona začinajuci svrab.

loliki
21. feb 2026

Dajte si probiotiká, dá do poriadku črevá. možno ste prekonali chorobu a brali ATB. Alebo je to svrab, natierajte na to určenými masťami, perte na vysokých teplotách alebo mrazte oblečenie.

drahomirrra
22. feb 2026

Toto je svrab.

autor
27. feb 2026
@drahomirrra

Toto je svrab.

@drahomirrra nakoniec není to svrab ale od syna mrle 😑 používame vermox a svrbenie ustupuje.Ale je to parazit.

loliki
27. feb 2026
@anonym_autor

@drahomirrra nakoniec není to svrab ale od syna mrle 😑 používame vermox a svrbenie ustupuje.Ale je to parazit.

@anonym_autor Keď má niekto mrle, svrbí ho celé telo?? Ako to doktor odôvodnil?

autor
27. feb 2026

@loliki Áno hovorili nám že to môže mať súvis,aj nám pomáha.

loliki
27. feb 2026

Ak vám mrle zničili tak hrubé črevo, že vám vznikol ekzém, vyskúšajte aj probiotiká.

Strana
z2