Celiakia a kvasinková infekcia pošvy
@lenka8p ak sa pytas na suvis, tak ano. Infekciu posvy casto sposobuje candida albicans, ktora je pritomna v creve a celom tele. Pri oslabeni imunity konzumaciou lepku sa candida premnozi. Dalsi suvis je s helikobacterom. Komu robi lepok zle, ten by ho ozaj nemal jest
Ja som napríklad ako príznak celiakie mala neustále zápaly močových ciest. Čiže aj infekcie pošvy môžu byť kľudne jej príznak. Imunita je veľmi oslabená a môže sa to prejaviť rôzne
@lenka8p ja som mala neustále infekcie posvy, stále sa mi to vracalo, trvalo to možno 10r. Žiadne iné príznaky celiakie som nemala. Až po pôrode som mala stále nafúknuté brucho, čo som samozrejme pripisovala popôrodnej diastaze no keď boli deti choré a zvracali ja som mávala hnačky. Dlhšie som sa z toho nevedela dostať (aj 10dni) a konecne skoro po 3r. mi zistili celiakiu. Gastro lekar mi povedal, že pravdepodobne som ju malA cely život.
@bublinecka1987 mňa teraz napadlo,že tie črevá sú pri tej celiakii fakt oslabené,aj keď dodržiavam diétu. Dcéra bola vlani v nemocnici kvôli hnačke,ale mala ju len miernu,skôr mala vysoké teploty. Bol tam s ňou muž deň,noc. Jemu nebolo vôbec nič. Ja som za nimi chodila len na návštevu a po dvoch dňoch som chytila takú hroznú hnačku, že som už ledva stála na nohách. Tak človek chytí pri tej celiakii fakt hocičo.

@lenka8p je to asi mozne. Vychadzam z toho, ze ked kamaratka sustavne riesila mykozy a bakterialne zapaly posvy, hlavne e.coli, ale aj ine crevne bakterie, robili jej nakoniec velmi vela vysetreni, vratane na celiakiu (ktoru jej, mimochodom, nakoniec aj potvrdili).