icon

Chemoterapia po mastektómii prsníka

paj333
6. dec 2016

Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim

helga9
18. júl 2019

@puf83 bohvie kedy prídem na rad. Spolubyvajucej az pri opke ze ci len nález ci aj prsník a uzliny budu skúmať. No tak čakám veď sa dockam

puf83
18. júl 2019

@helga9 čakanie je najhoršie ale ty to dáš 😉hravo a s 😁, a nepovedali ti ktorá ideš v poradí??? My ideme zajtra do BB na CT tak tiež nervy stresy čo povedia a ci jej dajú chemo

nori21
18. júl 2019

@helga9 Asi hodinu.Ale pospíš dlhšie.Určite budeš mať večeru.

romiada
18. júl 2019

@helga9 moju mamu operovali doobeda ale nedovolala som sa jej bola oťapena z narkozy. Pred opkou mi dala len tel.cislo na sestry ze im mam volat o 15 h. Takze len v kratkosti mi povedali (ale velmi milo) ze "nebojte, maminka je ok, spi, vsetko prebehlo dobre"

helga9
18. júl 2019

No vzali ms sa operačnú a aj doniesli naspat. Ze daky surny priprad Musía odoperovať a potom ja

jankastraza
18. júl 2019

@helga9 myslim na teba ,uz nech to mas za sebou a vsetko tip top dopadne 👌😘

helga9
18. júl 2019

Baby stále čakám to uz je na nervy

mata9522
Autor odpoveď zmazal
hracka123
18. júl 2019

@mata9522 krvicka dobre dopadla

hyta
18. júl 2019

@helga9 Čakanie ozaj robí stresy, už aby si mala opku za sebou.❤

mata9522
Autor odpoveď zmazal
romiada
18. júl 2019

@helga9 uz si asi na op.stole. natukaj sem potom par slov ako sa mas. Drz sa!

helga9
18. júl 2019

Som OK napisem neskor

hyta
18. júl 2019

@helga9 No ty si šikovné žieňa.❤

jankastraza
18. júl 2019

@helga9 super 👌😍tesime sa ,zvladla si to ❤

jankastraza
18. júl 2019

Dievcata tak dnes som mala 1x rozhovor s onkologickou,vysvetlovala mi co vsetko do mna naleju,vysledky ct a magnetickej este nemala,ale povedala ze mozeme ist pred chemo na uz booknutu dovolenku ,tak nas trochu potesila ,hlavne kvoli detom tam chceme ist,min rok sme nikde neboli lebo moja mamina mala chemo,tak sme casto za nou lietavali a teraz ja 😔tak len teraz dufat ze vysledky budu ok ...napisem vam aku liecbu chemo mi naplanovala,mozno to mate doma na Svk ine tak ze zacnem 3 chemo kaz.3 tyzden Epirubicin,Cyclophosphamide a potom inu nadviazem vraj tato je svina silna kaz 3tt a budu 4 chemo Pertuzumab,Trastuzumab-to je Herceptin a Docetaxel ,potom by ma mala cakat full mastektomia a vraj mi budu davat steroidy,vraj z nich mozno budem horsie spat,takze mi da lieky na spanie ,ty kokso ja som cely zivot videla nemocnice len v tv a zdialky a teraz do mna napchaju vsetko co existuje 😱😞bojim

hyta
18. júl 2019

@jankastraza Je pochopiteľné že máš strach, no musíš veriť, že sa rýchlo uzdravíš a bude všetko v poriadku. Držím ti palce.❤

hracka123
18. júl 2019

@jankastraza budeš mať chemo a potom opku.kedy máš 1chemo.

hracka123
18. júl 2019

@jankastraza jeden prsník či obidva ty zoberú?

helga9
18. júl 2019

No Caute baby. Tak uz som pri plnom vedomí. Nic ma neboli len tie dreny občas pichnu keď sa pohnem. Uz som napanana aj napita / čajom/ a kukam telku. Dakujem Vam za povzbudenia a všetky priania.

hyta
18. júl 2019

@helga9 No hlavná vec, že to máš za sebou a že ťa už nedržia o hlade.🙂❤

larike
18. júl 2019

@helga teším sa s tebou, čiže nie si úvodná?

larike
18. júl 2019

@helga ubolena?

helga9
18. júl 2019

@larike nie dali mi infuzku proti bolesti a ze večer este dostanem ale teraz ma nic neboli. Tu prvú hodinu jak ma prebrali som to cítila no nie veľmi a jak dali infuzku uz úplne v pohode.

tilly
18. júl 2019

@helga9 držím palce

tilly
18. júl 2019

@helga9 výsledky kedy budú?

helga9
18. júl 2019

@tilly ahoj 10-14 dni. Utorok mam kontrolu.

sabova3
18. júl 2019

@helga9 super, teším sa, že si to zvládla a že nič nebolí.oddychuj

mata9522
Autor odpoveď zmazal
helga9
18. júl 2019

@mata9522 jo maam to uz za sebou. No niekedy ti ľudia ja tiež nemám slov.