Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
No vzali ms sa operačnú a aj doniesli naspat. Ze daky surny priprad Musía odoperovať a potom ja
@helga9 myslim na teba ,uz nech to mas za sebou a vsetko tip top dopadne 👌😘
Baby stále čakám to uz je na nervy
Som OK napisem neskor
@helga9 super 👌😍tesime sa ,zvladla si to ❤
Dievcata tak dnes som mala 1x rozhovor s onkologickou,vysvetlovala mi co vsetko do mna naleju,vysledky ct a magnetickej este nemala,ale povedala ze mozeme ist pred chemo na uz booknutu dovolenku ,tak nas trochu potesila ,hlavne kvoli detom tam chceme ist,min rok sme nikde neboli lebo moja mamina mala chemo,tak sme casto za nou lietavali a teraz ja 😔tak len teraz dufat ze vysledky budu ok ...napisem vam aku liecbu chemo mi naplanovala,mozno to mate doma na Svk ine tak ze zacnem 3 chemo kaz.3 tyzden Epirubicin,Cyclophosphamide a potom inu nadviazem vraj tato je svina silna kaz 3tt a budu 4 chemo Pertuzumab,Trastuzumab-to je Herceptin a Docetaxel ,potom by ma mala cakat full mastektomia a vraj mi budu davat steroidy,vraj z nich mozno budem horsie spat,takze mi da lieky na spanie ,ty kokso ja som cely zivot videla nemocnice len v tv a zdialky a teraz do mna napchaju vsetko co existuje 😱😞bojim
@jankastraza Je pochopiteľné že máš strach, no musíš veriť, že sa rýchlo uzdravíš a bude všetko v poriadku. Držím ti palce.❤
@jankastraza budeš mať chemo a potom opku.kedy máš 1chemo.
@jankastraza jeden prsník či obidva ty zoberú?
No Caute baby. Tak uz som pri plnom vedomí. Nic ma neboli len tie dreny občas pichnu keď sa pohnem. Uz som napanana aj napita / čajom/ a kukam telku. Dakujem Vam za povzbudenia a všetky priania.

@puf83 bohvie kedy prídem na rad. Spolubyvajucej az pri opke ze ci len nález ci aj prsník a uzliny budu skúmať. No tak čakám veď sa dockam