Chemoterapia po mastektómii prsníka
Ahojte, mám 24 rokov, a pred necelými dvoma mesiacmi mi diagnostikovali karcinóm ľavého prsníka. Doktor na chirurgii odporúčal vybrať celú prsnú žľazu, lebo je to istejšie. Keby som chcela prsník ponechať, najskôr by som musela podstúpiť chemo, aby sa nádor zmenšil, ale nezaručil mi, že to pojde. Takže som ani nerozmýšľala. Podstúpila som teda kožu šetriacu mastektómiu (tzn. ostala mi aj koža a bradavka), len som polovičný chlapec 👦
Pred operáciou mi teda onkologička povedala, že aký bude postup, vraj to vyzerá tak že po operácii bude nasledovať chemoterapia, 6 ciklov - 3x FEC - 3x docetaxel, potom liečba ozarivanim
Ahojte bojovníčky...
Rada by som sa opýtala tých z vás, ktorým už bol priznaný ID, ako dlho vám trvalo podanie žiadosti o ID a podpisovali ste žiadosť už pri prvej návšteve SP? A ako dlho trvalo SP priznanie ID? Ďakujem vopred za podelenie sa o skúsenosť...
Nie som síce Vaša spolubojovníčka, túto tému ale čítam denne a zbieram infošky kvoli mne blízskejj osobe...
Želám Vám všetkým rýchle zotavenie z náročnej liečby a najmä úplné vyliečenie a skorý návrat k bežným radostiam a starostiam... Držím všetky palce...
@naja94 ziadost som podavala asi 2 mesiace - musela som si dohodnut stretnutie s pracovnickou sp, nasledne nahanat vsetky papiere, opat stretnutie, na ktorom sme ziadost spisali. Potom som cakala asi 3 mesiace na predvolanie k posudkovemu a potom dalsi mesiac-dva na rozhodnutie (uz si to uplne presne nepamatam, ale zacala som vo februari - este som bola pn, na posudkovom som bola v lete a rozhodnutie dostala na jesen).
@emjee
Ďakujem za promtnú odpoveď...
Uf, tak to si dávali v SP na čas teda... Nemali by sa náhodou držať v zákonných lehotách, tuším max. 60 dní medzi podaním žiadosti, pozvaním k posudkovej komisii a konečným rozhodnutím? Čiže max. 120 dní od začiatku po koniec? Lebo takýto viac ako polročný čakací maratón je teda hanba... Nechcem si ani predstaviť zúfalstvo pacienta, ktorý je na tie peniaze odkázaný...
@daniela1616 super to najhoršie mas za sebou. No aj ja sa snažím zit len s jednou kozou ale chcela ma zabit preto skončila v mrazaku. Ja este neviem co ma čaká a to je najhoršie co moze byt. Čakanie. Ak bude ten oncotype test tak dva týždne trva kým budu výsledky takze len čakať a čakať
@helga9
Zobrazovacie metody nie su take presne ako patologia, vyplyva to z ich podstaty. Patolog to realne odmeria na skle pod mikroskopom od okrajovej bunky po okrajovu bunku, ak je to mozne. Takze ak patolog pise 30 mm, ma to 30 mm. Je teda dost mozne, ze aj povodny tumor mohol byt ovela vacsi (nemusel - niekedy sa tie udaje velmi nelisia), pokial bola jeho velkost stanovena len zo zobrazovacich metod. Dokonca aj makroskopicky rozmer tumoru - tj. ked sa odmeria tumor pravitkom pri spracovavani, sa moze lisit od toho, co sa nakoniec nameria pod mikroskopom.
@helga9 veru tak, čakanie je najhoršie. Mne dnes opuchlo nad jazvou, tak v pondelok budem musieť na onka. Tak som si myslela, že už bude všetko ok a zrazu toto 😔
@daniela1616 ahoj koľko si od operácie? Mne sa celkom pekne hojí.
Chodili ste niektorá na terapiu do Košíc do onkol.ústavu?

@helga9 prečo je dobré keď je hor poz a her neg